Notan - Ngajalajah Desain Notan sareng Conto Seni Notan

John Williams 30-09-2023
John Williams

Sakur seniman nyobian nyusun lukisan anu proporsional atanapi saimbang, anu bakal nyiptakeun gambar anu bakal mangaruhan sareng narik perhatian pamirsa sareng nyababkeun aranjeunna tetep sakedap. Aya hiji strategi anu tiasa dianggo ku seniman, anu ngalibatkeun ningali bentuk poék sareng terang tibatan ngiringan aturan komposisi konvensional. Téhnik komposisi ieu katelah téori Notan Jepang.

Naon Ari Notan?

Kecap Notan diucapkeun "no-tan" sareng mangrupikeun istilah Jepang anu nandakeun harmoni atanapi kasaimbangan antara nilai terang sareng poék, anu anjeun pake pikeun ngawangun struktur lukisan anjeun. Susunan poék, terang, sareng kulawu, nyiptakeun éfék atanapi rasa kaéndahan. Diturunkeun tina kecap dina basa Jepang, kecap "Nong", nu hartina "kuat", "kandel", atawa "konsentrasi", jeung kecap "Dan", nu hartina "lemah".

Ieu mawa urang kana istilah "Notan", nu persis hartina "konsentrasi" atawa "lemah".

Referensi antara poék jeung caang hartina ukuran cahaya anu dipantulkeun atawa pangkelompokna béda nilai tonal . Jadi, istilah "Notan-beauty" nandakeun harmoni anu hasil tina kombinasi spasi poék jeung caang, paduli warna, dina gambar, alam, atawa wangunan.

Plum Kuno (1646) ku Kano Sansetsu; Kanō Sansetsu, CC0, via Wikimedia Commons

Notan mangrupa representasi tina Potret Komposer, jeung Wartawan Pavel Ivanovich Blaraberg (1884), anu pangalusna lamun ngagunakeun dua, tilu, jeung opat nilai Notans pikeun demonstrate naon bédana antara sakabéh nilai Notan. Dina hal ieu, ulikan Notan opat-nilai leuwih mangpaat, sabab ngarebut leuwih rinci ngeunaan lukisan.

Notan dua-nilai nangkep informasi kirang sarta malire sakabéh nada pertengahan tina lukisan, sarta tilu-nilai nilai Notan study secures pertengahan nada. Sanajan kitu, ulikan Notan opat-nilai leuwih cocog, sabab néwak poék jeung caang ogé unsur mid-tone.

Naha Studi Notan Ngaronjatkeun Kamampuh Lukisan?

Kalayan ulikan Notan, anjeun tiasa gancang ningali desain naon anu bakal dianggo pikeun lukisan anjeun, sabab ngabantosan dina mutuskeun susunan rupa-rupa bentuk. Upami anjeun gaduh bentuk leutik sareng ageung dina gambar anjeun anu henteu leres dikelompokkeun, nilai hideung sareng bodas ngagampangkeun anjeun pikeun ngahijikeun deui kana urutan anu leres.

Ieu hartosna anjeun tiasa ngahapus gambar anu langkung alit sareng éta. méré Anjeun kasaimbangan kuat kana adegan, tur anjeun tiasa ngawitan ningali pola metot muncul. Ulikan Notan mangrupikeun kontributor utama pikeun nyaimbangkeun poék sareng terang, ogé ningali pola sareng bentuk dina gambar anjeun, sareng ngabantosan anjeun ningali struktur sadayana.

Ilustrasi tina Tangkal di Alam, Mitos, jeung Seni (1907) ku John Ernest Phythian; InternetArsip Gambar Buku, Teu aya larangan, via Wikimedia Commons

Nanging, teu salawasna kabuktian ningali kasaimbangan poék jeung caang dina glance kahiji, sabab loba elemen séjén kayaning brushwork jeung warna ogé competing. pikeun narik perhatian Anjeun. Janten, kajian Notan ngabantosan nyaring sadaya unsur sanés supados anjeun tiasa ningali kasaimbangan poék sareng terang. Dina basa sejen, ulikan Notan ngalambangkeun desain abstrak pisan dasar tina lukisan anjeun. Pamustunganana, enya ulikan Notan ngan saukur alat atawa métode séjén nu bisa Anjeun pake pikeun ngaronjatkeun kaahlian lukisan Anjeun.

Pikeun ngawitan, Anjeun bisa ngalaman sababaraha kasusah dina gambar Notan Anjeun, tapi mun anjeun tabah, Anjeun bakal geura-giru mimiti ngarasa leuwih alami jeung aranjeunna, sarta pangabisa anjeun ningali poék jeung caang bakal ningkat. Sadaya seniman ngagunakeun médium, alat, sareng sapuan anu béda-béda, tapi aranjeunna sadayana gaduh tujuan anu sami, nyaéta ngahasilkeun lukisan anu saé, sareng kalayan ngagunakeun kajian Notan, ieu langkung dipikaresep pikeun kahontal.

Patarosan anu Sering Ditaroskeun

Naon Karya Seni Notan?

Karya seni Notan nyaéta kerangka atawa pola poék jeung caang, dimana struktur nilai lukisan anjeun dijieun, sarta desain Notan ngajajah rupa susunan elemen poék jeung lampu dina lukisan anjeun, tanpa kaasup elemen séjén kawas tékstur, warna, sareng detil anu saé. Desain Notan mangrupikeun struktur nilai dasar tina lukisan étagaya pangbasajanna.

Kumaha Pentingna Desain Notan?

Notan penting pisan sabab éta blok wangunan dasar pikeun desain lukisan anjeun. Penting pisan pikeun gaduh desain Notan anu kuat anu ngabentuk kerangka anu aya di sabudeureun lukisan sésana.

Naha Ngalakukeun Studi Notan?

Seueur seniman nganggo gambar Notan pikeun diajar sareng nalungtik unsur komposisi adegan tinangtu sareng hubunganana sareng bentuk utama. Nalika anjeun gaduh gambar Notan anu saé, anjeun tiasa nyederhanakeun pamandangan anjeun kana tilu nilai cahaya, poék, sareng satengah nada.

ngidentipikasi pola poék jeung caang, sarta sora Notan gambar bisa mawa rentang pinuh ku nilai subjek anjeun kana desain bodas jeung hideung, dimana hideung ngagambarkeun wewengkon dina kalangkang jeung bodas ngagambarkeun wewengkon nu langsung dina caang.

Warna henteu dianggap dina gambar Notan, sabab nilai tina sagala bentuk warna poék anu aya dina cahaya anu kuat bakal salawasna ditarjamahkeun kana nilai cahaya.

Dina sagala rupa karya seni Notan, poék jeung caang kudu silih eksis, dina cara nu sarua, yén anjeun moal bisa boga spasi positif tanpa ogé boga spasi négatip sarta sabalikna, ieu jelas. digambarkeun dina wangun simbol Yin jeung Yang.

Naon Anu Dimaksad ku Desain Notan?

Istilah "Desain Notan" hartosna prosés anu anjeun anggo pikeun ngarencanakeun poék, terang, sareng kulawu dina lukisan anjeun. Nalika anjeun nyiptakeun desain Notan pikeun lukisan anjeun, henteu penting sabaraha warna anu anjeun anggo; kalawan desain Notan, lukisan anjeun masih bakal ngahasilkeun éfék kuat. Desain Notan mangrupikeun struktur nilai dasar pikeun lukisan anjeun.

Ayeuna hayu urang pertimbangkeun, sacara langkung rinci, naon desain Notan sareng kumaha anjeun tiasa dianggo dina karya seni Notan anjeun nyalira.

Desain Notan mangrupikeun prakték. nu ngawengku lukisan kalawan bodas jeung hideung keur caang jeung poék. Ieu ogé nandakeun naon anu katelah Notan dua-nilai. Kadang-kadang anjeun tiasa nganggo abu anu ngagaduhannilai panengah sarta disebut salaku Notan tilu atawa opat-nilai. Sanajan kitu, opat-nilai Notan murni ulikan nilai.

Desain Notan nyaéta struktur nilai dasar pikeun lukisan anjeun sarta disebut ku Arthur Wesley Dow dina bukuna judulna Komposisi: Understanding Line, Notan jeung warna (1889), salaku tilu utama. elemen desain komposisi.

Golden Summer, Eaglemont (1889) ku Sir Arthur Streeton; Arthur Streeton , Domain publik, via Wikimedia Commons

Anjeun tiasa ngawangun lukisan anjeun nganggo desain Notan anu kuat, tapi henteu penting sabab anjeun masih tiasa nyiptakeun gambar anu luar biasa. lukisan tanpa pamakéan desain Notan. Nanging, éta hartosna anjeun kedah ngandelkeun sababaraha elemen visual sanés sapertos komposisi, jenuh warna, sareng sikat. Fitur naon anu ngajantenkeun desain Notan anu kuat? Aya sababaraha fitur konci anu nyumbang kana nyieun desain Notan kuat pikeun lukisan anjeun.

  • Fitur kahiji nyaéta grup nilai kuat , nu hartina caang jeung poék dikelompokeun tur mangrupakeun. teu sumebar ka sakuliah tempat. Lukisan Sir Arthur Streeton Golden Summer Eaglemont (1889) mangrupikeun conto anu saé pikeun fitur ieu.
  • Desain organik hartosna pola anu langkung alami anu tiasa henteu teratur dina bentuk sareng henteu didefinisikeun. ku garis lempeng jeung tepi .
  • Aya pola nyieun poék jeung caang, anjeun bakal nempogambar muncul dina desain Notan dua-nilai.
  • Poék saimbang ngalawan cahaya, hiji nilai teu overbearing sejen . Hartina teu loba teuing hideung atawa bodas.

Naon Anu Dimaksud Studi Niley jeung Studi Notan?

Ulikan nilai jeung ulikan Notan mangrupakeun ide anu béda pisan. Émut, yén ulikan Notan henteu sami sareng struktur nilai lukisan, anu mangrupikeun titik anu penting. Hayu urang nempo leuwih deukeut dua jenis ulikan béda ieu.

Ilustrasi ti Our Philadelphia (1914) ku Elizabeth Robins Pennell jeung Joseph Pennell; Internet Archive Book Gambar , Teu aya larangan, via Wikimedia Commons

Studi Niley

Ulikan Niley sabalikna, sabab mantuan anjeun ngarencanakeun lukisan anjeun tina sudut pandang anu langkung realistis, sareng éta sagemblengna gumantung kana sakabéh materi palajaran. Ku alatan éta, sakabéh nilai warna dina tipe ieu ulikan kudu sagemblengna akurat ka sadaya nilai sabenerna nu bisa ditempo dina lukisan Anjeun.

Tempo_ogé: Lukisan kawentar Panonpoé Tilelep - Ngarebut Panonpoé Panonpoé

Jadi, ulikan Notan mantuan anjeun ngarencanakeun lukisan anjeun tina sudut pandang desain abstrak atawa teoritis, sedengkeun ulikan Nilai mantuan anjeun ngarencanakeun lukisan anjeun tina sudut pandang anu leuwih realistis.

Ulikan Notan

Ulikan Notan aya pikeun mantuan anjeun dina ngarencanakeun lukisan anjeun nganggo sudut pandang desain abstrak, anu henteu gumantung kana subyek naon waé. Ieuhartina nilai-nilai dina ulikan Notan henteu ngawakilan nilai-nilai warna anu sabenerna anu anjeun tingali dina lukisan anjeun.

Cara Ngahasilkeun Ulikan Notan

Objék atawa gagasan ulikan Notan. pikeun sapotong seni Anjeun teu ngeunaan skill Anjeun sareng paintbrush a, tapi utamana alat pikeun mantuan Anjeun dina ngarancang lukisan Anjeun. Ku sabab éta, henteu masalah kumaha anjeun badé nyiptakeun pangajaran Notan anjeun, atanapi ku cara naon waé anu anjeun lakukeun. Ieu sababaraha ideu béda anu anjeun tiasa dianggo pikeun ngahasilkeun ulikan Notan.

  • Anjeun tiasa nganggo program éditan dina komputer anjeun pikeun nyederhanakeun niléy sareng cirian gambar .
  • Anjeun tiasa nganggo cét hideung sareng bodas , anu tiasa janten akrilik, cat cai, atanapi cét minyak.
  • Ulikan ogé tiasa dilakukeun ku ngagunakeun sababaraha lampu. jeung pensil kelas poék .
  • Metoda basajan séjénna nyaéta ngagunakeun sababaraha spidol hideung .

Gambar Notan asalna dijieun ku ngagunakeun sikat atawa sikat-pen jeung mangsi. Ukuran cai anu anjeun tambahkeun ngarobih inténsitas pigmén. Sikat pulpén tiasa masihan anjeun rupa-rupa tanda, janten ku ngagunakeun tip anu saé, anjeun tiasa ngagambar langkung rinci, sedengkeun pulpén sikat anu langkung kandel ngabantosan anjeun tina nambihan seueur rinci kana gambar.

Ilustrasi ti The Oölogist for Students of Birds, their Nests, and Endog (1900) by Frank H. Lattin; Internet Archive Book Images, Nolarangan, via Wikimedia Commons

Mun anjeun pemula, meureun hese mimitina mutuskeun bagian mana nu kudu ditinggalkeun bodas jeung bagian mana nu kudu terus hideung. Dina ulikan Notan, éta mantuan pikeun mimiti ngagunakeun photograph a, dimana eta leuwih gampang pikeun nempo bédana antara poék jeung caang. Nalika anjeun ningkatkeun, anjeun bakal perhatikeun bakal langkung gampang ningali kontras dina gambar.

Pikeun ngamimitian, tingali bagian anu paling poék anu anjeun tingali, sareng mana anu aya dina kalangkang, teras tarik heula. Teras, nalika anjeun dugi ka nilai pertengahan anu rumit, langkung gampang ningali upami anjeun kedah gabung hideung sareng ngantepkeun bodas.

Tempo_ogé: Warna Zodiak - Warna Cocog pikeun Unggal Tanda Zodiak

Seueur seniman, nalika aranjeunna ngamimitian, ngan ukur hoyong langsung kana lukisan teras ngerjakeun detailna.

Nanging, langkung saé pikeun ngarencanakeun lukisan anjeun mimiti saméméh anjeun malah ngawitan ngalukis. Ieu tempat gambar ulikan Notan datang pisan mangpaat, sabab anjeun teu paduli ngeunaan detil tapi nangtukeun unsur nu leuwih penting.

Tilu studi Notan Jepang atawa studi nilai bisa jadi pohara mantuan dina pituduh anjeun. kana nyiptakeun komposisi anu kuat sareng ngayakinkeun pikeun lukisan anjeun. Ngan ningali pamandangan naon waé kalayan nilai-nilai sederhana Notan, ngajantenkeun écés naon anu bakal dianggo sareng ngajantenkeun lukisan anjeun langkung suksés.

Nyiptakeun Notan Dua-Nilai

Nalika anjeun nyieun ulikan Notan dua-nilai, anjeun tiasa nganggo bodas dimana anjeun tiasatingali wewengkon nu kapangaruhan ku lampu langsung, jeung anjeun make hideung dimana anjeun tiasa ningali wewengkon nu teu kapangaruhan ku lampu langsung. Bisa jadi hésé dina kasus dimana anjeun boga jas hideung atawa pakéan bodas, tapi sanajan dina kaayaan kitu, pakéan bodas nu aya dina kalangkang bisa kasampak leuwih poek ti jas hideung nu di lampu langsung.

Émut yén pamakéan hideung bodas téh ngan saukur simbolis, sabab teu nuduhkeun atawa nandakeun yén poék jeung caang sabenerna lain hideung bodas, tapi ngan simbolis dimana hideung téh poék jeung bodas mangrupa caang.

The Cliff, Étretat, Panonpoé Tilelep (1883) ku Claude Monet; Claude Monet, domain publik, via Wikimedia Commons

Ulikan Notan dua-nilai idéal lamun anjeun boga objék anu wangun badag sarta struktur nilai basajan, sarupa jeung nu kapanggih dina lukisan Claude Monet. Etretat, Cliff of D'Aval, Panonpoé Tilelep (1885). Conto-conto seni Notan séjénna nyaéta lukisan anu miboga komposisi ajén anu kuat pisan anu gampang diidéntifikasi ku ulikan Notan dua-nilai, potret ku Giovanni Boldini Gadis jeung Ucing Hideung (1885).

Dina potret ieu ulikan Notan dua-nilai, aya cukup informasi ngeunaan subjek ku ukur ngagunakeun hideung bodas. Anjeunna pisan skillfully dikelompokeun nada poék jeung lampu pikeun ngawangun hiji yayasan kuat dina nilai; kumaha oge, ieu bisa jadi teu katempo dina tetempoan kahiji.

Awewekalawan Kembang, Putri Artis (1878) ku Ilya Repin; Ilya Repin, domain publik, via Wikimedia Commons

Conto sejen tina Notan dua-nilai kapanggih dina lukisan James Whistler urang Ibu Whistler urang (1871). Di dieu anjeun bakal perhatikeun ulikan Notan anu saderhana pisan, sabab aya sakedik detil sareng sadaya anu anjeun gaduh nyaéta elemen poék sareng lampu. Kasalahan umum anu dilakukeun ku seueur seniman nyaéta nempatkeun seueur detil kana studi Notanna sareng, ku kituna leungit sadayana titik tina naon ulikan Notan.

Lukisan ku Ilya Repin, Gadis jeung Kembang, Putri Artis (1878), ogé mangrupa ulikan Notan dua-nilai basajan, sabab ngaleungitkeun ampir sagalana sarta ngan nembongkeun pisan. komposisi kuat poék jeung caang.

Dina loba lukisan, desain Notan boga ciri dominan dimana anjeun boga susunan kuat elemen poék jeung lampu, sedengkeun dina lukisan séjén, fitur ieu kirang pangaruh jeung ngahasilkeun desain Notan anu lemah.

Conto-conto seni Notan langkung seueur ngeunaan desain Notan anu lemah tiasa dipendakan dina lukisan ku Claude Monet, The Entrance to Giverny under the Snow (1885) , sabab teu aya kasaimbangan elemen poék jeung caang.

Nyiptakeun Notan Tilu-Nilai

Biasana, Notan dua-nilai kudu cukup, tapi dina waktu-waktu nu tangtu lukisan bisa mibanda ciri anu béda. unsur pertengahan nada anu gampang ditingali nalika anjeun nganggo bodas sareng hideung nyalira. Ieudimana Notan tilu-nilai asalna di gunana jeung mere lukisan anjeun struktur nilai leuwih refined na stylish. Ieu ngandung harti yén anjeun gaduh langkung seueur inpormasi ngeunaan subjek, anu teras ngajantenkeun desain Notan dasarna kirang atra.

Morning Walk (1888) ku John Singer Sargent; John Singer Sargent, domain publik, via Wikimedia Commons

Lukisan ku John Singer Sargent, Morning Walk (1888), mangrupa conto alus teuing tina tilu-nilai. Desain Notan sabab mibanda nada pertengahan cahaya anu jelas sareng unsur poék, dimana struktur nilai katilu mangpaat pisan pikeun moto nada pertengahan.

Nyiptakeun Notan Opat-Nilai

Lamun anjeun sapatemon subjék kalawan opat atawa leuwih grup nilai béda, mangka ulikan Notan opat-nilai bisa dipaké, nu bakal ngagunakeun hideung, bodas, kulawu poék, jeung kulawu lampu. Émut, yén upami anjeun ngagunakeun langkung ti opat nilai, anjeun bakal nyiptakeun kajian nilai sareng sanés kajian Notan, sabab ulikan Notan langkung museurkeun kana desain sareng bentuk abstrak anu diciptakeun kalayan kasaimbangan antara poék sareng terang, sareng ulikan nilai ngarebut rentang éksténsif jeung lengkep nilai jeung salaku misalna leuwih realistis.

Potret Komposer jeung Wartawan Pavel Ivanovich Blaraberg (1884) ku Ilya Repin; Ilya Repin, domain publik, via Wikimedia Commons

Sababaraha conto seni Notan kapanggih dina lukisan karya Ilya Repin,

John Williams

John Williams mangrupikeun seniman berpengalaman, panulis, sareng pendidik seni. Anjeunna nampi gelar Bachelor of Fine Arts ti Pratt Institute di New York City sareng teras ngudag gelar Master of Fine Arts di Universitas Yale. Pikeun leuwih ti dasawarsa, anjeunna geus ngajarkeun seni ka siswa sakabeh umur di sagala rupa setting atikan. Williams geus exhibited karya seni na di galeri sakuliah Amérika Serikat tur geus narima sababaraha panghargaan jeung hibah pikeun karya kreatif na. Salian pursuits artistik na, Williams ogé nulis ngeunaan jejer nu patali jeung seni tur ngajarkeun bengkel ngeunaan sajarah seni jeung téori. Anjeunna gairah pikeun nyorong batur pikeun nganyatakeun diri ngaliwatan seni sareng yakin yén sadayana gaduh kapasitas pikeun kréatipitas.