Lukisan "Song of the Lark" ku Jules Breton - Analisis Detil

John Williams 25-09-2023
John Williams

A rtfully evocative tina kaayaan manusa, dina jadi loba tingkatan, acan strikingly basajan, nu Song of the Lark lukisan ku Jules Breton renders pamandangan padesaan jeung moment pondok dina waktu nu karasaeun. saolah-olah bisa langgeng. Artikel ieu bakal ngabahas lukisan ieu dina leuwih jéntré.

Abstrak Artis: Saha Jules Breton?

Jules Adolphe Aimé Louis Breton lahir tanggal 1 Méi 1827, di désa Perancis kalér anu disebut Courrières. Anjeunna diajar di College of St. Bertin salila taun ngora-Na lajeng dituluykeun dina 1843 di Royal Academy of Fine Arts di Ghent. Dina 1847 anjeunna pindah ka Paris sarta diajar di École des Beaux-Arts.

Breton diajar di handapeun sarta jadi sobat loba seniman acclaimed contona Félix De Vigne, Hendrik Van der Haert, Michel Martin Drolling, Gustave Brion. , jeung sajabana.

Anjeunna ogé sababaraha kali paméran di Salon Paris, jadi anggota juri, ogé jadi Perwira jeung Panglima Legion of Honor. Anjeunna ogé nyerat sababaraha publikasi. Anjeunna maot dina 5 Juli 1906, nalika anjeunna di Paris.

Jules Breton, 1890; Jules Breton, domain publik, via Wikimedia Commons

Song of the Lark (1884) by Jules Breton in Context

Song of the Lark nu Lark (1884) nyaéta lukisan Realisme kawentar ti Perancis, geus jadi conto kawentar kahirupan padesaan, padesaan, jeung naturalisme dina lukisan, handap dinakana bantuan puisi pikeun ngagungkeun babaturan heubeul na, para tani Artois. Anjeunna mikanyaah aranjeunna jadi loba, ieu para sahabatna heubeul sukses kahijina, yén anjeunna sigana kadang sieun yén urang moal ngartos kageulisan maranéhna; Ieu teu cukup pikeun ngarti tur admire kaéndahan, hiji ogé kudu ngumumkeun kualitas moral jalma alus ieu. kartu pos, Seni Institute of Chicago; Panulis anu teu dipikanyaho Pangarang anu teu dikenal, Domain publik, via Wikimedia Commons

Acosta nyayogikeun conto langkung seueur ngeunaan sarjana anu nyerat ngeunaan harti lukisan, sapertos Henri Chantavoine, panulis Perancis, anu ngabandingkeun gadis tani. ka lark, ngajéntrékeun duanana salaku "dua patani ieu".

Chantavoine salajengna ngajelaskeun yén "kapolosan jeung katengtreman kahirupan rustic, contentment tina ayana basajan jeung kabagjaan alam indung mesem di. kabagjaan damai ieu, nikmat dikedalkeun".

Lark ieu ogé dipercaya ngalambangkeun mimiti poé gawé anyar pikeun tani jeung dianggap salaku manuk tani. Dina Jules Michelet, saurang sejarawan Perancis, buku L'Oiseau (1856), anjeunna ngajelaskeun lark salaku "manuk buruh" sareng manuk nasional Gaul.

Salajengna, dina Acosta's disertasi, anjeunna ogé nampilkeun ide yén Breton tiasa ngagambarkeun awéwé tani salaku lark sorangan, ngajelaskeun yén "lark ofjudulna bisa ogé nujul kana duanana objek adoration tani jeung tani sorangan anu nyanyi lagu isuk".

Nanging, lark ogé aya hubunganana sareng simbolisme anu aya hubunganana sareng agama sareng cinta, sareng upami urang ningal éta, urang ogé tiasa naroskeun naha éta awéwé cinta atanapi henteu. Saterusna, dina wengkuan agama, Breton méré awéwé hiji aspék suci dina hal hirupna salaku tani?

The Song of the Lark Lukisan dina Budaya Pop

Jules Breton henteu ngan ukur nampi katenaran anu ageung nalika anjeunna hirup, tapi saatos anjeunna maot, karya senina masih diminati sareng direproduksi janten cetakan, anu parantos dijual di pasar online. Saterusna, Breton urang The Song of the Lark ogé ninggalkeun sidik dina budaya pop, jadi subyek buku populér ku panulis Amérika Willa Sibert Cather, judulna sarupa The Song of the Lark (1915).

Novél ieu ngeunaan budak awéwé anu mekarkeun bakatna salaku musisi jeung penyanyi, lumangsung di Colorado jeung Chicago.

Panutup buku The Song of the Lark (1915) ku Willa Sibert Cather; Sanggeus Jules Breton, domain publik, via Wikimedia Commons

Breton Nyepeng Lantera pikeun Nu Geulis

Jules Breton diinget-inget salaku nyatakeun, "Kuring sok boga gairah pikeun si Geulis. Kuring sok percaya yén tujuan seni nyaéta pikeunéling kana babasan si Éndah. Kuring percanten ka anu Geulis - kuring ngarasa éta, kuring ningali éta! Lamun lalaki di kuring mindeng pesimis, artis, sabalikna, pre-eminently optimistis ".

Dina "The Song of the Lark" lukisan ku Jules Breton, urang dibere. gambar poignant tina gadis ngora anu nangtung kénéh dina momen dina hirupna nalika kageulisan téh sadayana manehna hears, manehna ngan perlu eureun pikeun eta. Naon waé hartos sanés anu ditujukeun ku Breton pikeun lukisan na, kami dipasihkeun waktos ieu pikeun ngabagi sareng anjeunna, napsirkeun momen ku cara urang sorangan.

Tingali kami The Song of the Lark ngalukis webstory di dieu!

Patarosan anu Sering Ditaroskeun

Saha Nu Ngalukis The Song of the Lark (1884)?

The Song of the Lark (1884) dicét ku pelukis Réalis jeung Naturalis Perancis, Jules Adolphe Breton. Anjeunna lahir di 1827 sarta jadi kasohor lukisan badag skala na tani jeung pamandangan kahirupan désa sarta ngagambarkeun kageulisan alamiah maranéhanana. Anjeunna ogé dianggap alus pikeun portrayals realistis na, ngagunakeun téhnik artistik tradisional.

Naon Ari The Lark of the Lark Nilai Lukisan?

The Song of the Lark nilai lukisan teu gampang sadia; kumaha oge, geus dilaporkeun yén sababaraha lukisan na geus dijual pikeun leuwih jutaan dollar. Numutkeun Institut Seni Chicago, Song of theLark dibeuli ti Jules Breton ku George A. Lucas di 1885 sareng ngalangkungan sababaraha tangan, éta jalan ka Institut Seni Chicago dina 1894.

Naon Lark of the Lark (1884) Ngalukis Harti?

The Song of the Lark hartina lukisan téh ngeunaan mimiti poé anyar. Lark, anu dirujuk dina judul lukisan, nyaéta manuk, ogé katelah manuk tembang, anu ngalambangkeun subuh atanapi cinta, sareng sakapeung ogé ngandung harti agama.

footsteps seniman Realis kasohor lianna kawas Gustave Courbet jeung Jean-François Millet.

Di handap ieu kami baris nyadiakeun analisis kontekstual ringkes pikeun pamahaman leuwih lengkep ngeunaan Song of the Lark harti lukisan. , dituturkeun ku analisis formal, urang bakal nyandak katingal ngadeukeutan dina materi palajaran sarta elemen artistik garapan dina lukisan ieu.

Artis Jules Adolphe Aimé Louis Breton
Tanggal Dicét 1884
Sedeng Minyak dina kanvas
Genre Genre lukisan
Periode / Gerakan Realisme, Naturalisme Perancis
Diménsi 110,6 x 85,8 séntiméter
Seri / Versi N/A
Dimana Tempatna? Institut Seni Chicago
Harga anu pastina teu aya; kumaha oge, ieu dibeuli ti Jules Breton ku George A. Lucas di 1885 pikeun Samuel P. Avery.

Analisis Kontekstual: Tinjauan Sosio-Historis Singket

Jules Breton ngahasilkeun sababaraha lukisan dina taun 1800-an anu museur kana téma kahirupan désa sareng tenaga kerja. Anjeunna mangrupikeun seniman anu kasohor di Éropa sareng Amérika, anu dipikacinta ku pamandangan bertema désa. Éta lukisan karesep First Lady Eleanor Roosevelt, anu anjeunna diumumkeun dina 1934 di Pameran Dunia Chicago,sarta éta mangrupa inspirasi pikeun aktor Hollywood Bill Murray salila waktu nangtang dina karirna.

Aman pikeun nyebutkeun yén Song of the Lark geus ninggalkeun tanda di dunya, jadi hiji ikon idyllic dina loba haté. Tapi kumaha éta sadayana dimimitian? Naon anu aya dina haté Breton anu ngailhamkeun anjeunna pikeun ngalukis pamandangan naturalistik sareng désa sapertos kitu?

Song of the Lark (1884) ku Jules Breton; Jules Breton, Domain publik , via Wikimedia Commons

Breton lahir di Perancis Kalér, di Pa-de-Calais di Courrières; kulawargana kalibet jeung lahan, bapana dikabarkan junun lahan, sahingga anjeunna kakeunaan jenis kahirupan nu deukeut jeung alam. Sanajan kitu, Breton sigana boga predilection pikeun tani jeung ngajajah téma ieu dina lukisan na.

Numutkeun sababaraha sumber ngeunaan kahirupan artis, aya sababaraha aspék nu spurred anjeunna kana jenis ieu materi palajaran. . Nyaéta, kajadian tina Revolusi Perancis 1848 sareng uih deui ka kampung halamanna Courrières dina dua kali penting.

Kacaritakeun, Breton nyebatkeun kumaha revolusi mangaruhan henteu ngan dirina salaku seniman, tapi ogé seniman séjén, anjeunna nyatakeun yén "aya minat anu langkung jero kana kahirupan jalanan sareng sawah", satuluyna ngajelaskeun kumaha "rasa jeung parasaan jalma miskin" anu diaku sarta yén seni masihan aranjeunna "honor"; kalawan ieu, eta jelas Breton kungsi areverence jero-bohong ka "miskin", atawa kamungkinan, tani.

Ahir Poé Gawé (antara 1886 jeung 1887) ku Jules Breton; Jules Breton, Domain publik, via Wikimedia Commons

Kasempetan penting kahiji anu ngabalukarkeun Breton balik deui ka kampung halamanna nyaéta taun 1848. Waktu éta manéhna cicing di Paris, nya éta gering. bapana, anu ahirna maot; dikabarkan kulawarga Breton ogé ngalaman kasusah séjén. Alatan rupa-rupa tantangan ieu, Breton disanghareupan, revolusi jeung pupusna bapana, anjeunna dikabarkan nyatakeun, "ku kituna ieu nu tumuwuh dina haté artis urang - a sayang kuat pikeun alam, aksi jelas heroism, jeung kaéndahan kahirupan para tani”.

Tempo_ogé: Warna Maroon - Ngajalajah Warna Naon Anu Ngadamel Maroon dina Seni

Kadé dicatet yén Breton henteu langsung ngahasilkeun lukisan patani ngeunaan pamandangan désa. Materi na sagemblengna béda jeung dina genre sajarah, sedengkeun cinta dina haténa pikeun imagery désa sigana geus simmered saméméh hirup.

The hampura of Kergoat dina Quéménéven dina 1891 (1891) ku Jules Breton; Jules Breton, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Lukisan anu sering dirujuk tina genre sajarahna nyaéta Misère et Désespoir (Hayang sareng Putus Asa) sareng Faim (Lapar) . Lukisan ieu dipangaruhan ku revolusi jeung épék sosial jeung psikologis eta ditanggung. Sajaba ti éta,lukisan-lukisan di luhur ogé didadarkeun ku gaya Realism .

Kasempetan penting kadua anu ngabalukarkeun Breton balik deui ka kampung halamanna, anu dilaporkeun kira-kira taun 1854, nyaéta kaayaan geringna. . Saatos anjeunna pindah deui, anjeunna langkung inspirasi pikeun ngahasilkeun lukisan kalayan pamandangan désa. Salah sahiji lukisanna anu kasohor ti jaman ayeuna, anu anjeunna dibéré medali kelas katilu, nyaéta The Gleaners (Les Glaneuses) (1854).

Breton neraskeun topik pamandangan padésan sareng ngajalajah gaya hirup patani ngaliwatan lukisan-lukisanana.

The Gleaners (1854) ku Jules Breton; Jules Breton, domain publik, via Wikimedia Commons

Nanging, gayana ogé robah salila sababaraha taun, sarta manéhna balik deui ka Paris. Anjeunna nampi acclaim lega pikeun lukisan na, teu ukur di Éropa tapi ogé di Amérika. Sawatara karya senina ogé diréproduksi lantaran dipénta pisan.

Dina publikasi, Jules Breton and the French Rural Tradition (1982) ku Hollister Sturges, Perang Franco-Prusia salila 1870 jeung 1871 ogé mangaruhan Breton, sarta pamustunganana masarakat. Sajaba ti éta, gaya artistikna, bener-bener patani na, digambarkeun salaku leuwih "monumental" jeung "naturalistik". Lukisan "Song of the Lark",diantarana.

Analisis Formal: Tinjauan Komposisi Singket

Jules Breton janten populér pikeun ngajantenkeun sosok awéwé tunggal dina lukisanna, sareng subjekna didadarkeun salaku "ideal" sareng "romantis". ”, kumaha oge, sapanjang eta kabeh lukisan Breton urang informed ku kaahlian artistik unik na, jadi hayu urang nempo leuwih deukeut di acclaimed Song of the Lark lukisan.

Subject Matter

The Song of the Lark lukisan ngagambarkeun hiji budak awéwé ngora nangtung jeung arit dina leungeun katuhu na (urang kénca) dina jalur kokotor heureut naon mucunghul. keur di sawah digarap. Di tukangeunana aya bagian tina Panonpoé oranyeu emas naék dina cakrawala.

Awéwé keur nyanghareupan urang, nu ningali, sirahna rada diangkat jeung panonna museur ka luhur, sungutna dibuka sawaréh, sarta ekspresina kaciri rame, jeung manehna boh dina konsentrasi jero atawa kagum kana hiji hal.

Tina judul lukisan éta, perhatianna nyaéta kana lagu Lark; Disangka, manéhna kudu nangtung kénéh sarta nyokot sakeudeung pikeun ngadéngékeun kaéndahan lagu manuk.

A close-up tina Jules Breton urang Song of the Lark (1884) lukisan; Jules Breton, domain publik, via Wikimedia Commons

Jelas gadis éta digambarkeun salaku tani, garb nya basajan; manéhna maké rok jeung blus bodas crinkled kalawan naon sigana bungkus biru sabudeureuncangkéngna, manéhna boga bandana dina sirah nya, jeung manéhna tataranjang suku. Saterasna, budak awéwé éta katingalina kuat dina jangkungna, urang tiasa ningali otot ieu dina taktak sareng pananganna.

Kanyataan anu pikaresepeun ngeunaan budak awéwé ieu nyaéta namina anjeunna dikabarkan Marie Bidoul, sareng anjeunna janten modél. pikeun Breton.

Lamun urang nempo latar tukang urang papanggih jeung panonpoé rising dina jarak jauh, sarta ampir sapertilu tina lukisan diwangun ku langit, dua per tilu lianna lukisan diwangun ku taneuh. Saterasna, di kajauhan aya rupa-rupa bentuk coklat anu katingalina mangrupikeun imah sareng pondok, sigana milik urang tani.

Latar tina Song of the Lark karya Jules Breton (1884). ) lukisan; Jules Breton, Domain publik, via Wikimedia Commons

Aya deui daun-daun di latar tukang, tatangkalan, jeung jukut héjo, nu ahirna jadi sawah nu coklat, jeung sababaraha jukut héjo. tumuwuh di ditu di dieu. Sawahna boh digarap boh mandul. Urang lajeng papanggih jeung budak awéwé katuhu dina foreground, nangtung dina jalur nu nuju kaluar ti widang visi urang ti hareup jeung tukang mojang.

Lamun urang nempo taliti, urang bisa sono. ; nuju wates kénca luhur komposisi mangrupa rendition leutik manuk ngalayang di langit.

Lark (dikurilingan) dina lukisan Jules Breton Song of the Lark (1884); Jules Breton, domain publik, viaWikimedia Commons

Warna jeung Cahya

Cahaya jadi bagian signifikan tina Song of the Lark lukisan kalawan panonpoé rising salaku sumber primér. Ieu salajengna informs pesen sakabéh lukisan urang, nu urang bakal neuleuman leuwih jero handap. Breton sering ngagunakeun panonpoé sareng cahayana dina seueur lukisan awéwé tani. Hiji conto kaasup lukisan na saméméhna, The Tired Gleaner (1880), sarta salah sahiji lukisan engké na Ahir Poé Gawé (1886 to1887).

The Tired Gleaner (1880) ku Jules Breton; Jules Breton, domain publik, via Wikimedia Commons

Breton ngagambarkeun pamandanganana kalawan nada nétral, kayaning coklat, bodas, héjo, bulao, nu masihan atmosfir hening jeung teu diragukeun isuk-isuk. Anjeunna salajengna garapan nada softened on langit sabudeureun panonpoé, accentuating kelir fiery vibrant na. Ieu ogé ciri tina lukisan Realisme; kelir nu leuwih poék mindeng leuwih dipake tinimbang kelir caang.

Kidung Lark Lukisan Harti

Kidung Lark lukisan hartina perenahna di judulna saloba éta dina Rendering isuk mimiti. Lark nyaéta manuk tembang leutik sareng sering janten simbol "subuh" atanapi "subuh", éta masihan kami petunjuk ngeunaan naon anu katingali ku awéwé dina lukisan éta.

Anjeunna. keur ngupingkeun isuklagu Lark salaku dinten anyar ngadeukeutan sarta manehna kudu meunang on kalawan kuli nya. Intina, lukisan ieu ogé bisa jadi hajatan, bisa disebutkeun, tina kahirupan gawé tani, hal anu jadi deukeut haté urang Breton.

Tapi, geus loba téori ilmiah sabudeureun portrayal Breton ngeunaan. patani jeung rendering idealis na di antarana, pentingna interpretasi inherent kana alam, kahirupan tani, moral, jeung kaéndahan, sarta kumaha persepsi naon tani geus kabentuk ngaliwatan waktu ngaliwatan lensa ieu.

Salinan dipiguraan Song of the Lark (1884) ku Jules Breton; Tarzanswing, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Kadé dicatet yén Breton ogé pencinta puisi, sahingga lukisanna ogé bisa jadi kasaksian puitis visual ngeunaan aspék kahirupan leuwih alus. Kanyataan yén anjeunna ogé ngagunakeun modél pikeun ngagambarkeun patani langkung seueur nunjukkeun sual realisme sareng romantisme.

Tempo_ogé: Pengulangan dina Seni - Naon Pangulangan dina Seni sareng Kumaha Dipaké?

Dina disertasina Real and Ideal: The Realism of Jules Breton (2018), Taylor Jensen Acosta nyebatkeun rupa-rupa kritik ngeunaan lukisan Breton The Song of the Lark sareng simbolisme romantis anu bawaan dibandingkeun sareng lukisan réalistis.

Hiji kritik ti André Michel, anu éta panulis pikeun French Gazette des Beaux-Arts.

Michel nulis ngeunaan "sentimentalitas" Breton, nyatakeun yén "Jules Breton nelepon

John Williams

John Williams mangrupikeun seniman berpengalaman, panulis, sareng pendidik seni. Anjeunna nampi gelar Bachelor of Fine Arts ti Pratt Institute di New York City sareng teras ngudag gelar Master of Fine Arts di Universitas Yale. Pikeun leuwih ti dasawarsa, anjeunna geus ngajarkeun seni ka siswa sakabeh umur di sagala rupa setting atikan. Williams geus exhibited karya seni na di galeri sakuliah Amérika Serikat tur geus narima sababaraha panghargaan jeung hibah pikeun karya kreatif na. Salian pursuits artistik na, Williams ogé nulis ngeunaan jejer nu patali jeung seni tur ngajarkeun bengkel ngeunaan sajarah seni jeung téori. Anjeunna gairah pikeun nyorong batur pikeun nganyatakeun diri ngaliwatan seni sareng yakin yén sadayana gaduh kapasitas pikeun kréatipitas.