Seni Érotis - Ngajalajah Béda Gambaran Seksualitas dina Seni

John Williams 25-09-2023
John Williams

Karya seni E rotic nyaéta rupa-rupa katégori seni visual anu ngawengku sagala ciptaan artistik anu dimaksud pikeun nimbulkeun kasenangan érotis, ilaharna ngagambarkeun katelanjangan manusa ogé paripolah séksual. Karya seni seksual tiasa dipendakan dina ampir unggal média visual, sapertos sketsa, ukiran, pilem, lukisan erotis, fotografi, sareng karya patung. Sapanjang sajarah, répréséntasi seksualitas dina seni rupa-rupa nurutkeun unggal masarakat. Dinten ayeuna, urang bakal ngajalajah seni rupa erotis sapanjang umur, tapi sadar yén ieu mangrupikeun karya seni NSFW, hartosna éta henteu cocog pikeun tempat damel.

Sejarah Karya Seni Érotis sareng Artis Érotis.

Kusabab kaputusan ngeunaan naon pornografi jeung naon seni béda, konsép karya seni seksual rada subjektif jeung gumantung konteks. Hiji patung lingga, misalna, bisa dianggap salaku lambang adat virility tinimbang eksplisit pornografi dina budaya nu tangtu. Eusi anu dijieun pikeun ngamajukeun atikan séks bisa dianggap provokatif kaleuleuwihi ku batur.

Karya seni érotis nyaéta jenis seni anu geus dimekarkeun kalawan tujuan pikeun ngarangsang séksual pemirsa anu dimaksud, sarta pikeun ngahontal tujuan ieu. nepi ka sababaraha tingkatan.

Pornografi nembongkeun kaayaan hubungan seksual jeung dirarancang pikeun nimbulkeun kasenangan sensual tapi teu ilahar dianggap seni rupa erotis. Sababaraha ngabedakeun antara seksualitas diinohong awéwé salaku bagian tina tradisi "odalisque".

Kalayan ngembangkeun feminisme, revolusi seksual, sarta seni konseptual dina pertengahan abad ka-20, sambungan antara gambar jeung pemirsa, kitu ogé seniman erotis jeung panongton, mimiti ditantang jeung reinterpreted, ngawanohkeun wewengkon anyar prakték. Artis mimiti ngagunakeun awak taranjang sorangan pikeun nampilkeun carita sensual alternatif tina sudut pandang anu béda. Seniman awéwé ngagunakeun pintonan sarta fotografi pikeun nengetan kahariwang ngeunaan dinamika kakuatan gender jeung garis kabur antara imagery pornografi jeung seni, sarta média anyar dipaké pikeun mintonkeun taranjang jeung seksual.

Ti saprak taun 1960-an, seni pintonan geus dimekarkeun sarta dianggap salaku réaksi langsung jeung respon kana jenis konvensional média, sarta geus disambungkeun jeung dematerialization tina karya atawa item. Nalika pagelaran sénsual mekar dina taun 1980-an sareng 1990-an, seniman awéwé sareng lalaki ékspérimén ku taktik penggambaran érotis énggal.

Martha Edelheit mangrupikeun seniman awéwé anu kasohor ku inovasina dina seni erotis salaku pendirian anu ngabantah. norma gender tradisional anu ngalarang seniman awéwé tina éksprési seksual anu teu kabeungkeut. Hasilna, awéwé éta remen fokus loba lukisan seni erotis kasohor nu banding ka lalaki. Edelheit dihukum kusabab janten seniman awéwé anudijieun karya seni sensual dina periode nalika lalaki éta produser primér genre ieu. Edelheit mangrupikeun pelopor gerakan seni féminis saprak anjeunna awéwé anu ngadamel seni sénsual sareng ogé ngawakilan dirina dina seueur karyana, nyayogikeun jalan pikeun hak-hak gender dina kabébasan séksual.

Edelheit nantang misconception populér yén karya ieu jorang ku cara méré sudut pandang béda dina diri. Lukisanna ngabersihkeun jalan pikeun awéwé pikeun nganyatakeun dorongan seksualna sacara bébas. Ngalukis inohong lalaki taranjang éta mahiwal dina 1970s; seni nya flips naskah sarta ngantep awéwé jadi di vanguard tina 1970s gerakan ekspresi gender. Toleransi jeung daya tarik seni rupa érotis geus propelled gaya kana hiburan mainstream, spawning slew ikon iconic.

Di antara pelukis anu karyana geus éksténsif medar nya éta Luis Royo, Frank Frazetta, Boris Vallejo, Chris Achilleos , jeung Clyde Caldwell. Guild of Erotic Artists diadegkeun dina 2002 pikeun ngumpulkeun sakelompok jalma anu sami-sami anu tujuan utama pikeun komunikasi sareng ngamajukeun seni erotika anu pikaresepeun pikeun dinten ayeuna. Antara 2010 jeung 2015, Laura Henkel, diréktur Galeri Kota Dosa, diayakeun "12 Inci Dosa", hiji pameran anu fokus kana seni nu dikedalkeun visi lega seksualitas bari ogé questioning konsép seni tinggi na low.

Kiwari, érotis téhterus ditalungtik jeung dieksploitasi dina rupa-rupa karya seni anyar, sarta kamajuan signifikan abad ka-20 terus ngarojong loba seni seksual kaprah jeung tujuan kreatif.

Karya Seni Érotis Kasohor

Manusa geus robah seksualitas kana seni erotis, ibadah, jeung kahirupan sapopoe ti subuh peradaban. Aya peradaban jeung eras dimana allusions seksual eksplisit éta leuwih ditarima ku norma budaya, sarta kali nalika aranjeunna henteu. Acan, sudut pandang oppressive Garéja ngeunaan sensuality di Abad Pertengahan, dituturkeun ku seksualitas diteken tina umur Victoria, geus ngarah loba di dunya Kulon yakin yén sababaraha, lamun aya, jalma nu geus kaliwat éta siap tur bisa nangkeup komo. delight dina seksualitas maranéhanana. Ieu sababaraha karya seni anu ngadamel pernyataan dina waktosna.

Lascivie (1600) ku Agostino Carracci

Taun Réngsé 1600
Sedeng Ukiran
Diménsi 21 cm x 15 cm
Lokasi Ayeuna Met Museum

Citak séksual dina koleksi ieu mangrupa salah sahiji ti saeutik pisan potongan-potongan anu geus dilestarikan ti abad ka-16, nalika kamajuan utama dina téhnologi percetakan ngamungkinkeun sajumlah badag kolektor pikeun nuturkeun spesialisasi maranéhanana. kapentingan ti kantos sateuacan. Loba publikasi sarupa, kaasup nuhina I Modi ku Marcantonio Raimondi, bakal geus ngalarang salila purges moralizing. The Lascivie , diciptakeun ku pangukir kondang Agostino Carracci, kurang jelas tibatan lukisan Raimondi sareng nutupan rupa-rupa topik Alkitabiah sareng mitis anu langkung lega, diantarana dua conto ieu.

Lascivie: The Three Graces (c. 1590-1595) ku Agostino Carracci; Rijksmuseum, CC0, via Wikimedia Commons

Salah sahiji etching ngagambarkeun Tilu Rahmat dina posisi maju, mundur, sareng tilu saparapat; sésana dumasar kana motif sering dina kumpulan: nymphs. Dina hiji, mahluk kawas embe nangtung nyieun cinta ka nimfa bertengger dina batu, sedengkeun nu sejenna ngagambarkeun sosok maskulin neuteup ka hiji nimfa saré handapeun draperies reminiscent tina lukisan Nicolas Poussin engké Jupiter jeung Antiope. Tungtungna. , dina Satyr Mason , karakter anu sarua dina apron nahan garis plumb leuwih crotch bikangna. Anjeunna ngabagi ranjang sareng budak ngora, sareng aya ogé ucing dina taneuh sareng kandang manuk di kajauhan.

Carracci mangrupikeun salah sahiji ti tilu sadulur, sareng pelukis anu kasohor Annibale, anu ngabantuan nyieun gaya lukisan Baroque abad ka-17 nu propulsive tur rumit.

Kusabab tina print exquisite anjeunna dijieun tina lukisan ku pelukis kontemporer, Agostino ieu diaku salaku salah sahiji engravers Italia pangalusna. runtuyan ieu, onsisi séjén, nyaeta kreasi sorangan sarta mendemonstrasikan anjeunna janten artis terampil dina katuhu sorangan, sanggup nyieun ulang téma kuna jeung ngabejaan carita dina jelas, ragam succinct. Sanaos Lascivie langkung komprehensif tibatan I Modi , aranjeunna tetep sumping dina bentuk fragméntasi, janten teu jelas naha éta disusun salaku séri atanapi disusun saatosna.

Lascivie: Old Man and a Courtesan (c. 1590-1595) ku Agostino Carracci ; Rijksmuseum, CC0, via Wikimedia Commons

Buku citak nu sarupa geus dilaporkeun ku para sastrawan ti abad ka-17, sedengkeun jumlah pelat nu dicutat geus rentang ti rumaja nepi ka duapuluhan. . Dua gambar satyr outdoor anu paling raket disambungkeun, numbu ku duanana individu jeung tukang wooded, tapi gambar tina pasangan copulating sigana geus dipigawé saméméhna, ditilik ku ketebalan konsisten garis Carracci urang.

Nalika anjeunna mekar, seniman nyiptakeun bentuk anu langkung lemes, langkung buleud. Ieu ngandung harti yén artis digawé dina Lascivie kana waktu sarta yén proyék dilegakeun ti hiji-off prints kana koleksi buka-réngsé jeung format sarupa.

Ngagambar Adegan Erotis kalawan Tilu Awewe jeung Hiji Lalaki (1809) ku Henry Fuseli

Taun Réngsé 1809
Sedeng Pensil hurungKertas
Diménsi 18 cm x 24 cm
Lokasi Ayeuna Tate, London

Samentawis seueur karya-karya awal ngalihkeun seksualitasna kana penanganan cet atanapi ngagentoskeun kana barang-barang pengganti di jero lukisan - lautan berbusa, bulu ngalir - sketsa Henry Fuseli urang geus aman grounded dina domain erotisme abad ka-19. Tilu awéwé digambarkeun dina pensil jeung cat cai gambar ieu, babarengan jeung lalaki sujud, sirahna ditutupan antara suku awéwé di beulah katuhu.

Ngagambar Adegan Erotis jeung Tilu Awéwé. jeung Hiji Lalaki (1809) ku Henry Fuseli; Henry Fuseli, domain publik, via Wikimedia Commons

Banyak awak nyieun segitiga, jeung inohong di puncak nurunkeun dirina kana wawanén babarengan lover maranéhanana sacara, sedengkeun jalma katilu AIDS ku ngarojong sirit na. Bulu awak atra awéwé jeung cravings seksual kandel nunjukkeun yén maranéhna téh PSK. Johan Fuseli éta saurang pelukis Swiss anu pindah ka Inggris sanggeus méakkeun waktu di Italia.

Fuseli, anu katarik kana topik-topik mimitian ti okultisme nepi ka karya Shakespeare, disegel kawentar na ku gambar awéwé sujud. Dipirig ku kuda liar-eyed jeung mahluk leutik monstrous katelah incubus.

Nalika The Nightmare (1781) dipintonkeun dina 1782 di Royal Academy of Arts, éta narima duanana pujian kritis turpanghukuman; bari ieu teu ngurangan daya tarik karya seni urang, gagasan yén nona ngora éta dina throes tina impian seksual éta scandalous.

Memori of the Halls of Mirrors in Brussels (1920) by Otto Dix

Taun Réngsé 1920
Sedeng Pana jeung Tinta
Diménsi 28 cm x 22 cm
Lokasi Ayeuna Musée national d'art moderne

Ieu gambar dimaksudkeun pikeun setrum. Ieu dicét dina 1920 ku artis Jérman avant-garde Otto Dix, sarta eta ngagambarkeun titik balik dina karir artis urang nalika anjeunna mimiti renounce nu eccentricity of Cubism na Dadaism dina kahadean a Kritis Realisme kasar. Gambar ngagambarkeun hiji komandan layung-beungeut, jenuh ku anggur beureum, noel hiji plump, buligir palacuran payudara badag. Skenario ieu ditiru tina unggal aspék ku sababaraha kaca spion, sahingga alat kelamin awéwé nu ditarik kasar bisa ditempo dina taneuh bordil, bari handap nya pigura gambar dina sisi gambar.

Nurani sosial Dix diguyahkeun, sakumaha keur loba seniman avant-garde Jerman nalika nyanghareupan realitas heinous Républik Weimar.

Anjeunna ngimpi masa depan anu leuwih adil dimana lalaki bisa ngaleuwihan kelas maranéhanana. tingkat sanggeus porsi salaku soldadu dina Perang Dunya I. amukan moral na di hideous Éropa sanggeus perang jeungdegradasi decadent janten topik primér lukisan na, sarta anjeunna digedekeun dina PSK, gangsters, racketeers, sarta homeless anu geus mucunghul dina periode intervening. Amarah-Na dina eksploitasi perang anu luka, anu geus ditinggalkeun satengah kalaparan sahingga teu bisa ngajaga diri, ditémbongkeun kasar, ngabandingkeun kasangsaraan malang urang jeung karanjingan dahsyat tina makmur.

Bisnis séks kungsi jadi kaprah di Brussel, dimana karya seni ieu situated, salila perang sabab pasukan diidinan carouse pikeun atawa dua minggu saméméh nuluykeun pembunuhan obsesip maranéhanana dina garis hareup. Materi palajaran téh dimaksudkeun pikeun provokatif, sarta dipingpin Dix saméméh pangadilan Jérman dina 1923 nalika anjeunna dihukum sarta dihukum pikeun cabul.

Ieu gambar hedonistic tina gairah daging, suffused ku sensual atah. inténsitas nu teu eureun-eureun ngageterkeun jeung setrum.

The Great Masturbator (1929) ku Salvador Dalí

Taun Réngsé 1929
Sedeng Minyak dina Kanvas
Diménsi 110 cm × 150 cm
Lokasi Ayeuna Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid

The Great Masturbator digambarkeun ku Surrealist Salvador Dalí salaku potret diri na, "ngawakilan tina uneasiness heterosexual kuring, "sareng éta"masturbasi dina waktos éta mangrupikeun pusat érotisme." Dalí terus terang ngeunaan kahariwang ngeunaan kontak séks sareng karesepna pikeun autoerotisisme dina diskusi sareng dina tilu memoar na. "Panic phobia of venereal disease" ngembang nalika anjeunna murangkalih sareng ningali poto médis ngeunaan karusakan anu disababkeun dina buku ajar anu dipasang dina piano rumah tangga ku bapana.

Anjeunna ogé prihatin ngeunaan ukuran sirit-Na, nu manehna dianggap leutik dibandingkeun jeung sasama-Na, sarta akun tina sapotong imposingly badag dina novél erotis anjeunna kungsi maca nyumbang ka impotensis ulang na.

Dina yuswa 25 (periode gambar ieu), anjeunna masih parawan nalika anjeunna mendakan Gala Éluard, anu anjeunna nikah lima taun saatosna. Kanyataanna, salah sahiji bagian tina otobiografina dipingpin Kumaha Janten Érotis Sedengkeun Tetep Suci , tapi pelukis nyarios yén pamajikanana, anu yuswana 10 taun langkung kolot, ngabantosan anjeunna dina ngamurnikeun metode masturbasi na. Bentuk sentral anu masif dina gambar ieu mangrupikeun salah sahiji potret diri anu leuleus, anu paling katingali di payuneun The Persistence of Memory (1931), dikurilingan ku jam lebur.

Sirah dibalikkeun ka handap dina Masturbasi Agung , kalayan titik irungna ngahontal taneuh. Hiji kongkolak panon jeung bulu mata bisa ditempo di kénca, sarta beurit lempeng dijajar bulu ngagambarkeun awéwé.alat kelamin, halis, dahi a kerrut, jeung bulu misah. Anjeunna saré, sarta gambar depicts ngimpi na. Hiji awéwé timbul tina sirahna, parawanna dilambangkeun ku kembang bakung bodas, tanda dina seni Western of Virgin Mary, sarta luxuriates dina pasamoan seungit nya jeung wewengkon séks artis, disumputkeun tukangeun baju jero na.

A simeut. kalawan tumpukan sireum consuming di lokasi dimana urang bakal antisipasi pubis na lamun urang keur anthropomorphize eta dipasang dina beungeutna. Panaliti artis ngeunaan téma seksual sareng impian has gerakan Surrealist, anu anjeunna nganut taun anu sami nalika gambar ieu réngsé. Surrealists dipaké literatur jeung seni nepikeun téori Freudian ngeunaan analisis ngimpi, subconscious, sarta pangjurung seksual jeung telenges. Masarakat borjuis boga kacenderungan pikeun ngurangan impuls biologis, nu Surrealists dimaksudkeun pikeun ngancurkeun ku seni pikasieuneun maranéhanana.

Kaseueuran urang ngelingan hiji waktu nalika seksualitas éta masalah tabu, nepi ka transformasi societal momentous tina 1960-an jeung 1970-an. Seueur otoritas abad ka-20 satuju kana sudut pandang ieu, sareng barang-barang sareng acara seksual terang-terangan sering dipotong tina buku sajarah sareng musium. Nalika standar seksual mekar salami abad ka-20, urang mimiti mikawanoh karakter saleresna jaman baheula sareng mendakan yén seueur budaya sateuacana nganut seksualitas sareng alat kelamin.seni sareng pornografi dumasar kana tujuan sareng pernyataan seniman érotis: Lukisan érotis mangrupikeun karya anu dirancang pikeun tujuan sanés ngan ukur kasenangan séksual anu tiasa dikagumi salaku seni ku jalma anu teu resep kana komponén sénsualna.

Mandi Turki (1862) ku Jean Auguste Dominique Ingres; Jean Auguste Dominique Ingres, domain publik, via Wikimedia Commons

Signifikansi Sajarah

Gambar jeung arca paleolitik mangrupakeun salah sahiji conto pangkolotna anu masih aya ngeunaan representasi seksual, sanajan karya seni erotis geus dijieun ku loba budaya. Objék ti Mesopotamia kuna geus kapanggih nu ngagambarkeun hubungan heteroseksual grafis.

Kasenian glyptic Periode Dinasti Awal Sumeria ilaharna ngagambarkeun gambaran hubungan frontal dina posisi misionaris. Dina awal abad kadua SM Mesopotamian votive plak, jalu umumna digambarkeun penetrating bikang ti tukangeun sakumaha manehna leans leuwih, sipping bir jeung jarami. Patung-patung nazar anu dipingpin Assyria Tengah sering ngagambarkeun saurang lalaki nangtung sareng asup ka awéwé anu keur istirahat dina luhureun altar.

Sadaya karya seni séksual ieu biasana dipikaharti salaku adegan hubungan séremonial, sanajan aranjeunna leuwih gampang patalina jeung agama Inanna, dewa seksualitas jeung prostitusi.

Inanna, dewa seksualitas jeung prostitusi; cara-cara anu sigana kaleuleuwihan ayeuna.

Tong tingali webstory seni erotis kami di dieu!

Patarosan anu Sering Ditaroskeun

Naon Dupi NSFW Artwork?

Naha anjeun kantos ningali hurup NSFW sareng heran naon hartosna? Éta pondok pikeun Teu Cocog pikeun Gawé. Ieu ngandung harti yén artikel naon waé anu nyatakeun yén éta NSFW sigana henteu kedah ditingali di tempat kerja anjeun, sabab tiasa dianggap teu pantes pisan. Hadé pisan mun maca jenis artikel ieu dina privasi imah anjeun sorangan.

Naon Karya Seni Érotis?

Kusabab definisi jalma ngeunaan naon pornografi jeung naon seni rupa-rupa, pamanggih karya seni seksual kacida subjektif jeung gumantung konteks. Dina budaya tangtu, patung lingga bisa ditempo salaku simbol konvensional virility tinimbang salaku blatantly seksual. Anu sanés tiasa nganggap eusi anu dimaksud pikeun nyorong pendidikan séks salaku provokatif anu teu perlu. Karya seni érotis mangrupikeun bentuk seni anu diciptakeun kalayan tujuan pikeun ngagumbirakeun séksual anu ditujukeun, sareng ngalakukeunana dina sababaraha tingkat. Pornografi depicts encounters seksual sarta dimaksudkeun pikeun membangkitkan pelesir indrawi, sanajan teu lega dipikawanoh salaku seni tinggi erotis. Sababaraha seksualitas misah dina seni ti pornografi gumantung kana niat jeung deklarasi artis erotis: Lukisan erotis bakal karya dihasilkeun pikeun tujuan lian ti saukur kasenangan seksual nu bisa jadi hargana salaku seni ku.batur teu resep kana komponén sénsual na.

Domain Publik, Tumbu

Seueur gambaran grafis séksual kapanggih di tempat suci Inanna di Assur, ogé réplika organ séksual awéwé sareng lalaki, sapertos phalli batu, anu meureun geus disimpen di sabudeureun beuheung salaku jimat atawa dipaké pikeun embellish patung kultus jeung replika liat tina bukaan heunceut bikangna.

Sanajan ngagambarkeun hubungan seksual teu ilahar dina seni formal Mesir kuno, gambar primitif. Papirus Erotis Turin nyaéta gulungan papirus Mesir anu digali di Deir el-Medina anu gaduh runtuyan dua belas vignettes anu ngagambarkeun lalaki sareng awéwé dina séksual anu béda. kaayaan. Lalaki dina gambar éta "raggedy, bade botak, leutik, sarta portly," kalawan aurat unnaturally badag, sarta teu minuhan standar Mesir desirability kageulisan. Bikangna, di sisi séjén, nubile sarta dipintonkeun ku barang tina simbol erotis klasik, kayaning convolvulus foliage, sarta, dina gambar nu tangtu, maranéhna malah mawa objék ilaharna pakait sareng Hathor, déwa cinta, kayaning kembang lotus. jeung primata.

Turin Érotis Papyrus; Panulis teu kanyahoan Pangarang teu kanyahoan, Domain publik, via Wikimedia Commons

Gulungan ieu paling dipikaresep dihasilkeun dina mangsa Ramesside, sarta kualitas artistikna hébat nunjukkeun yén éta dijieun pikeunpanongton husus. Teu aya deui gulungan sapertos anu digali dugi ka ayeuna. Loba gambaran pangheubeulna ngeunaan interaksi sarua-sex bisa ditempo dina tembok ruruntuhan wangunan Romawi di Pompeii, sarta Yunani kuna nyieun gambar seksual dina keramik maranéhna, loba nu renowned pikeun jadi diantara nu munggaran. gambaran interaksi sasama jenis.

Kabudayaan kuna sejen ti Amérika Kidul, Moche, ukiran gambaran jelas ngeunaan kelamin kana keramik maranéhanana. Museum Larco di Lima boga sakabéh aula dedicated ka karajinan seksual pra-Columbian.

Salila taun kuliah, Edward Perry Warren ngembangkeun gairah pikeun seni Yunani . Perry lajeng janten kolektor seni erotis anu specializes dina artefak seni erotis Yunani nu remen ngagambarkeun encounters seksual homo. Piala Warren gaduh gambaran lalaki anu ngalakukeun hubungan anal. Dina peradaban Wétan, aya sajarah panjang ngeunaan seni seksual.

Sisi B nu disebut Piala Warren (c. 50 AD); © Marie-Lan Nguyen / Wikimedia Commons

Shunga, contona, mimiti debut di Jepang dina abad ka-13 sarta tumuwuh dina prominences nepi ka fotografi diadegkeun dina ahir. abad ka-19. Shunga, atawa "gambar musim semi," nya éta kumpulan lukisan érotis eksplisit dihasilkeun ku tinta atawa woodblock prints nu dicitak kana gulungan kertas salaku bubuka orientasi pikeun atikan séks di Jepang salilaJaman Edo.

Shunga nya éta grup agama Asia anu boga maksud pikeun ngabébaskeun sakabéh jati diri séksual, kaasup awéwé jeung séksualitas homo.

Pasangan anu kalibet dina aksi séksual digambarkeun. mesem sarta ngarasakeun parusahaan pasangan maranéhanana sacara, emphasizing aspék positif sex. Shunga disambut ku kritik sarta dilarang di Jepang ngeunaan 1700, acan distribusi karya seni Erotis penting ieu tetep.

Tempo_ogé: Kumaha Ngagambar Skyscraper - Step-by-Step Skyscraper Drawing

Conto potongan kai Shunga, ngagambarkeun pasangan ngora keur cinta, jeung awéwé di luhur. A baranahan berwarna tina hiji woodcut ku Moronobu, ca. 1680-an; Tingali kaca pikeun pangarang, CC BY 4.0, via Wikimedia Commons

Shunga bisa kapanggih di loba imah jeung lembaga individu Jepang. Nya kitu, seni erotis Cina muncak dina popularitas salila satengah dimungkinkeun tina Dinasti Ming. Kama Sutra kawentar di India mangrupa buku pegangan séks heubeul anu masih loba dibaca di sakuliah dunya.

I Modi

Dimimitian ku Renaisans, aya sajarah di Éropa ngeunaan manufaktur erotika pikeun enjoyment sahiji elit. Téks "I Modi" éta buku woodcut dijieun dina awal abad ka-16. Di Italia, seni rupa érotis rupa-rupa wangunna, tapi seniman Giulio Romano paling dipikawanoh ku gambar I Modi nu iconic.

Raphael ditugaskeun ku Paus Julius II pikeun ngahias kamar-kamar di Vatikan nu ngan tempatna para elit agama. Saatos pupusna, Romano étaditinggalkeun ku tugas rengse instalasi panungtungan na di Vatikan dwelling suku di Sala. Sala dilayanan salaku tempat pasamoan pikeun elit agama. Lukisan-lukisan di wewengkon ieu némbongkeun Kaisar Konstantin dina cara nu ngagambarkeun gambar tina kameunangan spiritual Kristen suksés ngalawan Paganisme.

Romano ngagambar situasi séksual grafik antara pasangan sajarah mitologis renowned bari rengse potongan ieu.

Sala of Cupid and Psyche, Tea Palace, Mantua, kalayan lukisan Zeus ngarayu Olympias ku Giulio Romano; Sailko, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Ilustrasi ieu dijieun pikeun nepikeun hakekat dasar kelamin antara manusa. I Modi nyayogikeun hak ka jalma pikeun ningali hal-hal anu dilarang ku ulama Vatikan pikeun ningali. Desain tungtungna kapanggih jalan maranéhna pikeun engraver Marcantonio Raimondi, anu ogé geus formal dilatih ku Raphael. Raimondi ngahasilkeun jeung memasarkeun citak Romano.

Karya-karya éta langsung jadi populer di kalangan non-élit masarakat sarta sumebar di sabudeureun Kota Vatikan Italia.

Paus Clement maréntahkeun karuksakan. masalah dilarang ieu di Italia. Marcantonio Raimondi ditahan pikeun nyalin sareng nyebarkeun I Modi. Caravaggio nyiptakeun Amor Vincit Omnia dina 1601 pikeun koléksi Marquis Vincenzo Giustiniani.

Amor Vincit Omnia (1601) ku Caravaggio; Caravaggio, Domain publik, via Wikimedia Commons

Catherine the Great ogé maréntahkeun kabinét érotis, anu katingalina deukeut ka kamar kamarna di Istana Gatchina. jati éta outlandish, kaasup tabel kalawan sirit badag pikeun suku. Dina jati, heunceut jeung sirit diukir. Karya seni séksual ngahias témbok. Kamar sareng jati dititénan ku dua perwira Wehrmacht di 1941, tapi katingalina parantos angkat ti saprak éta. Numutkeun dokumenter Peter Woditsch, kabinét ieu lokasina di Peterhof Palace tinimbang Gatchina.

Engké, leuwih loba pelukis kontemporer nuturkeun footsteps of Millet, Picasso, Edgar Degas, jeung Egon Schiele.

Schiele dipenjara sarta geus loba lukisan nu diduruk ku pamaréntah pikeun ngagambarkeun awéwé buligir, nu ngalanggar moral modern. Nepi ka abad ka-20, fotografi geus jadi média nu pang populerna pikeun seni seksual. Taschen, contona, grafik sareng poto porno anu diproduksi sacara masal.

Ilustrasi fotografik Sapho ku Jane de la Vaudère, 1908; Jane de La Vaudère, domain publik, via Wikimedia Commons

Seksualitas Seni dina Abad ka-20

Dina taun 2010-an, aya loba seniman erotis anu digawé. Sanajan kitu, dina sababaraha grup, lolobana gaya masih teu sakumaha umumna dipikawanoh salaku bentuk lukisan leuwih tradisional misalnasalaku potret sareng bentang. Salila abad ka-20, gambar erotis dina seni ngalaman repositioning fundamental. Futurisme , Kubisme, jeung ekspresiisme Jerman nyaéta gaya seni abad ka-20 mimiti anu nalungtik séksual ku cara ngamanipulasi nu buligir pikeun ngajajah rupa-rupa pintonan, ékspérimén warna, jeung réduksi wangun kana komponén matematik.

Dina pertengahan abad ka-20, realisme jeung surrealisme ngawanohkeun cara-cara anyar pikeun ngagambarkeun nu taranjang.

Seksual jadi wahana pikeun seniman surealis pikeun ngajajah téma imajinasi, alam bawah sadar, jeung alam impian. Seniman surréalis anu ngurus sénsual langsung kaasup Giorgio de Chirico , Paul Delvaux, jeung Max Ernst. Saatos Perang Dunya Kahiji, aya tren anu jauh tina siluet abstrak taun 1920-an sareng 1930-an sareng nuju realisme. Di Inggris, pelukis kayaning seniman Britania Stanley Spencer naratas sikep repurposed ieu bentuk manusa, kalawan lukisan taranjang dirina jeung pamajikanana dina setélan sensual. Ieu dipidangkeun dina karyana Potret buligir Ganda (1937).

Potret buligir ieu jadi tipe dominan seni séksual dina abad ka-20, kawas nu buligir akademis dina abad ka-19. . Karangan kritis ngeunaan "buligir", khususna awéwé buligir, nyababkeun modifikasi anu signifikan dina kumaha gambar buligir sareng gambaranseksualitas anu ditempo. Buku-buku mani mariksa deui konsép buligir jeung séksualitas dina seni.

Epoch dina seni ieu dibédakeun ku minat pisan kana pulitik. Ieu acara DAS dina sajarah anu nyorot pentingna revolusi seksual dina seni.

Taun 1960-an jeung 1970-an nempo transformasi sosial jeung pulitik signifikan di Éropa jeung Amérika. Perangna pikeun sarua awéwé, kalawan tekenan kana sensuality, pilihan awéwé, rumah tangga, jeung gaw, éta diantara gerakan. Pelukis jeung sarjana mimiti ningali kana kumaha imagery dina seni Kulon jeung média anu remen diwangun dina storyline lalaki, sarta kumaha ieu dijaga idealizations sahiji inohong awéwé. Pananyaan sareng pamariksaan sudut pandang lalaki anu dominan dina narasi sajarah seni, ditingali dina kritik sareng prakték kréatif, janten ciri seueur seniman seni sareng erotis abad ka-20.

Tempo_ogé: Pyrography - Éksplorasi Deep Dive tina Seni Ngaduruk Kai

"Leuwih ti topik anu sanés. , nu buligir bisa nunjukkeun yén seni dimimitian dina tur dipupuk ku énergi sensual jalu, "nyerat sajarah seni Amérika Carol Duncan tina gaze jalu jeung link na ka seni erotis. Ieu sababna seueur karya 'seminal' jaman éta taranjang. Karya Sylvia Sleigh mangrupa ilustrasi tina inversi ieu tina gaze lalaki saprak eta mintonkeun sitters jalu dina stances reclining seksual konvensional nu baheulana ditunjuk pikeun

John Williams

John Williams mangrupikeun seniman berpengalaman, panulis, sareng pendidik seni. Anjeunna nampi gelar Bachelor of Fine Arts ti Pratt Institute di New York City sareng teras ngudag gelar Master of Fine Arts di Universitas Yale. Pikeun leuwih ti dasawarsa, anjeunna geus ngajarkeun seni ka siswa sakabeh umur di sagala rupa setting atikan. Williams geus exhibited karya seni na di galeri sakuliah Amérika Serikat tur geus narima sababaraha panghargaan jeung hibah pikeun karya kreatif na. Salian pursuits artistik na, Williams ogé nulis ngeunaan jejer nu patali jeung seni tur ngajarkeun bengkel ngeunaan sajarah seni jeung téori. Anjeunna gairah pikeun nyorong batur pikeun nganyatakeun diri ngaliwatan seni sareng yakin yén sadayana gaduh kapasitas pikeun kréatipitas.