Si të vizatoni një peshkaqen - Krijoni vizatimin tuaj realist të peshkaqenit

John Williams 30-09-2023
John Williams

Artistët shpesh shikojnë drejt detit për frymëzim, dhe ju vetëm mund ta imagjinoni pse! Oqeani është i mbushur me mrekulli dhe emocione me speciet e peshkaqenëve që patrullojnë ujërat tona në mbarë botën. Është e natyrshme që interesi ynë për këto krijesa të egra dhe magjepsëse është rritur me kalimin e viteve. Në këtë tutorial të lehtë të peshkaqenëve, do të mësoni se si të krijoni një vizatim realist të peshkaqenit në 10 hapa të thjeshtë. Këtu do të mësoni bazat e krijimit të skicave fillestare për të shtuar stilolapsin dhe ngjyrën në vizatimin tuaj të peshkaqenit.

Një tutorial i thjeshtë për vizatimin e peshkaqenit në 10 hapa

Ky tutorial i shpejtë dhe emocionues do t'ju tregojë se si të vizatoni një peshkaqen. Do të zbuloni gjithashtu rezultatet e shtimit të ngjyrës në fund të ilustrimit tuaj për të krijuar një vizatim unik realist të peshkaqenit. Me materialet bazë të mbledhura më poshtë, së shpejti mund të filloni të krijoni vizatimin tuaj të lehtë të peshkaqenëve në 10 hapa të thjeshtë!

Zgjedhja e një specie peshkaqeni

Mbi 1000 vjet më parë , peshkaqenët pushtuan oqeanet tona. Gjatë gjithë viteve, speciet e peshkaqenëve janë rritur në mbi 400 lloje. Ata janë pa dyshim kafshët më të egra të ujërave. Është për këtë arsye që ky tutorial do të mbulojë peshkaqenin famëkeq të Madh të Bardhë.

Inkurajohet të vëzhgoni shumë lloje të ndryshme peshkaqenësh dhe të vendosni se cili duket të jetë ajo që kërkoni - jo vetëm në ashpërsi - por në formë, formë dhemadhësia.

Materialet e nevojshme për krijimin e një skice peshkaqeni

Ky tutorial do të mbulojë bazat e ndërtimit të një skice peshkaqeni në një shkallë më të lartë realizmi . Rekomandohet përdorimi i materialeve dhe mjeteve që do të preferonit të përdorni për të krijuar vizatime. Nëse jeni ende duke mësuar litarët, këto janë materialet bazë që mund të përdorni për të krijuar vizatimin tuaj të lehtë të peshkaqenëve.

Lista e materialeve për një vizatim peshkaqeni

 • Zgjedhja e letër
 • Lapsa
 • Stilolapsa
 • Ngjitës maskimi
 • Fosë
 • Mrushes
 • Sundimtar
 • Imazhi ose shabllon i referencës së peshkaqenit (opsionale)

Lista e materialeve për shtimin e ngjyrës në vizatimin tuaj të peshkaqenit (opsionale)

 • Shenues me ngjyra
 • Stilolapsa me ngjyra
 • Lapsa me ngjyra
 • Lapsa me bojëra uji
 • Bojëra me bojëra uji
 • Furça për bojë
 • Enë me ujë

Hapat për të mësuar se si të vizatoni një peshkaqen

Pasi të keni zgjedhur speciet e zgjedhura të peshkaqenëve dhe të keni mbledhur materialet tuaja, mund të vendosni hapësirën tuaj të punës dhe të filloni të krijoni vizatimin tuaj unik të peshkaqenit . Nëse po kërkoni të krijoni një vizatim realist të peshkaqenit, mund të punoni nga një fotografi ose imazh referencë. Mos kini frikë të zhyteni në planifikimin tuaj!

Pasi të keni vendosur formën bazë të kafshës dhe të keni vendosurpendët në vendet e duhura, bëhet e lehtë për të mësuar se si të vizatoni një peshkaqen në një kohë të shkurtër.

Hapi 1: Vizatoni skicën fillestare

Filloni duke vizatuar lehtë skicën fillestare e trupit të peshkaqenit me laps. Vëzhgoni trupin e peshkaqenit si forma të segmentuara. Forma e parë e hartuar duhet të jetë një skicë e theksuar si pikë loti, e vendosur në anën e saj. Koka duhet të jetë pak më e gjerë në fund dhe më e ngushtë në fund të bishtit.

Hapi 2: Skico në vijën anësore

Skicë në anën anësore vijë që shkon përgjatë gushave deri në fund të bishtit. Kjo linjë është shpesh teknikisht e padukshme tek peshkaqenët, por është një element i rëndësishëm që formon themelin e trupit kur krijoni skicën tuaj të peshkaqenit. Përfshirja e tij në vizatimin tuaj do t'ju ndihmojë kur merrni parasysh formën dhe lëvizjen e peshkaqenit tuaj.

Hapi 3: Skico në fins

Filloni duke vizatuar trekëndëshin format e të gjashtë pendëve të dukshme. Kini parasysh se pendët janë paksa të ndryshme nga njëra-tjetra me përmasa të ndryshme. Penda dorsale vendoset në majë të trupit, krahu kraharor është në anën e tij dhe tre pendët më të vogla janë në drejtim të bishtit. Mendoni për pendët si mënyra e peshkaqenit për të drejtuar nëpër ujë.

Ato duhet të skicohen në formë gjysmëhëne për të treguar se si peshkaqeni mund të kalojë përmes një trupi uji.

Hapi 4: Shtoni tiparet e fytyrës

Vizatoni fillimisht gushat. Merrnivini re se ku ndodhen gushat në speciet tuaja të peshkaqenëve. Më pas vizatoni profilin, feçkën ose hundën, gojën dhe dhëmbët. Vini re se shumica e peshkaqenëve kanë një kafshim tepër të madh, kështu që mos u frenoni të imitoni këtë efekt në vizatimin tuaj të peshkaqenëve.

Vendosja e këtyre karakteristikave të fytyrës është vërtet e rëndësishme për t'u marrë në rregull, në mënyrë që të mund të dalloni saktësisht se cilin lloj peshkaqeni po kapni.

Hapi 5: Vizatoni një skicë të saktë të formës së syve

Sytë janë Karakteristika tjetër e rëndësishme për t'u vendosur sepse peshkaqenët priren të komunikojnë egërsinë e tyre përmes syve të tyre. Skico në rrethin më të gjerë të dukshëm që përbën të gjithë syrin.

Më pas vizatoni një rreth tjetër më të vogël brenda rrethit të parë. Më pas, mbushni rrethin e dytë me një laps dhe lini një pikë të vogël të bardhë për të vendosur një theksim dhe për të krijuar dimension brenda syrit.

Shiko gjithashtu: Titian "Venus of Urbino" - Duke analizuar "Venus of Urbino" të famshme

Hapi 6: Planifikimi i përvijimit me stilolaps dhe Fshini çdo vijë lapsi

Pasi të vëzhgoni vizatimin tuaj fillestar dhe pasi të jeni të kënaqur me themelet e skicës suaj të peshkaqenit, mund të filloni të përshkruani planin tuaj përgjithmonë me një stilolaps. Rekomandohet të filloni nga e majta në të djathtë nëse jeni djathtas dhe anasjelltas.

Kjo do të parandalojë që vizatimi juaj të njolloset ndërsa punoni në sipërfaqe.

Shiko gjithashtu: "Gjirafa e djegur" nga Salvador Dalí - Një studim i pikturës së gjirafës

Hapi 7: Filloni të shtoni teksturë në lëkurë, duke punuar nga njëra anë nëTjetra

Duke përdorur teknikën e zgjedhur të hijes, filloni të shtoni teksturë në lëkurën e peshkaqenit me një stilolaps. Në pikat kryesore ku drita bie mbi lëkurën e peshkaqenit, do të ketë më pak grupime teksture, ndërsa teksturat në zonat e hijes do të kenë nevojë për më shumë detaje.

Hapi 8: Shto Hijet në zonat më të errëta dhe përziejini ato në pikat kryesore

Vëzhgoni zonat e lëkurës ku hijet janë dukshëm më të errëta. Shikoni nga afër se si drita bie dhe takohet me trupin e peshkaqenit tuaj. Filloni të shtoni më shumë hije. Pasi tonet tuaja më të errëta të jenë vendosur, filloni t'i përzieni ato drejt zonave të theksuara të peshkaqenit tuaj derisa të jeni të kënaqur me sasinë e detajeve të paraqitura.

Hapi 9: Filloni të shtoni shtresa i ngjyrës me materiale të zgjedhura (Hapi opsional)

Pasi të jeni të kënaqur me ilustrimin tuaj, mund të filloni të shtoni ngjyrë në skicën tuaj të peshkaqenit! Shtimi i ngjyrës në skicën tuaj krijon një vizatim me të vërtetë të besueshëm dhe realist të peshkaqenit. Bojëra uji funksionon jashtëzakonisht mirë me bojën, kështu që rekomandohet të përdorni lapsa ose bojëra me bojëra uji nëse e keni bërë skicën tuaj me stilolapsa.

Vëzhgoni tonin e lëkurës së peshkaqenit tuaj dhe filloni të shtoni shtresa të moderuara dhe të holluara bojëra uji.

Hapi 10: Përdorni nuancat më të errëta të ngjyrës për të krijuar thellësi (opsionale)

Shtoni tone më të errëta ngjyrash në zonat e hijes së peshkaqeni juaj. Këto seksione duhet të përcaktohen në tuajskica ekzistuese dhe e lehtë për t'u identifikuar. Shtimi i këtyre prekjeve përfundimtare të ngjyrës do të krijojë iluzionin e realizmit përmes formës dhe formës. Kjo do ta bëjë skicën tuaj të peshkaqenit tepër dimensional dhe jashtëzakonisht të besueshëm!

Peshkaqenët janë shembuj fantastikë të oqeanit. Ato janë ndërtuar për të fuqizuar përmes sasive të mëdha të ujit, dhe ju mund ta shihni këtë në mënyrën se si trupat e tyre janë formuar dhe formuar. Ky tutorial ju tregon se sa e lehtë mund të jetë të krijoni një vizatim realist të peshkaqenit duke u siguruar që skica juaj fillestare të jetë në proporcion përpara se të shtoni skicën tuaj të përhershme. Tani që e keni përfunduar vizatimin tuaj të lehtë të peshkaqenit në 10 hapa të thjeshtë, tani mund të filloni të vëzhgoni krijesa të tjera detare që mund të dëshironi t'i vizatoni si një sfidë e re!

Pyetjet e bëra më shpesh

Si të vizatoni një peshkaqen hap pas hapi?

Nëse po kërkoni të mësoni se si të vizatoni një peshkaqen realist apo edhe një vizatim të thjeshtë, atëherë keni gjithçka që duhet të dini në këtë tutorial me 10 hapa. Do të mësoni se pjesa më e rëndësishme është të bëni skicën tuaj fillestare përpara se të punoni në detajet e peshkaqenit tuaj. Ju gjithashtu keni mundësinë e shtimit të ngjyrës për të parë se si mund ta sjellë vërtet në jetë peshkaqenin tuaj!

A është e vështirë të krijosh një skicë peshkaqeni?

Një peshkaqen mund të jetë lehtësisht një kafshë deti e vështirë për t'u vizatuar, por mund të jetë shumë e thjeshtë nëse ndiqni hapat e thjeshtë për të marrë përmasat e peshkaqenit tuajskico tamam siç duhet. Pasi të keni formën e duhur të trupit të llojit tuaj të peshkaqenit, si dhe pendët dhe tiparet e fytyrës në vend, do të keni gjithçka që ju nevojitet për të krijuar një vizatim të lehtë të peshkaqenit.

John Williams

John Williams është një artist, shkrimtar dhe edukator arti me përvojë. Ai fitoi diplomën e tij Bachelor të Arteve të Bukura nga Instituti Pratt në New York City dhe më vonë ndoqi diplomën e tij Master të Arteve të Bukura në Universitetin Yale. Për më shumë se një dekadë, ai u ka mësuar artin studentëve të të gjitha moshave në mjedise të ndryshme arsimore. Williams ka ekspozuar veprat e tij artistike në galeri në të gjithë Shtetet e Bashkuara dhe ka marrë disa çmime dhe grante për punën e tij krijuese. Përveç ndjekjeve të tij artistike, Williams gjithashtu shkruan për tema të lidhura me artin dhe ligjëron seminare mbi historinë dhe teorinë e artit. Ai është i apasionuar pas inkurajimit të të tjerëve për t'u shprehur përmes artit dhe beson se të gjithë kanë aftësinë për kreativitet.