Katër kalorës të Apokalipsit Dürer - Një analizë

John Williams 25-09-2023
John Williams

Apokalipsi ka qenë një rrëfim i zakonshëm në historinë e artit për shumë shekuj, veçanërisht gjatë periudhës që u shënua si Rilindja, rreth viteve 1500. Ishte një temë e përhapur për pikturat fetare dhe forma të tjera të artit si gdhendjet e drurit, gjë që do të shikojmë në këtë artikull, veçanërisht Katër kalorësit e Apokalipsit gdhendje në dru nga artisti i Rilindjes Veriore, Albrecht Dürer.

Abstrakt i artistit: Kush ishte Albrecht Dürer?

Albrecht Dürer ishte një artist i shquar i Rilindjes Veriore. Ai lindi në Nuremberg, Gjermani më 21 maj 1471. Ai ishte piktor, gdhendës, printer dhe botues i librave të tij, i cili mësoi nga praktika e artëpunimit të babait të tij dhe biznesi i suksesshëm botues. Në 1486, Dürer filloi të praktikonte nën drejtimin e Michael Wolgemut. Ai udhëtoi gjerësisht nëpër Evropë dhe kaloi kohë në Itali ku mësoi teknika të reja arti, të cilat ndikuan në punën e tij në Gjermani.

Gjatë udhëtimit në Itali, ai u njoh me mjeshtra italianë të Rilindjes si Leonardo da Vinci, Raphael dhe të tjerë. Ai la një trashëgimi duke frymëzuar shumë artistë, veçanërisht në fushën e artit të printimit.

Autoportret (1498) nga Albrecht Dürer; Albrecht Dürer, domen publik, nëpërmjet Wikimedia Commons

Katër kalorës të Apokalipsit nga Albrecht Dürer Në kontekst

Albrecht Dürer's Thenga kafazi i kraharorit të spikatur.

Vdekja në Katër kalorës të Apokalipsit (1498) nga Albrecht Dürer; Albrecht Dürer, CC0, nëpërmjet Wikimedia Commons

Megjithëse tre kalorësit e tjerë janë të veshur me veshje dhe mbulesa koke, kalorësi i katërt paraqitet si i zhveshur, vetëm i veshur me një leckë të copëtuar rreth tij. Ne e shohim atë rreth pjesës së sipërme të bustit të tij, pjesa tjetër e tij duket se rrjedh nga era pas tij. Është e rëndësishme të theksohet se Bibla nuk e përshkruan vdekjen me armë, por këtu Dürer i jep atij një treshe, ndoshta për një ndjenjë vazhdimësie për shkak se tre të tjerët kishin armë.

Megjithatë, ne mund të supozonte se Vdekja është vetë arma pasi atij iu dha detyra të vriste së bashku me tre bashkatdhetarët e tij apokaliptikë.

Direkt poshtë vdekjes, në këndin e poshtëm majtas të kompozimit, është një krijesë e ngjashme me dragoin me fantazma të mëdhenj. Ai është gati të kafshojë atë që duket të jetë figura e një peshkopi të shtrirë me kokë në gojën e tij të madhe, trupi i tij duke u shkelur nga thundrat e kalit të Vdekjes.

Një detaj i Katër kalorës të Apokalipsit (1498) nga Albrecht Dürer; Albrecht Dürer, CC0, nëpërmjet Wikimedia Commons

Katër Kalorës po hyjnë në skenë me nxitim të madh sikur të shtyrë nga një forcë shtytëse që nuk do t'i ndalojë ata për askënd. Kuajt e tyre po shkelin figura të ndryshme të shtrira poshtë tyre në tokë, duke u siguruarnjë masakër kaotike. Ne shohim një figurë ende në këmbë, dora e tij e majtë është ngritur në një refleks të mbrojtjes së vetvetes ndërsa përpiqet të largohet, por kjo duket një detyrë e pamundur dhe ai së shpejti do të jetë mes atyre trupave të shtrirë në tokë.

Një pamje nga afër e Katër kalorës të Apokalipsit (1498) nga Albrecht Dürer; Albrecht Dürer, CC0, nëpërmjet Wikimedia Commons

Me mjeshtëri të madhe: Teknika e drurit të Albrecht Dürer

Albrecht Dürer nuk ishte thjesht një piktor që arriti të krijonte vepra arti me vëmendje të madhe ndaj detaje, por syri i tij i mprehtë ishte i aftë në krijimin e modeleve për prerje druri. Teknika e prerjes së drurit ka qenë e përhapur që nga vitet 1400, e cila ishte gjatë periudhës së Rilindjes së hershme .

Kjo ishte gjithashtu një kohë kur printimi u bë më i përhapur duke i dhënë më shumë rëndësi punimeve në dru.

Druvari konsistonte në përdorimin e një cope druri, ose bllok druri, i cili më pas gdhendej sipas imazhit përkatës. Imazhi i gdhendur do të ishte ngritur pasi të ishte gdhendur druri përreth, ose si të thuash "hapësira negative". Kjo padyshim që do të kërkonte aftësi dhe mjeshtëri për të krijuar një imazh të përsosur.

Pasi të gdhendej prerja në dru, imazhet e ngritura do të ishin bojë dhe shtypur në letër, e cila më pas do të ishte përdorur në procesin e printimit. Ky është një shembull i përafërt i procesit të printimit dhe blloqeve të druritteknikat.

Me këtë, Dürer thuhet se përdori atë që besohej të ishte dru dardhë. Ka burime të ndryshme që eksplorojnë pyetjen nëse Dürer e ka gdhendur personalisht gdhendjen në dru apo nëse një mjeshtër e ka bërë këtë.

Sido që të ishte rasti, Dürer u kujtua si në dukje duke përmbysur zanatin e punimeve në dru për shkak të detajimit të tij. dizajne që përbëhen nga linja të holla dhe vargje tekstuale. Prerjet në dru para kësaj përbëheshin nga vija dhe prerje më të mëdha.

Ngjyra dhe hijet

Dürer krijon dallime këtu duke përdorur simbolet Katër kalorës, por çfarë do të thotë kjo? Thjesht, sepse Katër Kalorësit përshkruhen në Bibël për sa i përket ngjyrave të kuajve të tyre, për shembull, "e bardhë", "e kuqe e zjarrtë", "e zezë" dhe "e zbehtë", dhe prerja në dru është bardh e zi, Dürer krijoi bllokun e drurit në mënyrë që ne të dallonim përkatësisht katër kuajt.

Simbolet e Katër Kalorësve na ilustrojnë se cilët janë kalorësit në përbërje. Për më tepër, Dürer i përshkroi ato sipas rendit biblik. Pa ngjyrat e tyre, ne mund t'i dallojmë lehtësisht personazhet e tyre siç përshkruhet në Bibël.

Për më tepër, na tregohet më tej aftësia e madhe e Dürer-it në zonat më të vogla të hijeve përgjatë kompozimit. Për shembull, në zonat me hije si qafa e kalorësve, brenda mëngëve të tyre të hapura, ose tonaliteti i peshores së kalorësit, që sugjeron se ato janë bërë prej metali.

Linja

TëKatër Kalorës të Apokalipsit, Dürer përshkruan linja të detajuara dhe ndërrime tonesh përgjatë kompozimit. Nëse shikojmë sfondin, ka vija të shumta të imta që krijojnë një zonë të errësuar, e cila gjithashtu ofron një ndjenjë hapësire dhe thellësie. Ka re më të lehta të përshkruara në këtë hapësirë ​​më të errët, e cila shton ambientin ndërsa Katër Kalorës hyjnë në skenë nga e majta.

Linjat e sfondit krijojnë efektin e lëvizjes dhe ne pothuajse ndihemi si nëse kalorësit po nxitojnë në skenë me vendosmëri për qëllimin e tyre përpara tyre.

Shiko gjithashtu: Piktura të famshme meksikane - Arti më i famshëm në Meksikë

Të gjitha këto detaje të vogla i japin përbërjes një cilësi tredimensionale pa përdorur fare nuanca apo tone ngjyrash. Ajo që e bën prerjen në dru kaq unike është se ne jemi në gjendje të zmadhojmë zona dhe secila rresht duket e ekzekutuar në mënyrë të përsosur.

Përdorimi i linjës në Katër kalorës të Apokalipsit ( 1498) nga Albrecht Dürer; Albrecht Dürer, CC0, nëpërmjet Wikimedia Commons

Forever Engraved

Albrecht Dürer ndikoi shumë artistë që do të vinin gjatë shekujve, për shembull, Rilindja Raphael dhe Rilindja dhe Manieristi artist që të gjithë e njohim si Titian. Këta dy artistë u ndikuan nga aftësitë e Dürer-it në printim, por kishte shumë të tjerë duke përfshirë të mirënjohurin Hans Baldung Grien, i cili ishte një nga nxënësit e Dürer-it.

Disa nga veprat e tjera të famshme të artit të Dürer përfshijnë bojëra uji dhe gouache Lepuri i ri (1502), i cili përshkruan syrin e tij karakteristik të mprehtë për detaje. Vizatimi i tij i famshëm me bojë dhe laps, Duart që luten (1508) dhe piktura të tjera të ndryshme, për shembull, piktura e tij e famshme e autoportretit në vaj Autoportret në njëzet e tetë (1500) , e cila është krahasuar me ngjashmërinë e Jezu Krishtit.

Epitafi i Albrecht Dürer thuhet se thotë, "Çfarëdo që ishte e vdekshme e Albrecht Dürerit shtrihet poshtë kësaj tume". Arti i tij, tashmë i përjetësuar, do të mbahet mend gjithmonë dhe do të gdhendet përgjithmonë në botën e artit. Dürer gjithashtu do të mbahet mend gjithmonë si një artist me shumë talente dhe aftësi, veçanërisht ai që krijoi qëllime dhe standarde të reja në gdhendjet e drurit dhe printimin. Vdiq kur ishte 56 vjeç, më 6 prill 1528, në vendlindjen e tij në Nuremberg në Gjermani.

Pyetjet e bëra më shpesh

Ku ndodhet Katër kalorës të Apokalipsit nga Albrecht Dürer?

Punimi në dru Katër kalorës të Apokalipsit (1498) nga Albrecht Dürer tani ndodhet në Muzeun Metropolitan të Artit (MET) në New York City, Shtetet e Bashkuara.

Pse Albrecht Dürer krijoi Katër kalorësit e Apokalipsit ?

Katër Kalorët e Apokalipsit (1498) nga Albrecht Dürer u bë si pjesë e botimit të tij të titulluar Apokalipsi (1498). Ky përbëhej nga 15 ilustrime të frymëzuara nga Libri i Zbulesave në Bibël. Besohet se kjo mund të ketë qenë për shkak të ngjarjeve në Evropë gjatë shekullit të 15-të, kur shumë besonin se fundi i botës do të vinte në vitin 1500, si dhe për shkak të luftërave dhe pushtimeve kërcënuese nga vendet e tjera.

Kur. A i pikturoi Albrecht Dürer Katër kalorësit e Apokalipsit ?

Albrecht Dürer krijoi Katër kalorës të Apokalipsit në 1498, megjithatë, kjo është një pjesë e gdhendje në dru e serisë së tij të punimeve të tjera në dru që përbëjnë botimin e tij Apokalipsi (1498 ). Ai besohej të kishte filluar në serial kur udhëtoi në Itali nga shtëpia e tij në Nuremberg nga viti 1494 deri në 1495. Kjo ishte gjithashtu gjatë kohës së Rilindjes në Itali, dhe Dürer ishte një artist kryesor i Rilindjes Veriore.

Çfarë përfaqësojnë Katër kalorës?

Tek Katër kalorësit e Apokalipsit Dürer përfaqëson Katër Kalorësit ose Kalorësit, të cilët janë nga Kapitulli i Gjashtë në Librin e Zbulesës në Bibël. Në këtë, autori, që besohet të jetë Gjoni i Patmosit, rrëfen për profecinë e Shtatë Vulave dhe Katër Kalorësit janë Katër Vulat e Para të lëshuara në botë. Katër Kalorësit përfaqësojnë aspekte të ndryshme që sjellin Apokalipsin, përkatësisht, "Pushtimi", "Lufta", "Uria" dhe "Vdekja". Ata gjithashtu përfaqësohen me armët e tyre dhe kuajt e tyre përshkruhen me ngjyrat e tyre.

Katër Kalorës të Apokalipsitishte pjesë - e treta - seria e tij e punimeve në dru që ilustrojnë profecitë biblike në lidhje me ardhjen e Apokalipsit. Ka qenë një nga punimet e tij të famshme në dru. Dürer ishte vetë një artist i shquar dhe i aftë i periudhës së Rilindjes Veriore ose Gjermane, duke prodhuar gjithashtu piktura dhe vizatime me vëmendje të madhe ndaj detajeve.

Katër kalorës të Apokalipsit (1498 ) nga Albrecht Dürer; Albrecht Dürer, CC0, nëpërmjet Wikimedia Commons

Në artikullin më poshtë do të diskutojmë gdhendjen e lartpërmendur në dru nga Dürer, së pari do të ofrojmë një analizë të shkurtër kontekstuale, duke parë se çfarë mund ta ketë motivuar atë për të prodhuar këto ilustrime dhe ne do të shqyrtojmë pyetje të tilla si, a pikturoi Albrecht Dürer Katër kalorësit e Apokalipsit ? Cilët janë Katër Kalorësit? Çfarë përfaqësojnë Katër Kalorësit? Pse Albrecht Dürer bëri prerjen në dru Katër kalorës ? Dhe ku ndodhet Katër kalorës të Apokalipsit nga Albrecht Dürer?

Ne do të ofrojmë më pas një analizë formale duke i hedhur një vështrim më të afërt temës dhe se si Dürer e portretizoi këtë skenë apokaliptike, duke përfshirë teknikën e prerjes së drurit dhe aftësinë e madhe të artistit në përpunimin e saj.

Artist Albrecht Dürer
Data e pikturimit 1498
Mesatare Gdhendje druri
Zanri Arti fetar
Periudha / Lëvizja Rilindja e Veriut
Dimensionet 38,8 x 29,1 centimetra
Seriali / Versionet Pjesë e serisë së gdhendjes në dru, The Apokalipsi
Ku është vendosur? Muzeu Metropolitan i Artit (MET), New York City, Shtetet e Bashkuara
Çfarë ia vlen Nuk disponohet

Analiza kontekstuale: Një përmbledhje e shkurtër socio-historike

Gjatë shekullit të 15-të , Albrecht Dürer prodhoi atë që thuhet se ishte libri i tij i parë i ilustruar, i titulluar Apokalipsi . Ai e botoi atë në 1498, por me sa duket filloi të punonte për të kur ishte në Itali nga 1494 deri në 1495, që ishte edhe vizita e tij e parë në Itali.

Është e rëndësishme të theksohet se brenda historisë së përgjithshme të Rilindja , vizita e Dürer-it në Itali ishte një shënues i rëndësishëm në karrierën e tij artistike si dhe për evolucionin e Rilindjes Veriore. Ai mësoi një sasi të madhe nga artistët italianë të Rilindjes , duke përfshirë teknikat karakteristike si sfumato dhe chiaroscuro ; ai vizitoi Italinë përsëri nga viti 1505 deri në 1507.

Kolofoni i Apokalipsit të Albrecht Dürer , botuar në Nuremberg në 1498; Albrecht Dürer, Domeni publik, nëpërmjet Wikimedia Commons

Kthimi nëBotimi i Dürer-it, ai përfshinte 15 ilustrime nga Libri i Zbulesave të Biblës, dhe të gjitha ishin bërë si printime në dru. Kishte edhe tekst shoqërues, i cili u botua në gjermanisht dhe latinisht. Paraqitja e librit Apokalipsi përbëhej nga teksti në faqet e majta, në latinisht, kjo referohet si verso , dhe ilustrimet ishin në faqet e djathta, në mënyrë të ngjashme, në latinisht, kjo është referuar si recto .

“Pjesa e gjysmës pas kohës”: Fundi i botës?

Kur shikojmë pyetjen, "Çfarë përfaqësojnë Katër Kalorësit?", duhet të marrim parasysh se çfarë besonin njerëzit gjatë shekullit të 15-të për botën. Kjo ishte ende epoka mesjetare dhe krishterimi ishte feja dominuese. Në Evropë, shumë besonin se bota do të mbaronte në vitin 1500 dhe do të fillonte apokalipsi.

Termi "Gjysmë pas kohe" vjen nga "Libri i Zbulesës" i Biblës, i cili gjithashtu nxiti një shumë frika për fundin e botës.

Kishte forca të tjera në lojë që ndikuan në këto frika, domethënë, predikuesi dhe profeti italian Girolamo Savonarola i cili predikonte për të pasurit që shfrytëzonin të varfërit. Profecia e tij për pushtimin e Italisë nga Mbreti Charles III i Francës u realizua gjithashtu, gjë që bëri që shumë njerëz të besonin në thirrjet e tij. Ndër ata që ndoqën Savonarolën ishte artisti i Rilindjes Alessandro Botticelli . Mësohet se artisti është djegurdisa nga pikturat e tij në atë që njihej si Zjarri i Kotësive në 1497.

Karikaturë politike nga J.M. Staniforth. Komenti mbi sulmin ndaj ritualizmit në Mbretërinë e Bashkuar në kishat protestante, duke e krahasuar atë me zjarrin spanjoll të kotësive. Priftërinjtë djegin objekte dhe ceremoni të tjera të lidhura me ritualet nën vështrimin e William MacLagan, Kryepeshkop i Jorkut, 1899; Joseph Morewood Staniforth, Domeni publik, nëpërmjet Wikimedia Commons

Kjo ishte për shkak të besimeve të predikuesit se si arti ishte një luks për të pasurit dhe kishte tema mitologjike dhe duhet hequr qafe. Megjithatë, kjo është debatuar pasi Botticelli besohej se kishte pikturuar disa vepra pas vdekjes së profetit në vitin 1498.

Me gjithë këto profeci dhe thirrje të zjarrta fetare në Itali, nuk është befasi pse Albrecht Dürer bëri Katër kalorës të Apokalipsit . Ai do të ishte ndikuar nga entuziazmi fetar i kohës, veçanërisht duke pasur parasysh se ai vizitoi Italinë dhe do të kishte fituar njëfarë niveli të njohurive të dorës së parë.

Çfarë janë Katër kalorës?

Para se të shikojmë gdhendjen në dru të Dürer-it, Katër kalorësit e Apokalipsit le të japim disa histori dhe të eksplorojmë pyetjen rreth e rrotull, çfarë përfaqësojnë Katër Kalorësit? Siç u përmend më lart, Katër Kalorësit e kanë origjinën nga Libri i Zbulesës i Biblës, veçanërisht ngaprofecia në lidhje me Shtatë Vula.

Shiko gjithashtu: Faqet e ngjyrosjes së zanave - 20 fletë unike për ngjyrosjen e zanave

E quajtur edhe Shtatë Vula e Perëndisë, ajo prezantohet nga Kapitulli Pesë në Zbulesat. Shtatë Vula është një libër ose rrotull që, kur të hapet, do të fillojë Apokalipsin dhe kështu Ardhjen e Dytë të Krishtit.

Katër vulat e para janë Katër Kalorësit. Sipas Biblës, nga versioni i ri i mbretit James, në kapitullin e gjashtë autori, Gjoni i Patmosit, përshkruan çdo vulë. Kur Qengji hapi vulat, ai u thirr të "Eja dhe shiko" nga secila prej krijesave që doli.

Kur u hap vula e parë, ai shpjegoi: "Dhe unë pashë, dhe ja, një kalë i bardhë. Ai që ulej mbi të kishte një hark dhe iu dha një kurorë, dhe ai doli duke pushtuar dhe për të pushtuar”. Kali i parë u referua si "Pushtuesi".

Vula e Dytë lëshoi ​​kalin e dytë të quajtur "Lufta" dhe autori përshkroi: "Një kalë tjetër, i kuq i zjarrtë, doli jashtë. Dhe atij që ulej mbi të iu dha të hiqte paqen nga toka dhe që njerëzit të vrisnin njëri-tjetrin; dhe atij iu dha një shpatë e madhe".

Vula e tretë lëshoi ​​"Uria" dhe autori përshkroi: "Kështu që unë pashë, dhe ja, një kalë i zi, dhe ai që ulej mbi të kishte një palë e peshores në dorën e tij. Dhe dëgjova një zë në mes të katër qenieve të gjalla që thoshte: "Një litër grurë për një denar dhe tre litër elbi për një denar; dhe bënimos dëmtoni vajin dhe verën'".

Vula e Katërt lëshoi ​​"Vdekjen" dhe autori përshkroi: "Kështu që pashë, dhe ja, një kalë i zbehtë. Dhe emri i atij që ishte ulur mbi të ishte Vdekje, dhe Hadesi e ndoqi me të. Dhe atyre iu dha pushtet mbi një të katërtën e tokës, të vrasin me shpatë, me uri, me vdekje dhe nga kafshët e tokës”.

Ne do të gjejmë simbolet e Katër Kalorësve janë armët e tyre dhe kjo pjesë e Librit të Zbulesave ka qenë një nga imazhet më të përhapura.

Ka shumë shembuj të pikturës Katër kalorës të Apokalipsit , përkatësisht artisti rus Piktura e Viktor Vasnetsov, e titulluar Katër kalorës të Apokalipsit (1887). Siç e shohim nga printimi i Dürer-it, ai është bardh e zi, dhe në piktura, ne mund t'i shohim Katër Kalorës në ngjyrat e tyre përkatëse. Në versionin e pikturës Katër kalorës të Apokalipsit të Vasnetsov-it, ai përshkruan Katër Kalorësit në renditje të njëpasnjëshme dhe në ngjyrat e tyre përkatëse me armët e tyre. Ne shohim Qengjin e bardhë të Zotit në qiell direkt mbi skenën apokaliptike.

Katër kalorës të Apokalipsit (1887) nga Viktor Vasnetsov; Viktor Mikhailovich Vasnetsov, Domeni publik, nëpërmjet Wikimedia Commons

Analiza formale: Një përmbledhje e shkurtër kompozicionale

Tani kemi më shumë të kuptuar se cilët janë katër protagonistët kryesorë në punimin në dru të Dürer-it , domethënë Pushtimi, Lufta,Uria dhe Vdekja respektivisht. Këtu përfshihen karakteristikat e tyre kontribuese, ose ndryshe simbolet e Katër Kalorësve, që janë armët e tyre. Më poshtë do të diskutojmë më tej përbërjen dhe teknikën e Dürer-it.

Tema

Nëse fillojmë nga maja e kompozimit, është një engjëll i veshur me rroba me krahë të mëdhenj mbi kalorës i cili duket se po ruan skenën ose kalorësit. Për më tepër, ka njolla të trasha resh në qiell dhe në dukje pas kalorësve, pothuajse si tym pas tyre ndërsa galopojnë në skenë.

Në këndin e sipërm majtas, ka vija të mprehta rrezatuese që tregojnë rrezet e dritës - qiejt hapen dhe Apokalipsi është vendosur, skena është hyjnisht dramatike lart dhe kaotike poshtë.

Një detaj i Katër kalorësve të Apokalipsit (1498) nga Albrecht Dürer; Albrecht Dürer, CC0, nëpërmjet Wikimedia Commons

Në shikim të parë mund të mos dimë se ku të fillojmë mes kaosit, megjithatë, në Katër kalorës të Apokalipsit Dürer përshkruan çdo kalorës sipas rendit biblik. Duke u nisur nga e majta (e djathta jonë) në sfond shohim Kalorësin e Parë, “Pushtimin”; ai është mbi kalin e tij duke mbajtur harkun e tij, i cili ka një shigjetë në të, dhe gati për të gjuajtur. Ai mban atë që duket si një kurorë me një xhufkë në majë të mbulesës së kokës.

Kalorësit pothuajse mbivendosen me njëri-tjetrin. Duke u afruar drejt planit të parë, më pastek Kalorësi i Parë, është Kalorësi i Dytë, "Lufta", duke mbajtur shpatën e tij të gjatë në dorën e djathtë, gati për të goditur.

Pushtimi, Lufta dhe uria në Katër kalorës të Apokalipsit (1498) nga Albrecht Dürer; Albrecht Dürer, CC0, nëpërmjet Wikimedia Commons

Nga një këndvështrim vizual dhe rregullimi kompozicional i temës, shpata është drejtpërdrejt nën dorën e majtë të shtrirë të Engjëllit sipër, duke e bërë atë të duket si nëse engjëlli mund të prekte shpatën në çdo moment, megjithatë, kjo ndoshta nuk ishte menduar nga artisti dhe thjesht na jep një pikë referimi se ku ndodhen figurat.

Një detaj i Katër kalorës të Apokalipsit (1498) nga Albrecht Dürer; Albrecht Dürer, CC0, nëpërmjet Wikimedia Commons

Kalorësi i tretë, "Uria", shfaqet më afër nesh si lëvizje në plan të parë. Ai mban një grup peshoresh ose peshoresh në dorën e tij të djathtë, e cila është e shtrirë pas tij sikur po përgatitet të lëkundë ekuilibrat e tij nga jashtë. Si pjesë e simboleve të Katër Kalorësve, peshorja nuk është një armë si të tjerat, megjithatë, efektet e tyre janë vdekjeprurëse.

Në plan të parë është Kalorësi i Katërt, "Vdekja". E shohim më në detaje se kalorësit e tjerë. Ai mban një treshe në të dy duart, krahas anës së djathtë (të majtën tonë) të trupit të tij. Ai shfaqet si një i moshuar i dobësuar me mjekër të gjatë. Në mënyrë të ngjashme, kali i tij është gjithashtu i dobësuar, i treguar

John Williams

John Williams është një artist, shkrimtar dhe edukator arti me përvojë. Ai fitoi diplomën e tij Bachelor të Arteve të Bukura nga Instituti Pratt në New York City dhe më vonë ndoqi diplomën e tij Master të Arteve të Bukura në Universitetin Yale. Për më shumë se një dekadë, ai u ka mësuar artin studentëve të të gjitha moshave në mjedise të ndryshme arsimore. Williams ka ekspozuar veprat e tij artistike në galeri në të gjithë Shtetet e Bashkuara dhe ka marrë disa çmime dhe grante për punën e tij krijuese. Përveç ndjekjeve të tij artistike, Williams gjithashtu shkruan për tema të lidhura me artin dhe ligjëron seminare mbi historinë dhe teorinë e artit. Ai është i apasionuar pas inkurajimit të të tjerëve për t'u shprehur përmes artit dhe beson se të gjithë kanë aftësinë për kreativitet.