Lukisan Plein Air - Sajarah Detil ngeunaan Lukisan Udara Terbuka

John Williams 12-10-2023
John Williams

Dina awal abad ka-19, ngalukis di luar, atawa en Plein air, janten beuki populer di kalangan pelukis Impresionis. Prakték lukisan ieu ngamungkinkeun para Impresionis pikeun moto kualitas lingkungan anu langkung ephemeral. Aya sababaraha métode béda anu Plein air artis dipaké pikeun nangkep adegan dina jéntré intricate. Impresionis éta bisa ngagambarkeun épék cahaya alam kawas pernah sateuacan ngaliwatan lukisan en Plein hawa.

A Sajarah Singket Plein Air Lukisan: Naon Plein Air Ngalukis?

Ngalukis di luar boga sajarah anu panjang di dunya seni, tapi kakara mimiti abad ka-19 anu loba dipraktékkeun. Sateuacan shift ieu, loba seniman nyampur cét sorangan ngagunakeun pigmén atah. Pigmén ieu kedah digiling sareng dicampurkeun kana cet, ku kituna portabilitas henteu pikaresepeun. Kaseueuran kagiatan ngalukis sacara ketat dipasrahkeun ka studio. Plein air Lukisan janten pilihan anu tiasa dianggo pikeun seueur seniman nalika tabung cet janten seueur sayogi dina taun 1800-an.

Impresionis Perancis sareng Plein Air Lukisan

Sakola seni Barbizon di Perancis mangrupikeun pusat naékna popularitas lukisan en Plein air. Seniman Barbizon sapertos Theodore Rousseau sareng Charles-Francois Daubigny mangrupikeun pendukung gaya lukisan ieu. Ku ngalukis di luar, para seniman ieu bisa nangkep kumahangagambarkeun. Lanskap murni, atanapi bentang anu teu aya bukti kagiatan manusa, mangrupikeun subjek anu paling umum pikeun pelukis Barbizon sareng Renoir ieu.

Renoir nuturkeun conto pelukis Barbizon sareng dicét sacara umum di luar, atanapi en Plein air. Nalika ngalukis di luar, Renoir sering nyiptakeun studi leutik pikeun karya-karya anu bakal datang, sareng ngalengkepan lukisan dina hiji tempat. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ningali stroke sikat gancang, bentuk anu didefinisikeun sacara bébas, sareng tékstur permukaan kasar tina gaya Impresionis awal dina seueur lukisan Renoir. Renoir ngagunakeun téknik ieu pikeun nangkep kaayaan atmosfir sarta parobahan cahaya anu jadi puseur lukisan Impresionis.

Karya Signifikan

Karakteristik sapuan anu gancang jeung teu dicampur tina gaya Renoir dibuktikeun dina The Angin Angin. Lukisan ieu pinuh ku kontradiksi. Sapuan kuas nyiptakeun bentang anu sigana ampir sapertos sketsa, pangaruh anu ngan ukur nguatkeun atmosfir dina dinten anu blustery. Kontras, cara Renoir junun néwak dapples cahaya jeung gerakan hawa incredibly vivid. Hal ieu dipercaya yén Renoir réngsé ieu Plein air lukisan dina hiji diuk.

Dina 1877, Renoir exhibited The Seine di Champrosay, diantarana. Nalika anjeunna nganjang ka Champprosay pikeun ngalukis potret anu ditugaskeun, Renoir janten resep kana padésan. Dina ieulukisan, urang bisa ningali stroke sikat gancang sarta kandel, warna unblended nu ciri tina gaya Impressionist.

Bank of the Seine di Champrosay (1876) ku Pierre- Auguste Renoir; Pierre-Auguste Renoir, domain publik, via Wikimedia Commons

Sababaraha Disarankeun Maca ngeunaan Lukisan en Plein Air

Lukisan en Plein air boga sajarah anu panjang sareng éndah. Dimimitian ku pelukis Naturalis awal sapertos Constable sareng neraskeun di réa patempatan di dunya ayeuna, lukisan di luar ngagaduhan pesona anu teu tiasa diganti ku studio. Upami anjeun resep diajar langkung seueur ngeunaan sajarah lukisan en Plein air, urang gaduh tilu rekomendasi buku.

Karya Seni: Lukisan Udara Plein sareng Identitas Artistik di Perancis Abad ka-19.

Dina buku hardcover anu endah ieu, panulis Anthea Callen ngajalajah kamekaran identitas artistik di antara pelukis Impresionis Perancis awal. Ngaliwatan analisa potret sasama seniman, potret diri, cetakan, foto, sareng gambar studio ti pelukis Impresionis anu kasohor, anjeun bakal nampi wawasan ngeunaan pamekaran lukisan Avante-Garde di Perancis. Buku ieu, kalayan 180 ilustrasi hideung-bodas sareng warna, ngajalajah kumaha lukisan bentang sareng Plein air lukisan, khususna, nyababkeun révolusi Impresionis.

Karya Seni: Plein Air Ngalukisjeung Identitas Artistik di Perancis Abad ka-19
  • Analisis pelukis Impresionis Perancis abad ka-19 anu kasohor
  • Pangaruh lukisan "plein air" dina revolusi Impresionis
  • Nalungtik ngagambarkeun diri jeung métode lukisan seniman
Témbongkeun dina Amazon

Buku ieu nawarkeun leuwih ti hiji sajarah basajan ngeunaan hiji gerakan seni. Callen taliti nalungtik unsur sosial, performative, jeung estetika lukisan en Plein air. Anjeunna ogé ningali sacara saksama bahan sareng téknik anu nyababkeun popularitas lukisan di luar sareng nawiskeun koméntar anu wijaksana ngeunaan gerakan Impresionis anu ngembang.

Dina Cahaya Italia: Corot sareng Lukisan Udara Awal

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Praktek ngalukis en Plein airKami ngan ukur sakedap di Italia, janten upami anjeun hoyong ngajalajah bagian tina sajarah seni ieu langkung jauh, kami henteu tiasa nyarankeun buku ieu cekap. Nalika prakték ngalukis di luar paling sering dikaitkeun sareng Impresionis, lukisan kabuka mimiti ngagaduhan sajarah anu panjang di Italia.Dina Cahaya Italia: Corot sareng Lukisan Buka Udara Awal
  • Sejarawan seni nonjol ngabahas latar tukang lukisan luar
  • Sajarah awal, téori jeung prakték, sarta situs lukisan buka-hawa
  • A pilihan euyeub lukisan relevan dibahas sarta dihasilkeun
Tingali dina Amazon

Buku ieu mangrupikeun kumpulan diskusi kusejarawan seni anu kasohor Sarah Faunce, Peter Galassi, Philip Conisbee, Jeremy Strick, sareng Vincent Pomarede. Kalawan babarengan, aranjeunna nalungtik sajarah mimiti lukisan Italia buka-hawa, significance na, téori, jeung prakték. Buku ngandung pilihan euyeub lukisan dihasilkeun sarta foto. Anjeun tiasa leres-leres ningali kumaha bentang Italia anu éndah ngainspirasi para pelukis ti Perancis sareng nagara Éropa sanés.

Cahaya Baltik: Lukisan Udara Awal di Dénmark sareng Jérman Kalér

Dina awal abad ka-19, seueur pisan. seniman ti Jérman jeung Dénmark anu diajar di Roma jeung Paris mawa imah konsep lukisan en Plein air. Kaayaan atmosfir jeung cahaya di kalér éta sampurna pikeun gaya lukisan bentang ieu, utamana dina mangsa poé panas panjang. Buku ieu ngajalajah karya sababaraha seniman bentang Walanda sareng Jerman ti abad ka-19. Caspar David Friedrich , anu paling kawéntar pikeun ngembangkeun gaya Romantis, ditutupan jero.

Cahaya Baltik: Lukisan Udara Awal di Dénmark sareng Jérman Kalér
  • Fokus kana pelukis sareng lukisan jaman "plein air"
  • Presentasi bentang topografi, panorama, sareng seueur deui
  • Ngawengku karangan ku otoritas anu kasohor pikeun ngabahas gerakan ieu
Témbongkeun dina Amazon

Salian sauntuyan karangan ku sejarawan seni ngabahas sagala rupa aspék Jérman Kalérjeung gerakan lukisan buka-hawa Denmark, buku ieu ngandung loba landscapes stunning, potret, jeung panoramas. Dina buku ieu, anjeun bakal diajar ngeunaan kumaha gaya lukisan en Plein air nampik overtones moral jeung intelektual bentang neoklasik. Naha anjeun resep kana Walanda sareng seni Jérman atanapi lukisan terbuka, buku ieu disarankeun pisan ku kami.

Artis Anu Ngalukis en Plein Air Kiwari

Sajauh dina artikel ieu, urang sering ningali seniman ti abad ka-19, tapi prakték ngalukis di luar masih kénéh hirup sareng saé dugi ka ayeuna. Di handap ieu, kami nampilkeun pangalaman sababaraha seniman anu terus ngalukis di luar dina rentang médium.

Brian Shields

Pikeun Brian Shields, lukisan luar téh ngeunaan Ngalanglang kumaha anjeun ngagambarkeun elemen alam. Lukisan en Plein air tiasa nangtang, sareng pikeun Shields, aspék anu paling nangtang nyaéta ngagambarkeun sadaya pangalaman indrawi na dina lingkungan - bau, sora, émosi, sareng visi dina hiji kanvas leutik. Shields sering mendakan yén anjeunna kedah ngalakukeun sketsa gancang atanapi nyandak poto pamandangan teras uih deui ka studio pikeun ngembunkeun mémori ku ngalukis. Saatos ngalukis di luar ampir 30 taun, Shields ayeuna langkung milih ngumpulkeun gambar salami jalan-jalan panjang teras uih deui ka studiona pikeun nyusun éta.

David Grossmann

Lahir di Colorado,David Grossmann spent budak leutik na di Chili. Karirna salaku seniman parantos nyandak anjeunna ka sakumna dunya, tapi anjeunna ayeuna cicing di Colorado sareng garwa. Grossmann urang lukisan bentang luar biasa evocative, blurring garis antara memori, kanyataanana, jeung imajinasi. Grossmann geus salawasna jadi seniman, sarta anjeunna nampi atikan formal na di Colorado Academy of Art sarta kalawan Jay Moore, artis bentang kawentar.

Tempo_ogé: Lithography - Ngarti kana Seni Lithography Printmaking

Pikeun Grossmann, lukisan mangrupa cara pikeun nyambung jeung jalma. Lukisan-lukisan bentang anu tenang sareng langit anu tenang sareng waspada ngagambarkeun rasa kangen pikeun milarian panyumputan sareng katengtreman. Anjeunna miharep yén lukisanna ngagambarkeun rasa surga ieu ku kituna batur bisa babagi jeung manehna.

Grossmann ngagabungkeun rupa-rupa téhnik heubeul jeung éstétika kontemporer, sarta ku cara ieu, karyana sasak gap antara heubeul jeung anyar. Ilaharna, Grossmann cet lapisan luminous pigmén kalawan tékstur permukaan elaborate kana panels kai jieunan leungeun. Pikeun Grossmann, prosés anu nyéépkeun waktos ieu pisan meditatif.

Geus nampi panghargaan sapertos Southwest Art Award of Excellence sareng Artists Choice Award, karya Grossmann parantos sohor sacara lega. Mangtaun-taun, Grossmann parantos mamerkeun karyana ka sakuliah Éropah sareng Amérika Kalér.

Frances B. Ashforth

Geus digedékeun di antara kulawarga seniman, Frances B. Ashforth sok katarik kana warna. jeung garis. Di manehnategalan nini di New Hampshire, Ashforth dibudidayakan daya tarik dirina jeung garis cakrawala, fitur umum dina dirina en Plein hawa bentang. Ngaliwatan karyana, Ashforth ngaharepkeun pikeun ngajénan warisan kulawargana salaku seniman jeung nu boga tanah.

Ashforth ngagunakeun kombinasi lukisan open-air jeung lukisan studio pikeun ngalengkepan karyana. Kadang-kadang manehna bakal ngalengkepan gambar sagemblengna di sawah, sarta séjén kali manehna bakal nyieun gambar widang pikeun dibawa deui ka studio nya. Cai sareng cakrawala antara awak cai sareng darat sok janten subjek anu dipikacinta pikeun Ashforth. Batu mangrupikeun subjek sanés anu Ashforth teu tiasa cekap. Pikeun dirina, batu téh sagampil geulis salaku shrubbery nu nutupan eta salila bulan usum panas. Ashforth nyebutkeun yén kenangan individu urang nangtukeun cara urang nempo dunya, sarta jadi seni nya mangrupa komunikasi langsung tina kaliwat, ayeuna, jeung mangsa nu bakal datang.

Jane Shoenfeld

Medium pilihan Jane Shoenfeld nalika anjeunna damel en Plein air nyaéta pastel. Shoenfeld parantos nyiptakeun seni di luar salami hirupna, sareng karya abstrak na sering ngagambarkeun cahaya, warna, sareng irama alam dunya anu anjeunna dipikacinta pisan. Seueur karya Shoenfeld lengkep abstrak, tapi maénna kalayan warna sareng bentuk ngahubungkeun tingkat émosionalitas anu tangtu.

Nalika Jane ngagambar di luar, anjeunna ngarasa pikagumbiraeun sareng tegangan nalika ngaraosan bentang bentang.saméméh manéhna. Seringna, karya-karya ieu henteu ngarebut pamandangan tapi ngan ukur perasaan tempat. Pikeun Shoenfeld, énergi anu dirasakeun ku anjeunna di lokasi khusus jauh langkung penting sareng langkung pangaruh kana karya ahir tibatan anu anjeunna tingali ku panonna.

Painting en Plein air gaduh sajarah anu panjang sareng internasional. . Ti mimiti Naturalis sareng Impresionis Perancis dugi ka seniman kontemporer, ngalukis di luar mangrupikeun téknik anu populér. Ngalukis bentang ti jero sigana ngarebut hakekatna ku cara anu nyata anu unik pikeun metode ieu.

cuaca ngarobah penampilan cahaya di hiji lingkungan.

Dina taun 1860-an, Pierre-Aguste Renoir, Claude Monet , Frederic Bazille, jeung Alfred Sisley papanggih waktu diajar di handapeun Charles Gleyre. Opat seniman ieu mendakan gairah umum pikeun ngalukis adegan tina kahirupan kontemporer sareng bentang. Grup ieu sering ventured ka padesaan pikeun cet en Plein hawa. Ngagunakeun cahya panonpoé alam jeung rupa-rupa karek sadia tina pigmén euyeub, seniman ieu ngembangkeun hiji gaya lukisan anyar. Gaya lukisan Impresionis ieu langkung terang sareng langkung terang tibatan Realisme sakola Barbizon.

Gaya lukisan ieu mimitina radikal, tapi nuju ahir abad ka-19, téori Impresionis parantos nyerep ka kalangan akademik sareng prakték artistik sapopoé. . Di sakuliah Éropah, koloni leutik seniman anu khusus dina téknik Impresionis sareng Plein air lukisan muncul. Impresionis Lansekap Henri Le Sidaner sareng Eugene Chigot mangrupikeun bagian tina koloni seniman di Cote d'Opal.

Plein Air Lukisan di Italia

Di Tuscany, Macchiaioli grup pelukis Italia ngarecah tradisi kuno di akademi dina satengah kadua abad ka-19. Dimimitian dina 1850s, seniman ieu loba lukisan maranéhanana di luar, dimana maranéhna bisa néwak warna, ngiuhan, sarta cahaya alam lingkungan akurat. Prakték tinalukisan en Plein air ngahubungkeun grup seniman ieu jeung Impresionis Perancis, anu jadi pinunjul sababaraha taun sanggeusna.

Plein Air Lukisan dina Lansekap Inggris

Di Inggris oge, ngalukis di luar jadi prakték anu biasa di kalangan seniman bentang. Seueur di Inggris percaya yén John Constable mangrupikeun panaratas munggaran dina pendekatan lukisan Plein air sakitar taun 1813. Di Inggris khususna, lukisan en Plein air mangrupikeun bagian dasar tina ngembangkeun Naturalisme. Dina ahir abad ka-19, Sakola Newlyn mangrupakeun proponent kuat tina en Plein air téhnik.

Koloni seniman lukisan luar anu kurang dipikawanoh muncul di sakuliah Inggris, kaasup koléktif di Amberly. . koléktif West Sussex ieu kabentuk sabudeureun artis lansekap dilatih Paris Edward Stott. Telat Victorians dipikacinta landscapes atmosfir Stott urang. Lukisan di luar sering dibawa ka ekstrim. Aya, contona, poto Stanhope Forbes ngalukis dina angin kencang di pantai, kalayan kanvas sareng kuda-kuda na diikat ku tali.

Tempat Nyiram (1879- 1918) ku Edward Stott; Edward Stott, domain publik, via Wikimedia Commons

Lukisan Luar di Amérika Kalér

Praktik Plein air ngalukis ogé sumebar ka Amérika Kalér, dimimitian ku Hudson Walungan Sakola. Seueur Artis Amérika ,kawas Guy Rose, ngumbara ka Perancis pikeun diajar di handapeun pelukis Impresionis Perancis. Koléksi Impressionists Amérika tumuwuh nepi di wewengkon kalawan landscapes stunning tur loba cahaya alam. Bagian tina Amérika Kidul Kulon, Kulon, jeung Basisir Wétan janten populer di kalangan seniman pikeun lampu luar biasa maranéhanana. Ngalukis di luar janten bagian dasar tina atikan seni, sareng seueur seniman ngadamel perjalanan anu gagah pikeun diajar sareng ngalukis bentang anu megah.

Nalika iinditan ka lokasi anu béda, pikeun murid sareng guru, tujuan ngalukis en Plein hawa nyaéta pikeun moto warna jeung cahaya husus unggal tempat. Pikeun néwak cahya panonpoé vibrant di Rhode Island, pelukis Amérika Philip Leslie Hale bakal pasang aksi model di kebon bibi na urang. Kamampuh seniman Amérika pikeun moto rarasaan hawa kabuka sarta cahaya panonpoe nyata meureun pangalusna personified ku Edmund Tarbell. Kasohor Plein air pelukis, William Merritt Chase, dipikawanoh lain ngan pikeun lukisan na seashores jeung taman, tapi ogé pikeun palajaran lukisan outdoor anjeunna disadiakeun di Shinnecock Summer Art School jeung lembaga lianna.

Tantangan Lukisan en Plein Air sarta Alat-alat pikeun Ngungkulan éta

Lukisan di luar nimbulkeun sababaraha masalah pikeun anu ngadukung mimiti Plein air. Sanes ngan ukur ngabutuhkeun seniman pikeun ngangkut sadaya alatna, tapi aya masalah mawa kanvas baseuhimah jeung nganapigasi cuaca. Cuaca meureun tantangan pangbadagna pikeun hawa Plein pelukis. Sadaya kamajuan panganyarna dina alat-alat lukisan teu bisa ngitung hujan jeung angin.

Kuda-kuda kotak, atawa kuda-kuda kotak Perancis, mangrupa salah sahiji panemuan pakakas nu paling signifikan ti abad ka-19. Teu aya konsensus ngeunaan saha anu mimiti ngembangkeun kotak ieu, tapi easels anu luar biasa portabel sareng kotak cet anu diwangun sareng suku teleskopik ngajantenkeun lukisan en Plein hawa langkung gampang. Easels ieu ngalipet nepi ka ukuran kantong a, sahingga gampang diangkut jeung gampang pikeun nyimpen, sarta masih populer di kalangan seniman kiwari.

Kamekaran sejen dina parabot lukisan nyaeta Pochade Box. Kotak kompak sareng rohangan pikeun seniman nyimpen suplai lukisanna, Kotak Pochade ogé ngayakeun kanvas dina tutupna. Gumantung kana desain, seniman tiasa ngajepit kanvas anu langkung ageung kana tutupna, sareng sababaraha desain ngagaduhan kompartemen inbuilt pikeun nahan kanvas baseuh. Sanajan kotak-kotak ieu mimitina dirarancang pikeun ngalukis di luar, loba seniman terus ngagunakeunana nepi ka kiwari di imah, kelas, atawa studio.

Sawatara Anu Kasohor id Plein Air Pelukis

Kami sacara lega ngabahas sababaraha pelukis anu paling berpengaruh anu ngagunakeun téknik en Plein air . Plein air artis sapertos Constable, Monet, sareng Renoir tetep aya dina sajarah sajarah salaku sababaraha anu paling berpengaruhpelukis ti gerakan ieu. Hayu urang ngajajah gaya jeung prakték maranéhanana dina saeutik leuwih jero.

John Constable (1776-1837)

Loba sejarawan seni nganggap John Constable jadi pelopor mimiti lukisan luar. Dilahirkeun di Suffolk, seniman Inggris kasohor ku lukisan bentang na. Constable ngagaduhan kamampuan alami pikeun moto kalayan presisi sareng ngaraosan warna, cahaya, iklim, sareng romantisme unsophisticated di padesaan Inggris. Sanggeus diajar karya salah sahiji greatest seniman bentang Baroque , Claude Lorrain, Constable dicét immaculately diukur rekonstruksi bentang.

Lukisan Constable urang boga lightness signature tina touch. Anjeunna tiasa nangkep, kalayan akurasi anu luar biasa, lakon cahaya sareng warna di padesaan Inggris anu ngagulung. Ngagunakeun sapuan kuas anu leutik sareng rusak, sapertos anu bakal janten ciri para Impresionis engké dina abad ka, Constable tiasa nangkep cahaya sareng gerakan supados hérang sareng nari dina kanvas.

Dina karirna, Constable ngalukis sababaraha potret. Sanajan potret ieu alus teuing, Constable teu resep potret sakumaha teu seru sakumaha landscapes. Lukisan agama mangrupikeun salah sahiji genre anu henteu diunggulkeun ku Constable. Constable sering ngalih di Inggris sapanjang taun. Anjeunna bakal nyéépkeun lukisan usum panas di East Bergholt, teras angkat ka London kanggo usum tiis.Constable éta utamana gemar Salisbury, sarta anjeunna bakal didatangan dina unggal kasempetan anjeunna meunang. Lukisan cat cai na, Stonehenge , dianggap salah sahiji anu pangsaéna.

Karya-karya Penting

Nepi ka umurna 43 taun Constable ngajual kahijina. lukisan utama. Kuda Bodas ngabuka jalan pikeun lukisan-lukisan skala ageung anu bakal datang anu panjangna sering langkung ti genep suku. Panginten lukisan Constable anu paling kasohor nyaéta The Hay Wain, anu dicét dina taun 1821. Lukisan ieu ngagambarkeun kuda sareng karanjang meuntas walungan anu lega di payuneun pasir anu ageung. Saatos ningali lukisan ieu dina paméran di Akademi, pangaruh seniman Perancis Theodore Gericault muji Constable. Ieu ngaliwatan Gericault yén dealer seni John Arrowsmith munggaran encountered The Hay Wain, nu engké anjeunna dibeuli . Taun 1824 dina paméran di Salon Paris, The Hay Wain meunang medali emas.

Tempo_ogé: Simone Leigh - Titingalian Karya Seni sareng Patung Simone Leigh

The Hay Wain (1800) ku John Konstabel; Ernst Ludwig Kirchner, CC0, via Wikimedia Commons

Claude Monet (1840-1926)

Tina sakabéh pelukis Impresionis Perancis, Monet pasti nu paling kasohor. Dilahirkeun di Paris, Monet mimiti ngagambar nalika anjeunna masih murangkalih. Monet ngajual karikatur sareng potret kanggo artos saku nalika budak ngora. Dina taun rumaja, Monet mimiti ngalukis bentang en Plein air. Sanggeus dua taun jadi tentara, Monetbalik ka Paris sarta ngawangun silaturahim teguh kalawan pelukis ngora lianna. Ti grup pelukis ieu munculna Gerakan Impresionis Perancis. Obsesi Monet pikeun ngalukis di luar janten prakték umum pikeun Impresionis.

Teu siga seueur seniman jamanna, Monet ngabdikeun dirina pikeun ngalukis di luar studio. Maénkeun cahaya alami sareng kalangkang dina permukaan naon waé mangrupikeun fokus utama tina seueur padamelan Monet, sareng anjeunna ngarasa yén lukisan di luar mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun moto ieu. Salaku hasil tina minat na dina lampu jeung warna, Monet dicét loba subjék nu seniman sejenna moal mertimbangkeun. Naha éta tumpukan jerami atanapi kimono beureum, Monet mendakan kageulisan dina cara cahayana dipareuman.

Monet henteu ngan ukur tangtangan konvénsi subjek, tapi anjeunna ogé nangtang pamahaman tradisional ngeunaan naon anu dimaksud. pikeun ngabéréskeun lukisan. Monet jeung pelukis Impressionist mimiti lianna digawé gancang pikeun moto momen nu tangtu cahaya. Seueur seniman konvénsional nyolok gaya Monet janten langkung sakedik tibatan sketsa kasar.

Karya Penting

Seri karya Monet anu paling kasohor kedahna Lilies Cai . Koléksi ieu sakitar 250 lukisan minyak kebon lili cai na di Giverny kasohor di sakumna dunya. Monet ngalukis Water Lilies kali-kali, nyandak lampu dina cai dinaiklim jeung warna salawasna-ngarobah. Lukisan ieu fokus sagemblengna kana cai, tanpa ngagambarkeun langit atawa darat. Sagala hint langit atawa darat saeutik leuwih ti hiji cerminan dina caina. Sateuacan ngamimitian séri lukisan ieu, Monet melak lili cai di kebonna di Giverny. Susunan kembang di taman ieu loba kawas komposisi lukisan. Dina 30 taun panungtungan hirupna, Monet dedicated dirina pikeun néwak dunya kantos-ngarobah tina balong lily cai na.

Seri pangaruh sejen tina sababaraha lukisan ku Monet nyaeta Haystacks . Aya 25 lukisan primér dina séri ieu, masing-masing ngagambarkeun tumpukan jarami gandum anu dipanén. Monet mimiti ngalukis séri ieu nuju tungtung 1890 sareng dituluykeun kana taun salajengna. Pentingna séri ieu perenahna dina cara Monet tiasa nangkep parobahan atmosfir, cahaya, sareng warna. Séri ieu mangrupa karya agung Impresionis sarta geus dipamerkeun di sakuliah dunya.

Water Lilies (1906) ku Claude Monet; Claude Monet, domain publik, via Wikimedia Commons

Pierre-Auguste Renoir (1841-1919)

Pelukis Perancis Impresionis hébat séjénna, Pierre-Aguste Renoir kapanggih pangaruh dina mimiti pelukis ti Sakola Barbizon. Ngalukis bentang sapanjang karirna, Renoir diideuan ku pendekatan naturalistik anu dibawa ku seniman ieu pikeun bentang

John Williams

John Williams mangrupikeun seniman berpengalaman, panulis, sareng pendidik seni. Anjeunna nampi gelar Bachelor of Fine Arts ti Pratt Institute di New York City sareng teras ngudag gelar Master of Fine Arts di Universitas Yale. Pikeun leuwih ti dasawarsa, anjeunna geus ngajarkeun seni ka siswa sakabeh umur di sagala rupa setting atikan. Williams geus exhibited karya seni na di galeri sakuliah Amérika Serikat tur geus narima sababaraha panghargaan jeung hibah pikeun karya kreatif na. Salian pursuits artistik na, Williams ogé nulis ngeunaan jejer nu patali jeung seni tur ngajarkeun bengkel ngeunaan sajarah seni jeung téori. Anjeunna gairah pikeun nyorong batur pikeun nganyatakeun diri ngaliwatan seni sareng yakin yén sadayana gaduh kapasitas pikeun kréatipitas.