Katedral Terkenal - Nganjang ka Garéja-Gereja Pangéndah di Dunya

John Williams 04-08-2023
John Williams

Katedral-katedral anu megah sareng puncak-puncakna mangrupikeun monumen anu paling dikenal sareng nonjol di dunya, naék sacara spektakuler di luhur kota-kota di sakurilingna. The cathedrals paling geulis di dunya ngawula salaku tanda kakuatan hébat sarta kaagungan Allah pikeun abad, kalawan sababaraha cathedrals kuna geus diwangun rébuan taun ka tukang. Garéja anu paling indah di dunya mangrupikeun tempat anu pikaresepeun pikeun didatangan, kalayan arsitéktur anu endah, lukisan anu megah, sareng jandéla kaca patri anu ngahias interior katedral. Hayu urang ngumbara ka sakumna dunya, ngajalajah gereja-gereja anu paling indah di dunya!

Ngajalajah Katedral-Katedral anu Kasohor

Aya seueur alesan kunaon anjeun tiasa resep. dina ngajalajah katedral anu paling indah di dunya. Garéja anu paling indah di dunya sacara inherently immersed dina sajarah agama jeung arsitéktur pikaheraneun. Naon waé pandangan spiritual anjeun, gereja-gereja anu paling indah di dunya mangrupikeun situs anu spektakuler pikeun ditingali sareng pasti bakal janten sorotan liburan mana waé.

Seueur katedral kuno anu masih aya dugi ka ayeuna, sabab parantos biasa dianggo sapanjang abad jeung loba generasi geus ngajaga interiors katedral jeung facades.

The Katedral Paling Éndah di Dunya

Alesan sababaraha gereja paling geulis di dunya disebut salakuStruktur megah ngabogaan kubah ubin beureum masif di luhur nu bisa ditempo ti sakuliah kota.

Sanajan interior katedral urang pisan bulistir dibandingkeun fasad lavish na, masih aya sababaraha karya seni exquisite. jeung makam pikeun dipuji ku tamu.

Témbongkeun Santa Maria del Fiore di Florence, Italia [2013]; Bruce Stokes dina Flickr, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Rupa-rupa gaya wangunan mangrupa bukti kumaha préferénsina geus robah sapanjang rentang waktu anu panjang antara pondasi jeung réngséna. . Dina 8 Séptémber 1296, batu mimiti adul dipasang dumasar kana desain Arnolfo di Cambio. Ti 1296 nepi ka 1302, di Cambio digawé di katedral. Manéhna nyieun hiji basilika jeung diménsi klasik dipuseurkeun kana tilu aisles lega nu konvergen dina paduan suara badag nu imah altar luhur jeung dikurilingan ku tribunes saméméh topped ku kubah. di luar, desain Di Cambio béda pisan jeung konstruksi gereja ayeuna.

Saint John's Co-Cathedral (Valletta, Malta)

Kaping Réngsé 1577
Arsiték Girolamo Cassar (1520 – 1592)
Gaya Arsitéktur Barok
Lokasi Valletta, Malta

Katedral Katolik Roma ieu ngahormatan Santo YohanesBaptis lokasina di puseur Valletta. Éta stunning tur megah. The Knights of Malta ngawangun éta di Jean de la Cassière, paménta Grand Master pikeun dijadikeun Garéja Conventual Saint John. Strukturna mangrupa répréséntasi anu megah tina arsitektur Baroque , sahingga jadi situs anu wajib ditingali dina liburan ka Malta.

Sajumlah karya seni anu teu dihargaan, kaasup lukisan ku bangsawan. Caravaggio hébat sareng, hadiah ti tilas Grand Masters sareng Ksatria Ordo St. John, ningkatkeun ko-katedral.

Panempoan ti galeri interior Saint John's Co- Katedral di Valletta, Malta [2021]; Máté, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Tembok jeung langit-langitna ditutupan ku hiasan emas nu ngagurilap, sarta batu nisan marmer badag dipintonkeun bareng jeung karya seni jeung arca nu megah. Salapan chapels na anu sarua ornamented, sarta musium padeukeut ngandung malah leuwih artefak jeung riches. Pedalaman katedral ieu diimbuhan ku gaya Baroque dina abad ka-17 ku Mattia Preti jeung artisan dilakonan lianna.

Tempo_ogé: Kumaha Ngagambar Calla Lily - Pitunjuk pikeun Ngagambar Calla Lily Realistis

Katedral ieu salajengna adorned salila sababaraha taun ku sababaraha endowments jeung warisan ditinggalkeun ku Ksatria saterusna. , ngajadikeun eta harta karun asli.

Katedral St. Paul (London, Inggris)

Tanggal Réngsé 1697
Arsiték Christopher Wren(1632 – 1723)
Gaya Arsitéktur Renaissance
Lokasi London, Inggris

St. Katedral Paul, salah sahiji monumen pang alusna-dipikawanoh tur diidentipikasikeunana di London, sarta kubah badag na geus didominasi skyline kota saprak éta diwangun deui dina 1697. Kalawan kubah gigantic nu naek 111 méter luhur, Basilica St. replika Basilika St Peter di Vatikan. Sajaba ti éta, aya hareup Baroque stunning, flooring marmer bersinar, sarta apse luar biasa sarta altar di jero pikeun wisatawan pikeun admire.

Teu heran yén Katedral St. Paul téh well-resep. tujuan wisata dibere kuburan opulent jeung sarcophagi inohong Britania nonjol nu bisa ditempo di dinya babarengan jeung lukisan captivating jeung patung.

Kalayan Palladio, gaya klasik Inigo Jones, nu barok Roma dina abad ka-17. , Jeung struktur ku Mansart jeung nu lianna yén anjeunna geus katempo di Perancis salaku inspirasi, Wren diinterpretasi adat istiadat katedral abad pertengahan Inggris di Katedral St Paul urang, nu diwangun dina gaya Baroque kaampeuh. St Paul sacara jelas mintonkeun pangaruh ti Abad Pertengahan, utamana dina desain na. Sarupa sareng katedral abad pertengahan York sareng Winchester, St. Paul relatif panjang lebarna sareng fitur anu nyirorot ngaproyeksikan transepts.

Éta.nempatkeun loba perhatian dina fasad na, anu dijieun pikeun nangtukeun bentuk struktur tukangeunana tinimbang nyumputkeun eta.

Luar Katedral St. Paul di London, Britania Raya [2016]; Ștefan Jurcă ti Munich, Jérman, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Katedral St. Patrick (Manhattan, New York)

Tanggal Réngsé 1879
Arsiték James Renwick Jr. ( 1818 – 1895)
Gaya Arsitéktur Revival Gothic
Lokasi Manhattan, New York

Sajarah katedral New York anu kawéntar ngagambarkeun sakabéh kota. Katedral St. Garéja didamel pikeun nunjukkeun kamajuan kasaruaan sareng kabébasan agama. The adage "henteu generasi ngawangun katedral a" ieu disproved ku Katedral St. Gantina, éta leuwih mangrupa dialog lumangsung nu ngahubungkeun kaliwat, ayeuna, jeung mangsa nu bakal datang.

St. Batu pondasi Katedral Patrick urang ditempatkeun dina 1858, sarta panto na munggaran dibuka dina 1879.

Katedral St. Patrick di Manhattan, New York [2015]; Koushikrishnan, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Thepengumuman rencana inovatif Archbishop John Hughes 'pikeun ngawangun "anyar" Katedral St Patrick urang dijieun leuwih ti 160 sababaraha taun ka pengker. Uskup Agung Hughes ngadamel pamenta di handap ieu salami jasa di Katedral Old St. Ngaran Katolik, pikeun ngadegkeun Katedral di Kota New York nu bisa jadi pantes jumlah ngembangna urang, intelek, jeung kamakmuran salaku masarakat religius, sarta dina sagala kajadian, pantes salaku monumen arsitéktur komunitas, metropolis ieu. "

Uskup Agung Hughes terus-terusan dina rencana anu wani pikeun ngawangun Katedral Gothic anu paling éndah di dunya dina naon anu anjeunna anggap yén hiji dinten bakal janten "puseur kota," sanaos diolok-olok sabab kabodoan. situs anu diusulkeun, ampir gurun dianggap jauh teuing di luar kota.

Perang Sipil anu berdarah jeung kakurangan sumber daya jeung tanaga gawé moal ngahalangan ambisi Hughes jeung arsiték rencanana anu gagah, James Renwick, ti ​​kawujud dina tungtungna.

Katedral Cologne (Cologne, Jérman)

Tanggal Réngsé 1880
Arsiték Master Gerhard (1210 – 1271)
ArsitékturGaya Gothic
Lokasi Cologne, Jérman

Puseur jeung ciri khas kota Rhine-sisi ieu teh katedral, struktur stature unparalleled. Dina 15 Agustus 1248, dina Feast of the Assumption of Mary , pondasi katedral Gothic ieu disimpen. Titinggal Tilu Bijaksana, anu dikirimkeun ku Rainald von Dassel ka Cologne ti Milan nalika kota éta direbut dina 1164, sateuacana disimpen dina struktur sateuacana, tapi katingalina yén gedong ieu henteu deui dianggap cukup megah pikeun nahan sésa-sésa. Katedral ieu jadi pinunjul minangka salah sahiji situs ziarah paling signifikan di Éropa salaku hasil tina artefak ieu.

Ti saprak ngadegna taun 1880, dua munara gedéna geus ngadominasi skyline kota. Munara kalér 7 cm leuwih luhur batan nu kidul 157,38 méter.

Gambaran Katedral Cologne di Rhine, Cologne, Jérman [1890-1900] ; Tempo kaca pikeun pangarang, Domain publik, via Wikimedia Commons

Pangwangunan katedral bener-bener dimimitian taun 1248, tapi tacan réngsé nepi ka taun 1880. Katedral Amiens dijadikeun inspirasi utama pikeun arsitéktur katedral urang. The Cologne Cathedral, kalayan arsitéktur Gothic anu endah sareng titik pandang di luhur Rhine, mangrupikeun tujuan wisata anu paling populér di sadaya nagara.Jérman. Katedral ayeuna mangrupikeun gedong pangluhurna kadua di Cologne, ngan ukur di tukangeun menara komunikasi. Katedral ieu miboga legana kira-kira 8.000 méter pasagi sarta bisa nampung leuwih ti 20.000 urang.

Taun 1996, UNESCO nunjuk Katedral Cologne minangka Situs Warisan Dunya alatan wangunan arsitéktur Gothic anu megah, monumen éta. ka Three Wise Men, jandéla kaca patri anu luar biasa, sareng seueur karya seni anu penting.

Katedral Alexander Nevsky (Sofia, Bulgaria)

Kaping Réngsé 1912
Arsiték Alexander Pomerantsev (1849 – 1918)
Gaya Arsitéktur Revival Bizantium
Lokasi Sofia, Bulgaria

Katedral Neo-Byzantine Alexander Nevsky anu megah, salah sahiji garéja Ortodoks panggedéna di dunya, mangrupikeun landmark anu kasohor sareng ngagambarkeun Sofia. The katedral gede pisan, nu diwangun antara 1882 jeung 1912, diwangun salaku peringatan ka pasukan Rusia anu leungit nyawa maranéhanana freeing Bulgaria ti Ottomans. Bari exterior na glittering jeung kubah emas-plated nyieun sababaraha poto denok, lega tur subdued interior na nyaeta sakumaha alluring salaku simbol caang nu nutupan tembok na.

The St. Alexander Nevsky Cathedral urang pangwangunan dimimitian dina 1882 nalika étabatu pondasi dipasang, sanajan lolobana diwangun antara 1904 jeung 1912.

Exterior of Alexander Nevsky Cathedral di Sofia, Bulgaria [2007]; kuchin ster, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Usulan aslina ti 1884 nepi ka 1885 Ivan Bogomolov dirobah drastis ku Alexander Pomerantsev, kalayan bantuan Alexander Smirnov jeung Alexander Yakovlev. Sakelompok seniman, arsiték, sareng buruh ti Bulgaria, Rusia, Austria-Hongaria, sareng nagara-nagara Éropa sanés, sareng arsiték anu disebatkeun di luhur, réngsé desain ahir taun 1898.

Komponén logam pikeun Gerbang dijieun di Berlin, komponén marmer jeung fixtures lampu di Munich, Gerbang sorangan dina foundry Karl Bamberg di Wina, jeung mosaics diimpor ti Venice.

Catedral Basílica Del Pilar (Zaragoza, Spanyol). )

Kaping Réngsé 1961
Arsiték Ventura Rodriguez (1717 – 1785)
Gaya Arsitéktur Rococo
Lokasi Zaragoza, Spanyol

Kujang lokal tanggal yayasan basilika ieu nepi ka poé mimiti Kristen di Spanyol jeung atribut penampilan ka Saint James the Great anu credited kalawan ngawanohkeun agama ka bangsa. Ngan penampakan Maryam ieu anu dipikanyaho lumangsung sateuacan anjeunna disangkaAnggapan. Salah sahiji tujuan wisata Zaragoza anu paling kasohor nyaéta Katedral, anu diwangun dina gaya Baroque anu endah pisan.

Tempo_ogé: Kumaha Ngagambar Hayam Hayam - Tutorial Ngagambar Cockerel Kami

Sanaos ngan ukur diwangun dina taun 1681, lokasi éta parantos ningali pangwangunan gereja-gereja anu teu kaétang sareng seueur pisan. kapel-kapel ti saprak Ibu Allah dilaporkeun katingal di sisi walungan Ebro taun 40 Masehi.

Panempoan hareup Katedral-Basilika Our Lady of the Pillar di Zaragoza, Spanyol [2016]. ]; Kreepin Deth, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Legénda lokal kuna ngaku yén Saint James ngahutbah injil di Spanyol langsung saatos Yesus disalib sareng dihirupkeun deui, tapi pundung ku hasilna. tina misina. Nurutkeun legenda, Ibu Allah nembongan ka anjeunna nalika anjeunna dina bakti sengit di tepi Ebro, dibikeun anjeunna kolom jasper, sarta masihan anjeunna paréntah pikeun ngadegkeun hiji katedral keur ngahargaan dirina.

Bagian luar katedral anu megah ditutupan ku rupa-rupa kubah anu pikaresepeun anu ngurilingan kubah utamina.

Strukturna, anu katingali ti tatanggana Walungan Ebro, nyaéta sagi opat anu ageung sareng dua lorong, nave a, sareng dua chapels tambahan dijieun sagemblengna tina bata, mere sakabeh rasa distinctively Aragonese. Oculi badag anu has tina monumen di wewengkon ti abad ka-17 saterusna nyaangan eta. The aisles na naves anu vaulted, dirojong ku 12 kolosalpilar-pilarna, boh kapel-kapelna sarta sakabéh wangunanna dimahkotaan ku kubah.

Katedral Brasilia (Brasilia, Brazil)

Tanggal Réngsé 1970
Arsiték Oscar Niemeyer (1907 – 2012)
Gaya Arsitéktur Futuris
Lokasi Brasilia, Brazil

Katedral Brasilia diciptakeun ku Oscar Niemeyer, arsiték anu paling kasohor di Brazil, sareng kasohor ku gaya anu has sareng ékséntrik. Katedral 1970-réngsé dirojong ku 16 kolom kuat nu lemes kurva kana hiji séjén. Ieu dimaksudkeun pikeun nyarupaan dua leungeun ngalegaan ka luhur. Di katedral, arca malaikat swirl leuwih mimbar, sarta mayoritas tembok dijieunna tina jandéla kaca patri megah. Opat patung Markus, Mateus, Lukas, sareng Yohanes ngabagéakeun sémah ka katedral anu teu biasa. Niemeyer hoyong ngahasilkeun buku anu, henteu paduli sudut pandang, ngagaduhan tingkat "kemurnian" anu sami.

Katedral Brasilia mangrupikeun wangunan hiperbolik anu nyarupaan makuta sareng sigana diikat kana bumi. . Boh wangunan di luar, kalawan desain unik sarta stunning siling kaca patri, sarta interior na matak.

Katedral Brasilia di Brasilia, Brazil [2016]; Bandako, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Dina Séptémber 1958,basilika sareng anu sanésna salaku katedral tiasa dipendakan dina tujuanana. Garéja utama diocese Katolik disebut katedral sarta boga fungsi minangka archbishop urang atawa garéja utama uskup urang. Paus nunjuk gereja-gereja status luhur tangtu salaku basilika kusabab nilai teologis, budaya, atanapi sajarahna anu unik. Katedral-katél anu kasohor ieu ayeuna diakuan salaku sababaraha landmark artistik, struktural, sareng sajarah anu paling megah di sakumna dunya, sareng dipikaresep ku para jamaah sareng sémah.

Mezquita of Cordoba (Cordoba, Spanyol)

Tanggal Réngsé 988 Masehi
Arsiték Hernán Ruiz the Younger (1514 – 1569)
Gaya Arsitéktur Islam
Lokasi Cordoba, Spanyol

The Mezquita of Cordoba pasti salah sahiji anu pangsaéna spésimén arsitéktur Moorish tur sabenerna kabagjaan nganjang. Aula solat vast boga pola geometric jeung floral geulis, kitu ogé arches denok tur pilar menawan sabab éta masjid pikeun bagian considerable tina sajarah na. Diwangun dina 784 Masehi, éta robah jadi hiji garéja salila Reconquista, sarta dina abad ka-16, hiji nave katedral Renaissance diwangun di puseur kompléks expansive.

Salah sahiji tempat wisata paling enticing di Andalusia. nyaéta Mezquita of Cordoba, anu ngagaduhan mosaik anu endah,Katedral batu pondasi Brasilia ditempatkeun. Dua taun ti harita, struktur dasar katedral réngsé, tapi sapertos seueur proyék konstruksi sanés di Brasilia waktos éta, sadayana lirén. Nalika jabatanna salaku présidén réngsé dina taun 1961, Présidén Juscelino Kubitschek tanggung jawab pangwangunan Brasilia, ibukota anyar Brazil. Loba kamajuan, kaasup katedral, ngalaman snags konstruksi.

Sanajan rencana aslina Kubitschek pikeun ngawangun katedral interdenominational-dibiayaan nagara bisa diasupan ka sadaya agama, katedral ieu dibikeun ka Garéja Katolik pikeun meunangkeun hal rolling deui.

Zipaquira Salt Cathedral (Zipaquira, Columbia)

Tanggal Réngsé 1995
Arsiték Roswell Garavito Mutiara (b. 1915)
Arsitéktur Gaya Stereotomik
Lokasi Zipaquira, Columbia

Tempatna di jero tambang di wewengkon Cundinamarca, gareja anu dijieun tina uyah boga koleksi seni anu badag, utamana arca anu dijieunna tina marmer jeung uyah. Kanyataan yén unggal sapotong boga significance agama Katolik nyaeta naon metot jadi loba wisatawan ka dinya.

Seueur jalma indit ka Katedral Uyah Zipaquirá pikeun méré sukur atawa nyieun pamundut husus ka Allah.

Pedalaman bercahya ZipaquiraKatedral uyah di Zipaquira, Columbia [2011]; William Neuheisel ti DC, AS, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Kasenian anu paling ngarebut daya tarik kompleks budaya anu rumit nyaéta kapel bawah tanahna. Sumbu sacral, nu boga salib uyah gigantic jeung cahaya denok nu nyiptakeun dampak visual dina konstruksi sabenerna cross urang, nyaeta lokasi signifikan sejen dina katedral uyah.

Zipaquira Salt Cathedral, hiji tujuan sabenerna endah pisan. ka tingali, ayana 200 méter handap taneuh.

Katedral diwangun dina tilu lanté sarta dipahat kaluar tina sapotong tunggal batu padet, mintonkeun exquisitely ukiran patung jeung ikon. Ieu nangtung pikeun konsepsi Yesus, hirup awal, sareng maot. Katedral uyah, prestasi arsitéktur anu luar biasa di luar kota Kolombia Zipaquira, ayeuna mangrupikeun tujuan wisata sareng ziarah.

Katedral gaduh témbok panjat panggedena Kolombia di luar; éta duanana mangrupa adrenaline gawena sarta pangalaman dizzying. Anjeun oge bisa milih naek ka karéta wisata Zipaquirá, nu bakal mawa anjeun dina tur bentang paling stunning wewengkon urang. Nalika anjeun naek, anjeun tiasa nyicipi tuangeun anu lezat sareng saréat anu bakal ditunjukkeun ku staf karéta kalayan pagelaran kuliner anu pikaresepeun.

Éta nyimpulkeun urang ningali sababaraha katedral anu paling indah di dunya. Ti katedral kuno dugi ka aranjeunnadijieun dina abad saméméhna, katedral kawentar ieu sadayana ngawengku kageulisan tur kaagungan dina skala masif. Katedral mangrupikeun kaajaiban arsitéktur anu paling narik dina agama sareng sajarah dunya. Teu perlu pikeun ngaidentipikasi salaku spiritual dina raraga ngahargaan mangpaat ngadatangan lokasi sajarah ieu. Lukisan fresko maranéhanana anu dicét sacara cermat sareng menara ukiran anu rumit nyaritakeun sajarah lokasi éta sareng masihan terang kana lingkunganana.

Patarosan anu Sering Ditaroskeun

Naon Ciri Umum Gereja-Gereja Paling Éndah di Dunya?

Gereja-gereja anu paling nggumunkeun sadunya dihijikeun sacara teu bisa dipisahkeun sareng jaman baheula agama anu beunghar sareng konstruksi anu endah. Paduli kapercayaan agama anjeun, ngadatangan salah sahiji gereja paling stunning di dunya téh unquestionably salah sahiji highlights tina lalampahan nanaon. Kusabab aranjeunna parantos dianggo salami lami sareng seueur generasi anu ngurus ngajaga interior sareng fasad katedral, seueur katedral bersejarah anu masih aya dugi ka ayeuna.

Naha Aya Béda Antara Katedral sareng Basilika?

Katedral mangrupikeun garéja utama diocese Katolik sareng janten garéja utama uskup agung atanapi uskup. Kusabab nilai teologis, budaya, atanapi sajarahna, Paus ngakuan sababaraha gereja anu statusna luhur salaku basilika. Katedral hébat ieu ayeuna dianggapsalah sahiji landmark artistik, struktural, sareng sajarah anu paling endah di dunya, sareng populer di kalangan para jamaah sareng sémah.

patung marmer elaborate, jeung kabeungharan kaligrafi geulis.

Fasad of Mezquita of Cordoba di Cordoba, Spanyol [2012]; JnCrlsMG, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Pangeran Abd al-Rahman I ngungsi ka Spanyol kidul sanggeus kulawargana, Umayyah, digulingkeun ku Abbasiyah maju di Damaskus. Sakali aya, anjeunna ngawasa ampir sakabéh jazirah Ibéria sarta nyoba nyieun kota anyar na, Cordoba, kasampak sakumaha megah sakumaha Damaskus. Anjeunna ngarojong tatanén, financed proyék wangunan éksténsif, komo mawa tutuwuhan jeung tangkal buah ti tinggal heubeul na. Di palataran Masjid Cordoba, tangkal jeruk masih kénéh aya anu éndah, sanajan pikasediheun, ingetan ngeunaan pangasingan Umayyah.

Sapanjang dua abad, wangunanna sorangan diperpanjang.

Témbongkeun Mezquita of Cordoba di Cordoba, Spanyol [2010]; Poto ku CEphoto, Uwe Aranas

Komponén-komponénna ngawengku aula solat hypostyle (hypostyle nyaéta basa Arab pikeun "dipak ku kolom"), palataran anu aya cai mancur. pusatna, hiji rungkun jeruk, a walkway katutup encircling palataran, sarta urut minaret nu kiwari mangrupa pasagi, munara bel tapering. Géométri repetitive tina aula badag sigana ngalegaan eta.

Diwangun tina kolom Romawi disimpen, ti mana dua tingkatan arches simetris dijieunna tina batu jeung bata beureum muncul.

San Marco Basilica (Vénesia, Italia)

Kaping Réngsé 1094
Arsiték Domenico I Contarini (d. 1071)
Gaya Arsitéktur Bizantium
Lokasi Chartres, Perancis

Ieu garéja, anu aya di tempat ayeuna. , ieu presumably dimimitian dina 1063 ngagambarkeun kareueus kotamadya burgeoning Venice urang. Dasarna nyaéta Garéja Para Rasul Suci di Konstantinopel ti abad kagenep, sanajan modifikasi dijieun kana rarancang pikeun ngitung konstrain situs jeung sarat unik tina ritual nagara Venetian.

Tambahanana, Romanesque jeung unsur Islam bisa ditempo; sarta salajengna, fitur Gothic ditambahkeun.

The facades bata awal jeung tembok jero anu adorned sapanjang waktu jeung batu dihargaan jeung marmer langka keur ngagambarkeun riches jeung otoritas republik urang, lolobana dina abad ka-13. Kusabab kalibet Venetian dina Perang Salib Kaopat, loba kolom, rélief, jeung patung dijarah ti kuil Konstantinopel, karaton, jeung monumen sipil.

Fasad San Marco Basilica di Venice , Italia [2013]; Gary Ullah ti Inggris, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Opat kuda perunggu antik anu dipintonkeun sacara jelas dina lawang lawang nyaéta salah sahiji artefak rampog dibawa balik ka Venesia.Mosaik-tanah emas sareng nabi, para wali, sareng téma Alkitab laun-laun ngeusi jero kubah, kolong, sareng témbok luhur. Mosaik ngagambarkeun 800 taun gaya kréatif, sabab seueur mosaik ieu saterasna dilereskeun atanapi diciptakeun deui nalika rasa artistik mekar sareng mosaik rusak kedah diganti.

Sababaraha di antarana mangrupikeun karya seni abad pertengahan anu diturunkeun tina gambaran Bizantium konvensional, sedengkeun nu sejenna dumasar kana sketsa awal dijieun ku pelukis Renaissance kawentar ti Venice jeung Florence.

Katedral St. Stephen (Wina, Austria)

Kaping Réngsé 1137
Arsiték Anton Pilgram (1460 – 1516 )
Gaya Arsitéktur Romawi
Lokasi Wina, Austria

St. Katedral Stephen, salah sahiji landmark paling iconic di Wina, lokasina di Stephansplatz. The katedral, nu némbongkeun arsitéktur Romanesque exquisite, ngabogaan munara jangkung, gleaming tembok kapur, sarta stunning hateup mosaics nu ngajadikeun eta nangtung kaluar. Pangunjung tiasa ngajalajah katakombe sareng crypts anu aya di jerona, anu kalebet tulang anggota dinasti Hapsburg anu penting.

Gereja ieu mangrupikeun salah sahiji ikon sajarah sareng arsitéktur Wina anu paling narik ti saprak diwangun dina 1137.

Katedral St. Stephen di Wina, Austria[2014]; Bwag, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Genteng hateup warna-warni dipaké pikeun ngawangun jas pakarang jeung rajawali dua sirah Royal jeung Kaisar dina hateupna. tina Katedral St Stephen di Wina. Sapanjang jalan nepi ka jaman Baroque, interior katedral nempo sababaraha parobahan salila sababaraha taun.

Kabeungharan katedral spektakuler, nu ngawengku titilar dihias ku batu mulia, emas, téks agama, kitu ogé garments , bisa ditingali babarengan jeung altar-altar anu mulia.

Katedral St. Stephen ogé dijadikeun tempat peristirahatan pamungkas pikeun sajumlah jalma kasohor, kaasup Kaisar Friedrich III, anu dikubur dina marmer anu megah. sarkofagus. A chapel swasta boga fungsi minangka tempat peristirahatan pamungkas pikeun Pangeran Eugene of Savoy. The Habsburg Patih Rudolph IV, sok katelah "pangadeg,"Anu iklas cornerstone pikeun renovasi Gothic katedral di 1359 nyaeta diantara inohong kasohor interred di catacombs handapeun Katedral St. Katakombe ogé kaasup makam para uskup agung Wina sareng kardinal.

Katedral Chartres (Chartres, Perancis)

Tanggal Réngsé 1252
Arsiték Master of Chartres (d. 1280)
Gaya Arsitéktur Gothic
Lokasi Chartres, Perancis

Seuseueurna aslielemen Chartres Cathedral anu dilestarikan saé pisan masih aya. Tilu facades endah na, vast, jandéla kaca patri-kaeusi lampu, sarta buttresses ngalayang gede pisan sadayana tanggal ka circa 1220. fasad na ieu embellished kalawan loba patung sarta ukiran portraying acara Alkitabiah, sahingga hiji masterpiece arsitektur Gothic Perancis. Katedral ieu geus lila jadi paporit ku jamaah haji jeung nu datang saprak éta imah sababaraha kuburan signifikan jeung artefak, bari gateways ornate na dua spiers towering fitur paling kasohor na.

Chartres Cathedral, lokasi pentingna arsitéktur jeung sajarah utama, ayana ngan di kidul-kuloneun Paris tur patut ngajajah lamun boga kasempetan.

Pamandangan tina Cathédrale Notre-Dame de Chartres di Chartres, Perancis [2016]; MathKnight, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Katedral Chartres mangrupikeun titik pangluhurna di kota leutik ieu sareng bentang sakurilingna. Kalawan batu badagna situated leuwih lautan rooftops sarta aréa lega lahan, Chartres catetan pangluhurna dina lingkup pangaruh na.

Kanyataan yén maranéhna kudu nanjak hiji pasir pikeun nepi ka dinya, tungtungna, pasti aya maksudna pikeun jamaah haji nu datang ka dieu.

Saperti katedral abad pertengahan séjénna, jero Chartres némbongkeun vertikalitas: jangkungna sheer luhureun sirah para jamaah (atawasémah) nyumbang signifikan kana kaheranan na. Jandéla Katedral Chartres nandeskeun vertikalitas interior kalayan gambar-gambar anu jelas dikelompokkeun dina panel hiji di luhur anu sanés.

Katedral St. Vitus (Prague, Républik Céko)

Kaping Réngsé 1344
Arsiték Peter Parler (1330 – 1399)
Gaya Arsitéktur Gothic
Lokasi Prague, Républik Céko

Charles IV ngamimitian ngawangun garéja Gothic dina taun 1344. Kanselir, bareng jeung bunderan chapels diwangun ku pembina pangheubeulna gereja urang, Matthias of Arras sarta salajengna Peter Parler. Parler parantos ngamimitian ngawangun Menara Kidul, tapi anjeunna henteu kantos ningali dugi ka réngsé. Éta réngsé dina abad ka-16 kalayan dek observasi Renaissance sareng helm. Helm saméméhna diganti ku kubah anyar dina abad ka-18. Sanajan kitu, Perang Hussite dina 1419 ngabalukarkeun pangwangunan Katedral urang dieureunkeun.

Pamulihan komponén kuna jeung pangwangunan Katedral dina gaya Neo-Gothic teu dimimitian nepi ka satengah kadua 19. abad. Dina 1929, garéja ieu resmi dedicated. Malah taun-taun saterusna ningali modifikasi kana jerona.

Katedral St. Vitus di Praha, Républik Céko [2008]; Mtd di Wikipédia Ceko, CC BY-SA 3.0,via Wikimedia Commons

Ngaliwatan panto dina fasad kulon, anu perenahna di peuntaseun koridor anu nyambungkeun Palataran Kadua jeung Katilu Istana Praha, sémah asup ka Katedral. Rélief anu ngagambarkeun kajadian tina sajarah Katedral ogé tina mitos sabudeureun St. Wenceslas jeung St. Adalbert ngahias lawang perunggu.

Nave utama, jangjang kalér transverse, jeung lorong samping leutik. diapit ku chapels ngawangun bagian Neo-Gothic katedral urang.

Mausoleum Royal, nu ngandung ruang bawah tanah karajaan, ayana dina chancel katedral di hareup altar luhur. Hiji bunderan chapels Gothic ngurilingan chancel nu. Para wali jeung raja Ceko dimakamkeun di sababaraha di antarana.

Santa Maria del Fiore (Florence, Italia)

Tanggal Réngsé 1436
Arsiték Filipino Brunelleschi (1377 – 1446)
Gaya Arsitéktur Gothic
Lokasi Florence, Italia

Ti saprak réngsé dina taun 1436, Santa Maria del Fiore di Florence, salah sahiji garéja anu pangéndahna sadunya, geus matak pikaheraneun para panitén. Eksterior Gothic Revival anu endah, anu diwangun ku marmer héjo, pink, sareng bodas, ditutupan ku seueur ukiran sareng patung anu endah, ogé tilu jandéla mawar sareng tilu panto parunggu padet.

John Williams

John Williams mangrupikeun seniman berpengalaman, panulis, sareng pendidik seni. Anjeunna nampi gelar Bachelor of Fine Arts ti Pratt Institute di New York City sareng teras ngudag gelar Master of Fine Arts di Universitas Yale. Pikeun leuwih ti dasawarsa, anjeunna geus ngajarkeun seni ka siswa sakabeh umur di sagala rupa setting atikan. Williams geus exhibited karya seni na di galeri sakuliah Amérika Serikat tur geus narima sababaraha panghargaan jeung hibah pikeun karya kreatif na. Salian pursuits artistik na, Williams ogé nulis ngeunaan jejer nu patali jeung seni tur ngajarkeun bengkel ngeunaan sajarah seni jeung téori. Anjeunna gairah pikeun nyorong batur pikeun nganyatakeun diri ngaliwatan seni sareng yakin yén sadayana gaduh kapasitas pikeun kréatipitas.