Warna Cognac - Warna Naon Anu Disarengan sareng Cognac?

John Williams 25-09-2023
John Williams

Dina kalolobaan kasus, lamun nyebut cognac, burgundy, atawa Bordeaux, Anjeun kamungkinan bakal conjure up gambar anggur jeung brendi. Nanging, ieu persis dimana masing-masing warna asalna, kalayan cognac khusus janten warna anu populer dina busana sareng hiasan. Pikeun ngahargaan warna ieu leuwih jauh, urang bakal ngabahas sababaraha fakta metot ngeunaan warna cognac.

Naon Warna Cognac?

Pikeun ngartos kumaha warna cognac anu asli, anjeun kedah pariksa brendi Perancis. Anjeun bakal aya bewara yén cairanana ngabogaan earthy, penampilan glowing, kalawan nuansa coklat sarta beureum. Anjeun ogé tiasa nyebatkeun yén cognac sababaraha nuansa langkung hampang tibatan warna burgundy. Janten, pamustunganana, anjeun tiasa ngajelaskeun warna cognac salaku coklat beureum saulas haneut. Lamun dikaitkeun kana warna cognac vs. coklat, duanana kelir pisan sarupa, sarta anjeun bisa disebutkeun yen cognac mangrupakeun ngiuhan coklat nu boga leuwih ti undertone beureum sedeng.

Syed Kode Hex Kode Warna CMYK (%) Kode Warna RGB Warna
Cognac #9a463d 0, 55, 60, 40 154, 70, 61
Boklat #a52a2a 0, 75, 75, 35 165, 42, 42

Warna Cognac: Sajarah Singket

Sakumaha anu parantos disebatkeun, warna cognac asalna tina rupa-rupa brendi Perancis, anu ogé asalna.ti Cognac, wewengkon kapanggih di Perancis. Ku kituna, ngaran asalna tina tempat sabenerna brendi dijieun. Inuman alkohol dijieun tina buah anggur, béda jeung sababaraha inuman lianna nu dumasar kana barley.

Pertunjukan remodeling, nu katelah "Imah Old House", dipilih cognac salaku warna maranéhanana bulan dina 2014. Aranjeunna disarankan yén cognac nyadiakeun ngarasakeun elegan jeung mewah lamun dipaké pikeun cet kamar. Éta sababna interior regal séjén ngagunakeun warna, contona, Istana Buckingham sareng manor jinis Victoria anu sanés.

Tempo_ogé: Seni Rendering - Gaya Béda tina Rendering Artistik

Disebutkeun ogé yén nalika Obama janten Présidén, desainer interior, Michael S. Smith, jati dipaké dina warna cognac salaku potongan aksen di White House.

Harti Warna Cognac

Kusabab cognac rada beureum jeung coklat, éta méré kualitas sarupa. Cognac tiasa ngalambangkeun kakuatan, kahaneutan, kabeungharan, sareng perbaikan. Salaku kalawan brendi cognac, warna ogé pakait sareng méwah, sophistication, kematangan, sarta stateliness. coklat brings dina rasa reliabilitas jeung practicality. Upami warnana seueur dianggo, éta tiasa janten rada sombong sareng sombong, sareng ngaganggu sababaraha.

Nuansa Cognac Brown

Aya nuansa séjén cognac coklat nu bisa Anjeun pilih. Sadaya warna ieu gaduh sipat anu sami sareng ngan ukur rada béda dina komposisina. Malah bisa jadi aya warna cognac béda, kalawan bédakode hex mun anjeun neangan online. Kode hex mangrupikeun cara anjeun tiasa ngaidentipikasi warna wéb khusus. Désainer ogé ngandelkeun inpormasi anu sanés pikeun ngabantosan aranjeunna mutuskeun warna-warna anu tangtu, contona, kode warna.

Kode warna, sapertos RGB sareng CMYK, dianggo pikeun nangtukeun sabaraha unggal warna anu aya dina waktos éta. desain online atanapi percetakan. Masing-masing nganggo metode warna aditif sareng subtractive anu béda pikeun nyiptakeun warna anu anjeun tingali. Warna ref, héjo, jeung biru (RGB) diturunkeun tina sumber cahaya, sedengkeun warna cyan, magénta, konéng, jeung hideung (CMYK) dipaké pikeun percetakan. Ieu ngandung harti tinta jeung pigmén dipaké pikeun nyieun kelir. Di handap ieu aya sababaraha nuansa cognac ti siénna kaduruk nepi ka tan alam.

Sienna kaduruk

Ieu warna coklat beureum saulas jero nu asalna ti Zat anu katelah sienna, nyaéta liat bumi anu ngagaduhan warna tina mineral sapertos oksida beusi sareng oksida mangan. Sakumaha anjeun tiasa tingali, warna wéb di handap tiasa didadarkeun salaku beureum lemes.

Shade Kode Hex Kode Warna CMYK (%) Kode Warna RGB Warna
Cognac #9a463d 0, 55, 60, 40 154, 70, 61
Sienna Kaduruk #e97451 0, 50, 65, 9 233, 116, 81

Pelana Coklat

Warna khusus ieu mangrupikeun sela anu beunghar sareng jenuh.coklat nu boga leuwih ti hiji undertone coklat nu meunang ngaranna tina kulit a sela. Warna wéb anu dipidangkeun di handap digambarkeun salaku beureum sedeng poék.

Syed Kode Hex Kode Warna CMYK (%) Kode Warna RGB Warna
Cognac #9a463d 0, 55, 60, 40 154, 70, 61
Saddle Brown #8b4513 0, 50, 86, 45 139, 69, 19

Tan

Ieu warna anu langkung terang, tapi eta oge ngahasilkeun katingal nétral sarua cognac. Warna wéb di handap digambarkeun salaku oranyeu rada desaturated. Kawas sakabeh nuansa coklat, warna tan nyadiakeun rasa kahaneutan, earthiness, jeung stabilitas, sarta bisa kalayan gampang dianggo salaku warna nétral dina desain.

Sahade Kode Hex Kode Warna CMYK (%) Kode Warna RGB Warna
Cognac #9a463d 0, 55, 60, 40 154, 70, 61
Tan #d2b48c 0, 14, 33, 18 210, 180, 140

Warna Naon anu Disarengan ku Cognac?

Kelir sareng cara gawéna tiasa rada ngabingungkeun, janten diajar sakedik ngeunaan téori warna tiasa ngabantosan anjeun ngartos langkung saé. Nalika mutuskeun dina warna naon anu nganggo cognac, roda warna tiasa ngabantosannyadiakeun sababaraha kombinasi warna hébat. Cognac cocog sareng seueur warna kalebet nuansa beureum sareng warna nétral sapertos bodas, beige, tan, coklat, tambaga, sareng hideung.

Warna Cognac Pelengkap

Kombinasi warna ieu sampurna upami anjeun hoyong nyiptakeun kontras warna. Warna naon waé anu disimpen dina sisi anu sabalikna dianggap warna pelengkap. Ieu tiasa nanaon tina hue cyan poék dugi ka biru laut. Anjeun oge bisa mertimbangkeun kelir kulawu-biru torek dipasangkeun jeung cognac.

Tempo_ogé: Procreate Pencil Brushes - Sikat Sketsa Pangalusna pikeun Procreate
Shade Hex Code Kode Warna CMYK (%) Kode Warna RGB Warna
Cognac #9a463d 0, 55, 60, 40 154, 70, 61
Poék Cyan #3d919a 60, 6, 0, 40 61 , 145, 154
Biru Angkatan Laut #000080 100, 100, 0, 50 0, 0, 128

Warna Cognac Analog

Anjeun bakal aya bewara yen sakabeh beureum warmer , konéng, jeung jeruk aya dina hiji wewengkon kabayang warna, sedengkeun greens cooler jeung kelir bulao lokasina di séjén. Warna anu diposisikan caket atanapi di gigireun masing-masing mangrupikeun warna analog anjeun. Janten, nuansa pink, beureum, sareng oranyeu bakal cocog sareng cognac.

Shade Kode Hex Kode Warna CMYK (%) Warna RGBKode Warna
Cognac #9a463d 0, 55, 60, 40 154, 70, 61
Poék Pink #9a3d62 0, 60, 36, 40 154, 61, 98
Jeruk Poék #9a753d 0, 24, 60, 40 154, 117, 61

Warna Cognac Monochromatic

Rupa-rupa nuansa sareng warna anu diturunkeun tina cognac, anu nyayogikeun vérsi anu langkung poék ogé langkung terang, nyaéta warna monokromatik. Kombinasi warna ieu bakal salawasna masihan tampilan anu harmonis anu pikaresepeun sareng anu tiasa nyiptakeun tampilan anu langkung lapis dina desain.

Shade Kode Hex Kode Warna CMYK (%) Kode Warna RGB Warna
Cognac #9a463d 0, 55, 60, 40 154, 70, 61
Cognac Poék #632d27 0, 55 , 61, 61 99, 45, 39
Cognac Cahaya #e9cac6 0, 13, 15, 9 233, 202, 198

Warna Cognac Triadic

Skéma warna kontras séjén nyaéta kelir triadic, nu bisa ditempo dina roda warna salaku wangun segitiga lamun anjeun ngagambar garis tur nyambungkeun kabeh. Nganggo cognac salaku warna utama anjeun, ieu tiasa janten indigo jero sareng warna héjo poék.

Syed Kode Hex Kode Warna CMYK(%) Kode Warna RGB Warna
Cognac #9a463d 0, 55, 60, 40 154, 70, 61
Blue Poék #463d9a 55, 60, 0, 40 70, 61, 154
Héjo Jeruk Nipis #3d9a46 60, 0, 55, 40 61, 154 , 70

Campuran Cognac Warna Cét Akrilik

Nuansa coklat anu hadé pikeun ngalukis bentang jeung ogé bisa mantuan pikeun ngahasilkeun éfék kawas nyiptakeun graduations slight ti torek kana darker dina kanvas a. Ieu tiasa ngabantosan nyiptakeun jero sareng realisme dina lukisan.

Nalika nyampur warna, sok jieun bagan warna dimana anjeun tiasa nambihan sadaya warna anu anjeun gaul. Ieu ngagampangkeun pikeun uih deui sareng ningali warna anu anjeun dicampur sareng proporsi anu anjeun anggo. Anjeun ngan saukur bisa meuli cet warna coklat tur saluyukeun ieu ku nambahkeun leuwih bodas atawa beureum pikeun ngahontal cognac, atawa Anjeun bisa ngamimitian ti scratch.

Pikeun nyieun coklat, Anjeun bisa make sagala warna primér jeung mix aranjeunna nyieun warna coklat. Ieu ngandung harti nyampur beureum, biru, jeung konéng. Anjeun ogé tiasa mertimbangkeun nambihan sakedik bodas sareng nganggo proporsi anu béda dugi ka ngahontal warna cognac. Anjeun ogé tiasa mertimbangkeun nyampur warna pelengkap sapertos beureum sareng héjo. Ieu ogé hartosna ngagabungkeun warna primér sareng sekundér.

Anjeun ogé tiasa nyobian nyampur warna sapertos wungu, oranyeu, sareng bodas. Mimitiankalawan jumlah leutik bodas, lajeng jumlah leutik Violet, lajeng hiji jeruk saeutik. Naon waé pendekatan anu anjeun anggo, anjeun badé nyiptakeun warna coklat beureum saulas poék. Tangtosna, upami anjeun hoyong nyampur nuansa anu langkung terang, anjeun ngan ukur nambihan cet bodas deui.

Warna Cognac dina Desain Fashion sareng Interior

Warna cognac resep pisan salaku warna fashion sareng ngajadikeun warna sampurna pikeun handbags atawa sapatu. Cognac mawa kahaneutan kana baju, anu saé pikeun baju usum gugur sareng usum tiis. Anjeun tiasa masangkeun cognac sareng nada anu langkung haneut, tapi kalebet bodas sareng hideung atanapi ungu langkung jero kana campuran bakal nyiptakeun tampilan anu langkung narik. Pertimbangkeun jaket kulit atanapi suede anu éndah dina warna cognac. Rok cognac atawa calana panjang panjang ogé pilihan populér.

Lamun datang ka desain interior, lukisan tembok dina nuansa cognac bisa nyadiakeun warmer, comforting, sarta sayah ngarasakeun hiji kamar. Naon warna kulit cognac? Ieu sami sareng warna cognac sareng cocog pikeun dipan atanapi korsi kulit, atanapi bahkan sapatu kulit sareng kantong. Anjeun tiasa ngalebetkeun warna cognac salaku warna aksen nganggo kulit cognac atanapi lawon warna dina parabotan.

Bodas bakal salawasna dianggo sampurna sareng cognac sareng tong hilap nyobian kombinasi warna anu sanés kawas biru laut, ungu jero, bringing dina nuansa coklat séjén, atawa incorporating elemen alam kawas kai. Preferably, lengket kana60:30:10 aturan, nu ngagunakeun warna dasar, hue sekundér, lajeng warna aksen. Cognac mangrupikeun salah sahiji warna nétral anu gampang dianggo, sareng anjeun kedah tiasa dianggo salaku warna dasar anjeun, atanapi janten warna aksen.

Upami anjeun milarian anu canggih, méwah, refined, sarta warna haneut, lajeng cognac kedah salah sahiji pilihan munggaran anjeun. Rupa-rupa nada cognac earthy nyieun warna gampang pikeun digawe sareng tur brings sababaraha kakuatan keur narik ati kana sagala rupa desain .

Patarosan anu Sering Ditaroskeun

Naon Warna Cognac?

Cognac mangrupikeun warna haneut anu coklat-beureum-beureum bahkan tiasa gaduh warna abu-abu sakedik. Warna wéb tiasa didadarkeun salaku beureum sedeng poék, tapi aya ogé rupa-rupa nuansa cognac.

Warna Naon anu Cocog sareng Cognac?

Cognac tiasa dianggo sareng seueur warna, khususna nuansa coklat sareng bodas. Nanging, éta ogé nganggo nuansa poék beureum sareng warna nétral sanésna sapertos beige sareng hideung. Pikeun nyieun kontras, pertimbangkeun masangkeun cognac sareng héjo poék sareng wungu jero.

Naon Warna Kulit Cognac?

Nalika ningali warna cognac vs coklat, anjeun tiasa nyarios yén cognac mangrupikeun warna coklat. Kulit cognac, nyaéta kulit anu umurna alami, ngagambarkeun warna coklat ieu saé pisan sareng nada beureum saulasna.

John Williams

John Williams mangrupikeun seniman berpengalaman, panulis, sareng pendidik seni. Anjeunna nampi gelar Bachelor of Fine Arts ti Pratt Institute di New York City sareng teras ngudag gelar Master of Fine Arts di Universitas Yale. Pikeun leuwih ti dasawarsa, anjeunna geus ngajarkeun seni ka siswa sakabeh umur di sagala rupa setting atikan. Williams geus exhibited karya seni na di galeri sakuliah Amérika Serikat tur geus narima sababaraha panghargaan jeung hibah pikeun karya kreatif na. Salian pursuits artistik na, Williams ogé nulis ngeunaan jejer nu patali jeung seni tur ngajarkeun bengkel ngeunaan sajarah seni jeung téori. Anjeunna gairah pikeun nyorong batur pikeun nganyatakeun diri ngaliwatan seni sareng yakin yén sadayana gaduh kapasitas pikeun kréatipitas.