Si të vizatoni një skateboard - Një tutorial i thjeshtë për vizatim skateboard

John Williams 26-09-2023
John Williams

Pavarësisht nëse jeni një profesionist skateboarder, ose thjesht dëshironi një sfidë argëtuese vizatimi, mësimi i sotëm është i përsosur për ju! Në këtë udhëzues të shkurtër dhe të thjeshtë vizatimi me skateboard, ne ju tregojmë se si të krijoni një skateboard realist në 18 hapa të thjeshtë. Fillojmë duke ndërtuar formën bazë të skicës së skateboardit, përpara se të krijojmë detaje dhe teksturë realiste me ngjyra. Nëse jeni gati për të hyrë në këtë tutorial, le të fillojmë!

Një vizatim hap pas hapi i një skateboard

Kur bëhet fjalë për krijimin e ndonjë tre- skicë dimensionale, është e rëndësishme që t'i qasemi me hapa logjikë. Në tutorialin tonë të vizatimit në skateboard, ne fillojmë duke përdorur forma të thjeshta për të krijuar formën bazë, përpara se të shtojmë ndonjë detaj. Ky proces na lejon të vendosim skicën tonë në mënyrë që të mos na duhet të fshijmë shumë punë të vështira nëse bëjmë një gabim. Ju mund të shihni një skicë të hapave të vizatimit tonë të një skateboard në kolazhin më poshtë.

Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një mediumi për këtë tutorial të vizatimit me skateboard, ju sugjerojmë të përdorni çdo gjë me të cilën ndiheni më rehat. Nëse jeni i ri në botën e artit, është gjithmonë më mirë të jeni të kënaqur me mediumin tuaj kur provoni aftësi të reja. Vizatimi ynë i lehtë me skateboard është gjithashtu i përshtatshëm për të gjitha mediumet, qofshin ato dixhitale ose fizike si bojëra ose lapsa ngjyrosës. Ju mund t'i përshtatni lehtësisht udhëzimet për t'iu përshtatur nevojave tuaja.

TonatKëshilla kryesore është të përdorni diçka lehtësisht të fshirë për hapat e skicës. Një laps i lehtë për mediumet fizike ose një shtresë e veçantë për vizatimet dixhitale.

Hapi 1: Filloni duke vizatuar murin anësor

Ne do të fillojmë skicën tonë të skateboard duke ndërtuar murin anësor të tabelës. Ky hap fillestar do të na ndihmojë të përcaktojmë gjatësinë dhe perspektivën e skateboard. Filloni duke vendosur qendrën e zonës suaj të vizatimit dhe vizatoni dy vija këndore që pjerrësi poshtë nga e djathta në të majtë.

Hapi 2: Formoni pjesën tjetër të kuvertës

Tani do të përdorni këtë fillestar skica e murit anësor për të krijuar pjesën tjetër të kuvertës. Në të dyja anët e murit anësor, kthejini këto dy vija lart dhe përreth. Ana e pasme e djathtë e kuvertës duhet të jetë e rrumbullakosur, ndërsa ana e majtë mund të arrijë në një pikë.

Nëse ju duhen disa përpjekje për të arritur këtë të përsosur, mos u shqetësoni!

Hapi 3: Vizatoni trunk-et e skateboard-it

Tani që keni përfunduar skicën bazë të kuvertës së skateboard-it, mund të fillojmë të shtojmë disa detaje më të imta. Poshtë kuvertës, tani mund të vizatoni trungjet pjesërisht të dukshme, ku janë montuar rrotat. Këto trungje zakonisht marrin formën e një trekëndëshi pak të rrumbullakosur.

Hapi 4: Vizatoni rrotat e skicës suaj të skateboardit

Në këtë hap, tani do të vizatoni rrotat e bashkangjitura në trungjet që keni vendosur nëhapi i mëparshëm. Perspektiva e vizatimit tonë e një skateboard është e rëndësishme për t'u mbajtur parasysh për këtë hap. Vetëm dy nga rrotat do të jenë plotësisht të dukshme nga ky kënd. Filloni duke vizatuar dy rrotat plotësisht të dukshme, duke përfshirë arrën qendrore dhe fillin.

Për dy rrotat e tjera, vizatoni ato pjesërisht të dukshme, me rrotën e pasme të majtë që duket pak jashtë.

Shiko gjithashtu: "Zonja e Shalott" nga John William Waterhouse - Një analizë

Hapi 5: Filloni të ngjyrosni skicën tuaj të skateboardit

Në këtë hap, tani do të fillojmë të shtojmë ngjyrë në vizatimin tonë realist të skateboardit. Fillojmë duke ngjyrosur pjesën e sipërme të kuvertës me një shtresë të barabartë. Përdorni një penel të rregullt dhe disa bojë gri të errët për të mbushur kuvertën me një shtresë të barabartë ngjyrash.

Shiko gjithashtu: Si ta bëni bojën e vajit të thahet më shpejt - Një udhëzues për kohën e tharjes së bojës së vajit

Hapi 6: Ngjyrosni murin anësor

Tani jemi do të shtojë pak ngjyrë në panelin e murit anësor. Shumica e skateboards janë bërë nga një lloj druri, kështu që ne do të përdorim një ngjyrë të lehtë ngjyrë kafe për këtë hap. Përdorni një furçë të vogël dhe mbushni me kujdes murin anësor të skicës së skateboardit me një shtresë të barabartë ngjyrash.

Hapi 7: Aplikoni ngjyrën tek trungjet

Ndërsa lëvizim gradualisht poshtë vizatimit tonë të lehtë të skateboardit, arrijmë te trungjet. Për këto, do t'ju duhet një ngjyrë gri e errët ose e zezë dhe një penel i vogël.

Duke përdorur këto mjete, ngjyrosni të dy trungjet në mënyrë të barabartë.

Hapi 8: Ngjyrosni rrotat e skicës suaj të skateboardit

Përrrota, do t'ju duhet një nuancë e lehtë e ngjyrës bezhë ose të bardhë. Përdorni një penel të vogël për të ngjyrosur rrotat me një shtresë të barabartë ngjyrash.

Hapi 9: Filloni të hijezoni kuvertën

Tani që kemi aplikuar ngjyrat bazë për vizatimin tonë në skateboard, mund të fillojmë të punojmë mbi realizmin. Me një furçë të vogël përzierjeje dhe pak bojë të zezë, filloni të mbuloni butësisht buzët e sipërme të kuvertës dhe buzës së përparme. Kjo hije fillestare duhet të fokusohet rreth skajeve, duke mos dalë shumë larg në trupin e kuvertës.

Në skajin e majtë të kuvertës, mund t'i ulni hijet pak më shumë.

Hapi 10: Shtoni teksturë në vizatimin tuaj realist të skateboardit

Kuverta e sipërme e një skateboard ka një teksturë të ashpër pothuajse si letër zmerile. Kjo strukturë është ajo në të cilën do të përqendrohemi në këtë hap. Përdorni një furçë të ashpër dhe disa bojë gri më të errët për të krijuar një model të lehtë të njollave të vogla në të gjithë pjesën e sipërme të kuvertës. Ju mund ta përsërisni këtë proces duke përdorur bojë gri të hapur dhe të bardhë, duke ndërtuar gradualisht strukturën.

Për të përfunduar hapin, mund të përdorni një furçë të pastër për përzierje për të lëmuar butësisht teksturën tuaj.

Hapi 11: Përpunoni murin anësor

Edhe një herë, ne po lëvizim poshtë në vizatimin tonë të skateboard-it ndërsa krijojmë tekstura realiste. Për pjesën anësore duam të krijojmë përshtypjen e kokrrës së lehtë të drurit. Përdorni një gjobëfurçë për detaje dhe disa bojë kafe të errët për të krijuar vija të hollë të penelit të flokëve. Këto vija duhet të ndjekin lakoren e murit anësor, duke përkulur buzët e pasme dhe të përparme.

Përsëriteni këtë proces me pjeshkë dhe nuanca më të lehta kafe për një thellësi më të madhe teksture.

Hapi 12: Plotësoni strukturën e murit anësor

Në këtë hap, ne do të krijojmë disa teksturë shtesë dhe do t'i shtojmë disa pika kryesore drurit model kokrrizash. Filloni duke përdorur një furçë me detaje të imta dhe përsëritni hapin e mëparshëm duke përdorur bojë të bardhë. Më pas mund të përdorni një furçë të vogël për përzierje dhe pak bojë kafe të errët për të shtuar pak baltë në buzët e përparme dhe të pasme të murit anësor.

Hapi 13: Hije trungjet

Tani do të krijojmë disa përkufizime në trungjet e vizatimit tonë realist të skateboardit. Përdorni një furçë të vogël për përzierje dhe pak bojë të zezë për të hije rreth skajeve të trungjeve. Lërini më të lehta format e trekëndëshit kryesor.

Për të përfunduar hapin, përdorni një nuancë ngjyrë bezhë të lehtë për të ngjyrosur bojën e dukshme dhe arrën poshtë trungut të majtë.

Hapi 14: Krijoni detaje të ngjyrosjes në rrota

Le të kalojmë te rrotat. Filloni me një furçë të vogël përzierjeje dhe pak bojë argjendi, duke ngjyrosur me kujdes arrën dhe bulonën në qendër të rrotave. Përsëriteni këtë proces me pak bojë të bardhë, duke shtuar theksime delikate në zonat që do të kapnin natyrshëm dritën.Më pas mund të përdorni pak bojë të verdhë të çelur për të theksuar pak fillin e sipërm. Më pas, përdorni një furçë me detaje të imta dhe pak bojë të zezë për të ngjyrosur në mënyrë të barabartë pjesët e pasme dhe të përparme të secilës rrotë.

Për të përfunduar këtë hap, përdorni një furçë të vogël përzierjeje për të shtuar pak hije të lehta poshtë secilës prej rrotave.

Hapi 15: Hije dhe nxjerr në pah rrotat e skateboardit

Tani do të krijojmë disa përmasa më realiste në rrota duke përdorur hijet dhe pikat kryesore . Filloni me një furçë të vogël përzierjeje dhe disa bojë gri të errët, duke aplikuar lehtë disa hije rreth lakimit të secilës rrotë. Kjo hijezim duhet të bëhet shumë lehtë, duke krijuar një kontur dhe jo hije të thjeshta. Më pas, përdorni një furçë të vogël për të krijuar disa pika të bardha në muret anësore të secilës rrotë.

Hapi 16: Ngjyrosni bulonat për trungjet

Detaji i fundit që do të shtojmë në vizatimin tonë realist të një skateboard janë bulonat e vogla që lidhin trungjet me kuvertën. Në kuvertën e sipërme, mbi secilën prej trungjeve, krijoni katër ovale të vogla duke përdorur bojë të bardhë.

Më pas mund të shtoni një pikë të vogël bojë gri të errët në qendër të secilit prej këtyre bulonave.

Hapi 17: Paint the Ground Shadow

Pak para se të përfundojmë vizatimin tonë të lehtë të skateboard, ne do të krijojmë një hije tokësore poshtë skateboard. Përdorni një furçë të vogël për përzierje dhe pak të zezëbojë për të aplikuar një hije tokësore të hedhur poshtë skateboard dhe përgjatë rrotave dhe trungjeve. Zbutni këto hije me një furçë të pastër për përzierje.

Hapi 18: Përfundoni vizatimin tuaj të një Skateboard

Tani do të heqim të gjithë skica e skicës suaj të skateboard për të krijuar një rezultat përfundimtar të qetë. Nëse jeni duke punuar me një medium fizik, përdorni ngjyrën përkatëse në çdo pikë të skicës për të gjurmuar mbi të. Nëse jeni duke punuar në mënyrë dixhitale, thjesht fshini shtresën e skicës.

Tani ju e dini se si të vizatoni një skateboard në vetëm 18 hapa të thjeshtë! Shpresojmë që të keni shijuar procesin e vizatimit në skateboard dhe të ndiheni të frymëzuar të provoni të vizatoni gjëra të reja dhe interesante. Ne kemi shumë mësime të tjera vizatimi që ju t'i provoni dhe shpresojmë t'ju shohim së shpejti!

Pyetjet e bëra më shpesh

Si të krijoni një vizatim realist në skateboard?

Çelësi për të krijuar një vizatim realist të një skateboard qëndron në mënyrën se si përdorni ngjyrën për të krijuar detaje dhe teksturë. Ne kalojmë shumë kohë në tutorialin tonë të vizatimit të skateboard, duke ju treguar se si të krijoni tekstura realiste në hapa shumë të thjeshtë.

Si të bëni një vizatim 3D të një skateboard?

Për të krijuar një skicë tredimensionale skateboard, ne fokusohemi në përdorimin e hijeve dhe theksimit për të krijuar përmasa realiste. Marrja e saktë e perspektivës në hapat e hershëm është gjithashtue rëndësishme, dhe ne përdorim forma ndërtimi për ta ndërtuar gradualisht këtë në një mënyrë realiste.

John Williams

John Williams është një artist, shkrimtar dhe edukator arti me përvojë. Ai fitoi diplomën e tij Bachelor të Arteve të Bukura nga Instituti Pratt në New York City dhe më vonë ndoqi diplomën e tij Master të Arteve të Bukura në Universitetin Yale. Për më shumë se një dekadë, ai u ka mësuar artin studentëve të të gjitha moshave në mjedise të ndryshme arsimore. Williams ka ekspozuar veprat e tij artistike në galeri në të gjithë Shtetet e Bashkuara dhe ka marrë disa çmime dhe grante për punën e tij krijuese. Përveç ndjekjeve të tij artistike, Williams gjithashtu shkruan për tema të lidhura me artin dhe ligjëron seminare mbi historinë dhe teorinë e artit. Ai është i apasionuar pas inkurajimit të të tjerëve për t'u shprehur përmes artit dhe beson se të gjithë kanë aftësinë për kreativitet.