Warna Viridian - Nyiptakeun sareng Ngagunakeun Palét Warna Viridian

John Williams 30-09-2023
John Williams

V iridian kabuktian warna pisan pikaresepeun pikeun seniman dina poé mimiti, sabab aya pilihan pohara kawates pikeun pigmén héjo. Empang héjo éta salah sahiji alternatif pikeun pigmén héjo, kumaha oge, éta zat pisan bahaya sarta mindeng deadly, sabab ngandung loba arsén dina makeup na. Ku alatan éta, viridian, keur non-toksik, kabuktian jawaban. Hayu urang diajar langkung seueur ngeunaan warna viridian!

Warna Viridian Naon?

Viridian asalna tina istilah Latin viridis, hartina seger, héjo, jeung ngora. Warnana mangrupikeun pigmén biru-héjo poék anu langkung halus tibatan zamrud-héjo, kalayan nada anu narik perhatian anu ningali kalayan nada permata na. Warnana mangrupikeun sahadé sampurna tina cinyusu héjo, anu hartosna diposisikan antara héjo sareng teal nalika ningali roda warna. Viridian ngandung leuwih hejo tibatan bulao.

Tempo_ogé: Warna naon anu nganggo Ungu? - Nyiptakeun Palét Warna Ungu

Viridian nyaéta pigmén kromium oksida terhidrasi anu boga warna héjo pekat kalawan kelir bulao sarta ngandung molekul cai lamun éta dina bentuk kristal na. Teu kawas kromium oksida, nu teu ngandung cai dina bentuk kristal na. Kadua varian pigmén éta sacara kimia stabil ogé tahan ka alkali sareng asam anu ngagolak, anu mangrupikeun salah sahiji kaunggulan anu paling penting, ogé cocog sareng jinis pigmén anu sanés. Warna web viridian di handap bisa digambarkeun salakuNanging, aya sababaraha jinis cét anu sayogi, aya anu haneut sareng anu sanésna tiis. Ieu katelah bias warna sareng dimana sababaraha pangaweruh ngeunaan téori warna ngabantosan pisan. Héjo Viridian nyaéta héjo poék jeung tiis.

Ku cara maké warna tiis kawas konéng lemon sarta dicampurkeun jeung warna tiis séjén kawas phthalo biru, anjeun bakal bisa nyieun warna tiis héjo endah pisan. Phthalo biru mangrupikeun warna anu langkung kuat tibatan lemon konéng, janten anjeun kedah nyandak sajumlah leutik unggal waktos sareng campur sareng konéng pikeun ningali sabaraha warna héjo anu anjeun tiasa ciptakeun. Ieu ngandung harti nyieun bagan warna nalika anjeun ékspérimén.

Anjeun ogé tiasa ékspérimén sareng koneng sareng biru haneut, sapertos kadmium konéng atanapi ultramarine biru. Sanajan kitu, pigmén ieu bisa ngandung petunjuk beureum, jadi ku Pergaulan kelir ieu anjeun gaduh sakabeh tilu tina warna primér hadir, nu bakal nyieun warna héjo kusam. Upami anjeun hoyong gaduh sakedik senang nalika nyampur sayuran anjeun, cokot daun tina kebon sareng tingali upami anjeun tiasa cocog sareng warnana, sareng ku milih sababaraha daun anu béda, anjeun bakal geura-giru terang yén aya seueur warna héjo anu béda. di alam.

Warna Héjo Viridian jeung Desain Interior

Héjo Viridian nyaéta warna anu geus jadi populér di industri fashion sarta dipaké pikeun item pakean lalaki ogé awéwé. Barang-barang pakean anu gampang aya di pasar nyaéta pakéan,jas, kaos oblong, jeung réa-réa deui.

Nanging, warna héjo viridian luar biasa lamun dipaké pikeun hiasan imah, sabab bakal ngalengkepan sagala kamar nu utamana boga kai alam, beige, atawa kulawu. kelir.

Anjeun ogé bakal manggihan yén loba bantal, simbut, rugs, sarta curtains sadayana tiasa dimeunangkeun dina hue viridian, nu matak ngamudahkeun pikeun nambahkeun salaku warna aksen. Ku kituna, teu perlu lengket cet nalika ngenalkeun héjo viridian kana decor imah anjeun, sakumaha curtains, rugs, couches, atawa korsi leungeun bisa nambahkeun warna viridian ka spasi. Viridian héjo condong nempatkeun sababaraha homeowners kaluar salaku éta warna pisan poék, sahingga kamar anjeun kasampak pisan leutik ti éta. Najan kitu, anjeun bisa kalayan gampang ngagunakeun éta pikeun kamar gedé di imah kalawan sukses hébat.

Tempo_ogé: Kasenian 70an - Tingali Gaya Gerak Seni Abstrak 70an

Héjo viridian nyaéta warna héjo poék nu bisa jadi pohara efektif lamun dipaké. dina fashion jeung home decor, tur mangrupakeun cemerlang pikeun mibanda dina palette warna pikeun karya seni. Aya ogé euweuh tungtung ka sagala rupa nuansa héjo viridian nu bisa Anjeun jieun tur ngagunakeun. Janten, waktos salajengna anjeun peryogi héjo, pilih viridian sareng tingali naon anu anjeun tiasa ciptakeun endah pisan!

Patarosan anu Sering Ditaroskeun

Warna Viridian Naon?

Viridian nyaéta kelir bulao-héjo poék, kalawan warnana leuwih héjo sarta ngandung kurang biru. Anjeun oge bisa manggihan hue viridian dina roda warna, situated antara héjo jeung teal.

Nyaeta Viridian Héjo jeungPhthalo Green Sarupa?

Héjo phthalo jeung héjo viridian téh warna nu sarupa, tapi viridian boga nada nu leuwih kusam jeung teu kuat saperti héjo Phthalo. Ku sabab kitu, loba jalma isin ngagunakeun héjo viridian, tapi nyampur jeung kelir séjén bisa nyieun viridian héjo warna pisan seru.

Naha Viridian Héjo Warna Cool atawa Haneut?

Viridian disebut warna héjo-biru tiis. Biru tiis anu pangsaéna pikeun dianggo pikeun nyiptakeun viridian nyaéta biru Phthalo. Ku nyampur sareng lemon konéng, anu ogé tempat teduh anu tiis, anjeun tiasa nyiptakeun warna héjo viridian anu saé.

warna cyan poék nepi ka sedeng atawa héjo kapur.
Sahade Kode Hex Kode Warna CMYK (%) Kode Warna RGB Warna
Viridian #40826d 51, 0, 16, 49 64, 130, 109

Warna Viridian: Sajarah Singket

Dina awal abad ka-19, héjo zamrud , disebut ogé Héjo Paris, jadi pohara populér. alatan kapasitas luhur sarta warna cemerlang. Tapi, éta bahaya pisan pikeun dianggo kusabab kandungan arsén anu luhur, anu nyababkeun seueur seniman nolak ngagunakeunana.

Pigmén warna viridian mimiti muncul dina bagian mimiti abad XIX, babarengan sareng pigmén séjén. kawas cadmium konéng jeung kobalt biru . Kromium, nu mangrupakeun komponén konci viridian, ngan kapanggih dina 1797, tapi viridian munggaran dirumuskeun dina 1838 ku urang Perancis, Pannetier babarengan jeung asisten na Binet di Paris.

Viridian geura-giru jadi pohara populér. di dunya seni kusabab kacaangan, stabilitas, jeung lightfastness na. Pelukis resep ngagunakeun éta pikeun nyampur sareng pigmén sanés sapertos ultramarine biru sareng kadmium konéng.

Hanjakalna, warna viridian anu diproduksi ku Pannetier, ogé katelah Héjo Pannetier , saratus. kali leuwih mahal ti salah sahiji pigmén séjén sadia, sahingga teu mungkin keur dipasarkan leres.Dua puluh taun saterusna, dina 1859, kimiawan Perancis ku ngaran Guignet, dipaténkeun pigmén héjo, ogé katelah Guignet urang héjo , nu ayeuna affordable tur jadi pilihan populér ku seniman jeung impressionists. Seniman kasohor anu ngagunakeun warna héjo viridian dina lukisanna nyaéta Pierre-Auguste Renoir. Dina lukisan na, The Skiff (1879), anjeunna ngagambarkeun dua awéwé dina parahu dayung, pakéan fashionably sarta ngambang dina kolam renang glittering cai.

The Skiff (1879) ku Pierre-Auguste Renoir; Pierre-Auguste Renoir, Domain publik, via Wikimedia Commons

Kalayan pakéan awéwé nu teu praktis pikeun kagiatan dayung, adegan ngagambarkeun rasa tina tranquility sarta kaamanan. Renoir ngagunakeun héjo viridian dicampur konéng krom, kitu ogé timah bodas pikeun héjo, némbongkeun rurusuhan di foreground.

Warna Viridian Harti

Sadaya warna boga harti, jadi kumaha atuh. anjeun terangkeun arti warna viridian? Viridian mangrupakeun simbol alam, atawa alam dunya, sarta ngagambarkeun tranquility, kaséhatan, jeung alus tuah, tapi ogé speaks of jealousy. Éta ogé warna pikeun kasuburan, anu ngajantenkeun héjo pilihan utama pikeun gaun kawinan dina abad ka-15.

Warna viridian atawa héjo ogé dianggap boga kakuatan nyageurkeun, sarta loba pagawé anu digawé di lingkungan héjo sigana kurang nyeri jeung panyakit. Héjo ogé panginten janten kontributor anu saé pikeunrelieving stress. Warna ieu ogé gaduh épék calming, naha sémah anu ngantosan muncul dina program televisi mindeng linggih di kamar héjo pikeun mantuan aranjeunna bersantai.

Seueur panalungtik mendakan yén warna viridian atanapi héjo tiasa ningkatkeun kamampuan maca siswa sareng nempatkeun lambaran transparan héjo dina bahan bacaanna tiasa ngabantosan aranjeunna dina pamahaman sareng kagancangan maca.

Dina sisi kabudayaan, warna viridian atawa hejo pakuat-pakaitna jeung nagara Irlandia ogé digandeng atawa dihubungkeun jeung Islam. Kusabab warna ieu pakait sareng alam, éta mangrupikeun warna anu penting pikeun musim semi, sareng dihubungkeun sareng beureum sabab warna anu sampurna pikeun Natal.

Nuansa Warna Viridian

Viridian mangrupa pigmén héjo pekat nu boga warna semu biru. Sanajan kitu, aya hiji rupa impressive of greens alam, nu ngajadikeun viridian pilihan pisan serbaguna pikeun loba seniman. Hayu urang tingali sababaraha nuansa viridian anu béda-béda.

Héjo Veronese

Warna héjo viridian ieu ngagaduhan warna anu langkung poék sareng langkung biru. batan héjo. Formulasi teduh mangrupikeun campuran pigmén bercahaya anu diproduksi ku pelukis Renaissance Venetian anu namina Paolo Veronese (1528 dugi ka 1588) sareng dikomersilkeun kalayan namina. Cat téh non-toksik sarta pohara populér sarta dipakésacara éksténsif ku seueur seniman sareng pelukis.

Dina tabél di handap ieu kami némbongkeun Anjeun kode warna Viridian jeung kode hex ogé kode hex héjo Paolo Veronese.

Syed Kode Hex Kode Warna CMYK (%) RGB Kode Warna Warna
Viridian #40826d 51, 0, 16, 49 64, 130, 109
Veronese Héjo #009b7d 100, 0, 19, 39 0, 155, 125

Generik Viridian

Generik Viridian mangrupakeun warna tiis, utamana ti kulawarga warna héjo, sarta mangrupakeun campuran cyan jeung héjo. Nalika héjo viridian generik dipaké dina média, jalma bisa ngahubungkeun eta kalawan elegance, kesederhanaan, atawa perjalanan. Dina tabel di handap ieu kami nunjukkeun anjeun kode warna Generik sareng Viridian sareng kode hex.

Shade Hex Kode Kode Warna CMYK (%) Kode Warna RGB Warna
Viridian #40826d 51, 0, 16, 49 64, 130, 109
Generik Viridian #007f66 100, 0, 20, 50 0, 127, 102

Viridian Spanyol

viridian Spanyol diwangun utamana héjo sarta ogé digambarkeun salaku warna abu pisan poék, sarta sarupa pisan jeung generik viridian. Hal ieu kacida dominan dina fashionindustri, kalawan cat kuku warna ieu, sarta di dunya seni, kitu ogé pikeun decor di imah atawa di kantor.

Syed Kode Hex Kode Warna CMYK (%) Kode Warna RGB Warna
Viridian #40826d 51, 0, 16, 49 64, 130, 109
Spanyol Viridian #007f5c 100, 0, 28, 50 0, 127, 92

Kelir Naon anu Satuju sareng Héjo Viridian?

Héjo viridian digabungkeun jeung bulao téh alus teuing pikeun dipaké dina pamandangan alam kawas leuweung, jeung cai sarta bisa ngagambarkeun awal anyar digabungkeun jeung hideung, konéng, jeung bodas. Kombinasi ieu tiasa masihan rarasaan olahraga atanapi luar. Nalika digabungkeun sareng coklat, kulawu, wungu, atanapi lavender, éta masihan tampilan retro atanapi konservatif.

Warna viridian anu kuat tiasa rada lemes ku ngagabungkeun sareng warna krim. atanapi stainless steel ku milih lomari dapur warna viridian kalawan countertops krim sarta fixtures stainless steel, ieu bakal brighten kamar Anjeun considerably. Ku ngagabungkeun jeung sagala rupa nuansa bulao anjeun tiasa ngadamel sagala spasi atanapi kamar ngarasa leuwih refined. Pikeun ngajentrekeun langkung seueur ngeunaan warna anu cocog sareng héjo viridian, hayu urang pertimbangkeun kombinasi di handap ieu.

Warna Komplementer Viridian

Warna anu kontras atanapi komplementer hartosna yén hiji warna mangrupikeunkapanggih langsung sabalikna kana warna utama dina kabayang warna. Nalika nyampur pigmén, duanana warna sigana silih ngabatalkeun, anu ngahasilkeun warna abu-abu anu bécék, semu coklat. Lamun ditempo babarengan, maranéhna nyieun kontras. Warna kontras atanapi pelengkap pikeun héjo viridian nyaéta puce. Jalma geus mindeng salah kaprah puce pikeun héjo viridian, tapi mangrupakeun campuran wungu jeung coklat sarta deukeut pisan kana sienna kaduruk. Éta ogé mangrupikeun warna nétral anu sering dianggo dina hiasan bumi.

Palét warna viridian ieu loba mangpaatna pikeun anjeun.

Shade Kode Hex Kode Warna CMYK (%) Kode Warna RGB Warna
Viridian #40826d 51, 0, 16, 49 64, 130, 109
Puce #bf7d92 0, 35, 24, 25 191, 125, 146

Warna Analog Viridian

Skéma warna analog nyaéta sakumpulan tilu atawa leuwih kelir nu kapanggih katuhu gigireun silih dina kabayang warna. Éta ngandung warna utama sareng dua warna pendukung anu sanés, anu muncul dina dua sisi. Bentuk skéma warna analog ieu pikaresepeun sareng sering dianggo nalika ngahias kantor atanapi bumi anjeun. Warna analog pikeun héjo viridian nyaéta héjo poék jeung cyan poék.

Syed Kode Hex Kode Warna CMYK(%) Kode Warna RGB Warna
Viridian #40826d 51, 0, 16, 49 64, 130, 109
Héjo Poék #558240 35, 0, 51, 49 85, 130, 64
Poék Cyan #407682 51, 9, 0, 49 64, 118, 130

Kelir Monokromatik Viridian

Nalika anjeun ngembangkeun palet warna viridian, warna monokromatik warna nyaéta pilihan panggampangna. Kantun nyandak hiji warna sapertos viridian sareng nganggo variasi nada, nuansa, sareng warna. Ieu masihan anjeun hipu sareng gampang dihontal kombinasi warna anu tiasa dianggo sareng proyék naon waé sareng ngajantenkeun anjeun katingalina harmonis sareng pikaresepeun.

Dua warna monokromatik pikeun héjo viridian nyaéta héjo kapur jeung cyan poék pisan.

Syed Kode Hex Warna CMYK Kodeu (%) Kode Warna RGB Warna
Viridian #40826d 51, 0, 16, 49 64, 130, 109
Héjo Jeruk Nipis #92c9b8 27, 0, 8, 21 146, 201, 184
Sian Poék pisan #2f6050 51, 0, 17, 62 47, 96, 80

Warna Triadik Viridian

Skéma warna Triadic ngandung tilu warna anu jarakna sarua dina roda warna,ngabentuk segitiga nu ngandung warna utama jeung dua kelir séjén nu bisa dipaké salaku kelir aksen. Skéma triadic color masihan warna anu lincah sareng lincah nalika digabungkeun. Warna triadic pikeun héjo viridian nyaéta Violet poék jeung oranyeu poék.

Syed Kode Hex Kode Warna CMYK (% ) Kode Warna RGB Warna
Viridian #40826d 51, 0, 16, 49 64, 130, 109
Violet Poék #6d4082 16, 51, 0, 49 109, 64, 130
Jeruk Poék #826d40 0, 16, 51, 49 130, 109, 64

Cara Mencampur Cat Akrilik Héjo Viridian

Warna héjo viridian nyaéta semi- transparan poék, hue héjo tiis nu sampurna dipaké nalika ngalukis seascapes atanapi foliage. Ieu oge warna éndah tur pohara kapaké pikeun mibanda salaku bagian tina suplai cet Anjeun. Campur héjo viridian jeung konéng sarta anjeun bisa nyieun greens gugur caang. Anjeun ogé tiasa ngahasilkeun hasil anu saé nalika nyampur sareng beureum, kulawu, teals, biru, sareng hideung.

Ngagabungkeun kelir viridian ku nambahkeun bodas ngajadikeun abu héjo tiis endah, sarta kusabab transparansi na, éta mangrupa warna idéal pikeun dipaké pikeun glazing.

Percampuran Warna Héjo Viridian

Héjo nyaéta warna sékundér, anu dihontal ku cara nyampur koneng jeung biru.

John Williams

John Williams mangrupikeun seniman berpengalaman, panulis, sareng pendidik seni. Anjeunna nampi gelar Bachelor of Fine Arts ti Pratt Institute di New York City sareng teras ngudag gelar Master of Fine Arts di Universitas Yale. Pikeun leuwih ti dasawarsa, anjeunna geus ngajarkeun seni ka siswa sakabeh umur di sagala rupa setting atikan. Williams geus exhibited karya seni na di galeri sakuliah Amérika Serikat tur geus narima sababaraha panghargaan jeung hibah pikeun karya kreatif na. Salian pursuits artistik na, Williams ogé nulis ngeunaan jejer nu patali jeung seni tur ngajarkeun bengkel ngeunaan sajarah seni jeung téori. Anjeunna gairah pikeun nyorong batur pikeun nganyatakeun diri ngaliwatan seni sareng yakin yén sadayana gaduh kapasitas pikeun kréatipitas.