Si të vizatoni një Gorilla - Një Vizatim i Thjeshtë Gorilla!

John Williams 02-06-2023
John Williams

G orillat janë një nga primatët më të mëdhenj, më të fuqishëm të gjallë në tokë dhe mund të peshojnë deri në 396 paund! Pavarësisht shtatit të tyre intim, ata janë kafshë shumë të përulura dhe paqësore. I ndjeri Dian Fossey dikur tha: "sa më shumë të mësoni për dinjitetin e gorillave, aq më shumë dëshironi të shmangni njerëzit". Ky citim thjesht përforcon se sa madhështore janë gorillat, dhe kjo është arsyeja pse tutoriali ynë se si të vizatoni një vizatim të gorillave do t'i nderojë këto krijesa të bukura.

Një udhëzues hap pas hapi për të krijuar një vizatim zbavitës dhe të thjeshtë të gorillave

Udhëzuesi ynë se si të vizatoni një vizatim të gorillave do t'ju çojë hap pas hapi drejt krijimit një gorillë realiste! Sot ne kemi një udhëzues plotësisht të detajuar me 16 hapa që ju tregon se si të vizatoni dhe pikturoni një gorillë në detajet më të detajuara të mundshme. Ndiqni dhe mësoni se si të vizatoni një gorillë sot!

Kolazhi i mësipërm i skicës së gorillave ju tregon çdo hap që do të bëjmë për të arritur vizatimin tuaj të mrekullueshëm të gorillave!

Hapi 1: Vizatoni trupin dhe kokën e skicës suaj të gorillave

Filloni vizatimin tuaj të gorillave duke vizatuar një ovale të gjerë që do të përfaqësojë trupin kryesor. Në anën e majtë të trupit të gorilës, vizatoni një ovale vertikale për të përfaqësuar kokën e skicës suaj të gorilës.

Shiko gjithashtu: Pop Art - Kombinimi i Artit të Lartë dhe Kulturës Popullore

Hapi 2: Vizatoni krahët dhe këmbët

Vizatoni dy ovale pak të anuar dhe të shtrirë. Këto mund të mbivendosen me njëra-tjetrën pasi do të përfaqësojnë dy krahët e përparmë tëgorilla juaj. Vizatoni dy ovale të tjera të shtrira në pjesën e pasme të trupit. Këto do të përfaqësojnë këmbët e gorillave tuaja dhe ato duhet të mbivendosen me trupin.

Hapi 3: Vizatoni trupin

Përdorni linjat tuaja të ndërtimit për t'ju ndihmuar të përshkruani një formë më realiste të gorilës tuaj. Filloni duke vizatuar një vijë të anuar nga maja e kokës dhe lëreni të harkohet mbi trup. Lëreni këtë vijë të përkulet rreth këmbëve të pasme. Vizatoni duart dhe këmbët e dukshme në vizatimin tuaj të gorillave.

Hapi 4: Shtoni linjat e ndërtimit të fytyrës

Vizatoni një vijë në qendër të fytyrës së gorilës tuaj. Mbivendosni vijën qendrore me katër vija horizontale. Kjo do të na ndihmojë të vizatojmë tiparet simetrike të fytyrës në përmasat e duhura.

Hapi 5: Vizatoni veçoritë e fytyrës

Vizatoni secilën kurim të vetullave drejt vijës qendrore, duke përdorur linjat e konstruksionit të fytyrës. Vizatoni secilin sy si një ovale të vogël në mes të vijës së dytë horizontale. Vizatoni disa vija të vogla rreth syve, pasi këto do të përfaqësojnë rrudhat.

Vizatoni gjysmën e vrimës së hundës së gorilës në të dyja anët e vijës qendrore. Plotësoni fytyrën duke vizatuar një vijë të vetme për gojën dhe një vesh të dukshëm.

Shto një nofull brenda kokës së gorilës. Së fundi, shtoni linja të imta strukturore përgjatë trupit dhe krahëve të përparmë të gorilës. Pasi të keni përfunduar, mund të fshini çdo vijë të dukshme ndërtimi.

Hapi 6: Shtoni shtresën e parë me ngjyra

Përdorni një furçë të zakonshme dhe bojë kafe dhe ngjyrosni në mënyrë të barabartë të gjithë trupin e vizatimit tuaj gorilla.

Hapi 7: Hidhni skicën tuaj të Gorilla

Zgjidhni një furçë të vogël dhe bojë të zezë dhe shtoni hije përgjatë gjysmës së poshtme të këmbëve të pasme, këmbëve, dhe pjesa e poshtme e barkut. Përfundoni hijezimin e anëve të secilit krah, poshtë vijës së nofullës, gojës dhe tipareve të fytyrës. Kaloni në bojë të errët marine dhe shtoni një prekje të konturit strukturor përgjatë krahëve të përparmë.

Hapi 8: Përpunoni gëzofin në vizatimin tuaj të gorillave

Përdor një furçë të imët, të mprehtë dhe bojë blu të kaltër dhe apliko penelën e hollë të vijës së flokëve në një model i ngjashëm me valën. Këto duhet të rrjedhin nga maja e kokës në krahun e djathtë. Përsëriteni këtë hap duke përdorur bojë blu të çelët dhe cian për të mbuluar të gjitha goditjet e penelit të vijës së flokëve.

Këshillë! Leshi mund të mbivendoset me njëri-tjetrin. Disa zona kanë nevojë për më pak lesh se të tjerat për të mbajtur ende të dukshme veshjen e parë me ngjyrë.

Përfundoni këtë hap me bojë të bardhë dhe lyeni një shtresë rrethuese në vizatimin tuaj të gorillave.

Hapi 9: Vazhdoni të shtoni teksturë në lesh

Duke përdorur të njëjtën furçë si më parë dhe bojë blu të kaltër, aplikoni penelë të imët me vijë flokësh në valë- si model. Ky model mund të vazhdojë nga shtresa e parë e teksturës në krahun e dytë. Përsëriteni këtë proces me bojë blu të hapur, cian dhe të zezë dhe aplikoni apallto e fundit lesh përgjatë dorës së majtë, pjesës së poshtme të fytyrës dhe zonës së sipërme të barkut.

Hapi 10: Përpunoni leshin e pasmë në skicën tuaj të Gorilla

Filloni këtë hap me një furçë të hollë dhe bojë të zezë dhe mbushni skajet dhe rrethinën kurba e barkut, si dhe midis kofshëve me goditje të imta peneli. Përsëriteni me një furçë të butë dhe bojë gri. Vazhdoni në anën e barkut dhe këmbëve të pasme me bojë të bardhë dhe shtoni një sasi të mirë arnash përgjatë këtyre zonave. Në pjesën e poshtme të barkut dhe në pjesën e poshtme të këmbëve të pasme, përdorni një furçë të imët dhe bojë blu të çelët, cian dhe të zezë dhe shtoni penelë të hollë me vijë flokësh.

Hapi 11: Përpunoni fytyrën dhe kokën

Në këtë hap, do të fillojmë duke shtuar nuanca të errëta në fytyrë dhe kokë. Zgjidhni një furçë të imët dhe bojë të zezë dhe lyeni me vija fije floku të hollë përgjatë majës së kokës. Vazhdoni në strukturat e fytyrës që përfshijnë vrimat e hundës, sytë dhe zonën e gojës. Përsëriteni këtë proces me bojë blu dhe blu të hapur.

Duke përdorur të njëjtën furçë dhe bojë nxirëse, do të filloni të shtoni nuanca të lehta në tiparet e fytyrës!

Përsëriteni këtë hap duke përdorur bojë kafe të hapur dhe të bardhë për të krijuar disa shtresa leshi. Plotësoni këtë hap me një furçë të butë dhe bojë të bardhë, për të zbutur vrimat e hundës dhe për t'i shtuar pikat kryesore në zonën e gojës.

Shiko gjithashtu: Bojëra uji lagësht-në-lagësht - Këshilla për teknikat e lyerjes së lagur në lagësht

Hapi 12: Përmirësoni fytyrënStruktura e vizatimit tuaj të thjeshtë të gorillave

Zgjidhni një furçë të butë dhe bojë detare dhe mbushni veshët, vrimat e hundës dhe zonën e syve. Përqendrohuni kryesisht në pjesën e rrudhur dhe të rrudhur të lëkurës. Vazhdoni me bojë të bardhë dhe aplikoni thekse realiste në tiparet e fytyrës. Ngjyrosni syrin e brendshëm duke përdorur bojë kafe dhe përsërisni me bojë të bardhë për t'i dhënë një shkëlqim syrit.

Hapi 13: Ngjyrosni gishtat

Përdorni një furçë të butë dhe bojë detare dhe aplikojeni shtresën e parë të ngjyrës në gishtat e gorillave. Përsëriteni duke përdorur një furçë përzierjeje dhe bojë të bardhë dhe zbehni ngjyrat në njëra-tjetrën.

Hapi 14: Shtoni një skicë gëzofi

Në këtë hap, ne do të përmirësojmë skicën e gëzofit për të krijuar një vizatim më realist të gorillave! Për ta bërë këtë, thjesht zgjidhni një furçë të imët dhe ngjyrat e ndryshme të përdorura, dhe lyeni me vija fije floku me penel rreth gjithë skicës së vizatimit tuaj të gorillave.

Hapi 15: Vizatoni një hije tokësore

Me një furçë të vogël, të butë dhe bojë të zezë, lyeni një hije të butë direkt nën vizatimin tuaj të gorillave. Plotësoni hijen me një furçë për përzierje dhe lëmoni skajet.

Hapi 16: Finalizoni vizatimin tuaj të thjeshtë të gorillave

Pothuajse keni përfunduar vizatimin tuaj të lehtë dhe të thjeshtë të gorillave! Për të përfunduar, fshini çdo skicë të dukshme dhe linja ndërtimi. Për çdo vijë të dukshme të teksturës së brendshme, përdorni një furçë të imët dhengjyrat përkatëse dhe gjurmoni të gjithë skicën tuaj të gorillave.

Urime për një punë të mrekullueshme! Ju sapo keni krijuar një vizatim të përsosur dhe realist të gorillave. Shpresojmë që të keni shijuar mësimin tonë se si të vizatoni një vizatim të gorillave dhe se do të largoheni me disa aftësi të vlefshme për detajimin! Vazhdoni punën e mirë dhe së shpejti do të bëheni profesionist në vizatimin e çdo gjëje!

Pyetjet e bëra më shpesh

Si të vizatoni një gorilla realiste hap pas hapi?

Për të vizatuar një gorillë realiste, duhet të keni teknikat e duhura të hijezimit dhe nxjerrjes në pah. Nëse kjo tingëllon shumë frikësuese, mos u shqetësoni, pasi tutoriali ynë se si të vizatoni një vizatim gorilla është krijuar në një mënyrë që çdokush mund ta ndjekë! Tutoriali ynë i vizatimit ndjek një proces hap pas hapi dhe në fund të 16 hapave të thjeshtë, do të kishit krijuar një skicë madhështore dhe realiste të gorillave.

Çfarë materialesh më duhen për të vizatuar një gorilla?

Gjithçka që ju nevojitet është disa penela dhe ngjyra të ndryshme bojësh! Në tutorialin tonë se si të vizatoni një gorilla, ne përdorim furça të vogla, të buta dhe furça të holla dhe të mprehta. Ne përdorim gjithashtu bojë kafe, të zezë, të bardhë, blu të kaltër, blu të hapur dhe bojë cian. Do t'ju duhet gjithashtu një laps për të gjurmuar vizatimin tuaj të gorillave dhe një zonë vizatimi sipas zgjedhjes suaj. Dhe ashtu si kjo, ju keni gjithçka për të përfunduar vizatimin tuaj të thjeshtë të gorillave!

John Williams

John Williams është një artist, shkrimtar dhe edukator arti me përvojë. Ai fitoi diplomën e tij Bachelor të Arteve të Bukura nga Instituti Pratt në New York City dhe më vonë ndoqi diplomën e tij Master të Arteve të Bukura në Universitetin Yale. Për më shumë se një dekadë, ai u ka mësuar artin studentëve të të gjitha moshave në mjedise të ndryshme arsimore. Williams ka ekspozuar veprat e tij artistike në galeri në të gjithë Shtetet e Bashkuara dhe ka marrë disa çmime dhe grante për punën e tij krijuese. Përveç ndjekjeve të tij artistike, Williams gjithashtu shkruan për tema të lidhura me artin dhe ligjëron seminare mbi historinë dhe teorinë e artit. Ai është i apasionuar pas inkurajimit të të tjerëve për t'u shprehur përmes artit dhe beson se të gjithë kanë aftësinë për kreativitet.