Како да нацртате снешко - Направете магична скица на снешко

John Williams 12-10-2023
John Williams

Содржина

Еве нешто за снешкото што ги доловува чудата и чудата на зимата. Тој е сакан симбол на сезоната, со неговиот нос од морков, јагленови очи и стапчиња кои посегнуваат за топла прегратка. Како деца, поминувавме часови тркалајќи ги снежните топки, наредувајќи ги високо и украсувајќи ги нашите ладени пријатели со шалови и капи. Но, магијата на снешко не е само за децата. Дури и како возрасни, има нешто охрабрувачко во тоа што гледаме снешко во дворот на соседот, потсетувајќи нè да забавиме и да уживаме во едноставните работи во животот. Затоа, подгответе се за возбудлив туторијал каде што ќе ве научиме како да скицирате и обоите прекрасен снешко!

Научете како да цртате снешко чекор-по-чекор

Ви честитаме што тргнавте на забавното и празнично патување со учење како да цртате снешко! За да започнете, земете молив и малку хартија и замислете студен зимски ден со снегулки кои тивко паѓаат од небото. За да го создадете вашиот снешко, ќе треба да нацртате три кругови, еден врз друг, со помали димензии додека се движите нагоре. Не заборавајте да додадете раце од гранчиња, нос од морков и пријатна шамија за да го загреете вашиот снешко. И запомнете, убавината на цртањето е тоа што не мора да биде совршено - прифатете го вашиот уникатен стил и забавувајте се оживувајќи го вашиот снешко на страницата!

Подолу колаж го прикажува секој чекор што ќе го преземете за да го постигнете конечниот исход одвашиот цртеж снешко!

Чекор 1: Нацртајте ја главата на цртежот на вашиот снешко

Започнете го цртањето на снешко со цртање овална форма за да го претставите глава на снешко.

Чекор 2: Нацртајте го главното тело

Преклопувајќи го претходно нацртаниот овал, нацртајте втора, поголема овална форма за да го претставите главното тело.

Чекор 3: Додајте долен дел од телото на вашата скица на снешко

Преклопувајќи го претходно нацртаниот овал на главното тело, нацртајте трет голем овал за да го претставите долниот дел од телото на вашиот едноставен цртање снешко.

Чекор 4: Нацртајте упатства за вашата скица на снешко

Над главата, нацртајте ја формата слична на конус за да ја претставите општата форма на капа. Во рамките на лицето и телото, нацртајте крива централна линија. На лицето, продолжете да цртате хоризонтални вкрстени насоки.

Чекор 5: Нацртајте ги рацете, носот и очите

На секој крај од главното тело , нацртајте линија за да ја претставите секоја рака. Продолжете со цртање на долгиот нос веднаш над долниот водич. Завршете го чекорот со цртање на двете мали очи на горната хоризонтална насока.

Чекор 6: Нацртајте го вашиот едноставен цртеж на снешко

Искористете го претходно нацртаното градежни линии кои ќе ви помогнат да прикажете пореалистичен облик за цртежот на вашиот снешко. Завршете го овој чекор со додавање шамија завиткана околу вратот на вашиот снешко.

Чекор 7: Продолжете да го исцртувате вашиотСнешко

Продолжете да исцртувате шапка со пореален изглед над главата на вашиот едноставен цртеж снешко.

Чекор 8: Наведете ги деталите

Започнете да исцртувате поостар и поширок нос прикачен на лицето на снешкото. Покрај носот, нацртајте мал круг на секоја страна од лицето.

Продолжете со цртање на копчињата претставени со кругови долж централната линија на телото на снешкото.

Чекор 9: Додајте ги упатствата за оружје

Во овој чекор, ќе нацртате пореална форма на гранка за секоја рака, користејќи ги претходно нацртаните упатства за да ви помогнат. Завршете го чекорот со цртање мали кругови во форма на полумесечина за да ја претставите насмевката на снешкото. Откако ќе завршите, избришете ги сите сè уште видливи конструкции и упатства.

Чекор 10: Детали на скицата на шапката и шалот на вашиот снешко

Нацртајте фини вертикални линии во шалот и шапката за да ги претставите линиите на споеви. Продолжете со цртање фини потези со четка што водат кон надвор од врвот на шапката.

Чекор 11: Нацртајте го снегот

Нацртајте го купот снег каде што е снешкото стоејќи. Ова треба малку да го попречи долниот дел од телото на снешкото.

Чекор 12: Нанесете го првиот слој во боја

Изберете парична казна, остра четка и нијанса на боровинка-сива боја и рамномерно премачкајте ја скицата на снешко.

Чекор 13: Боја на шапката и шалот

Користете ја истата четка како претходно и сината боја и рамномерно премачкајте ја капата. Продолжете да користите сенф-жолта боја и рамномерно премачкајте ја шамијата на цртежот со снешко.

Чекор 14: Бојте ги деталите

Почнете да ги пополнувате очите, устата и копчињата на телото на снешкото со помош на тенка четка и темно сива боја. Продолжете со употреба на портокалова боја за рамномерно да го обложите носот. Префрлете се на кафеава боја и рамномерно обојте ги двете раце. Завршете го чекорот користејќи жолта боја за да ги обоите двата круга на образите на секој крај од лицето.

Чекор 15: Засенчете го цртежот снешко

Со мал , мека четка и црна боја, нанесете меки потези на четката по кривините рабови на снешкото. Повторете користејќи светло сина боја. Завршете го овој чекор користејќи четка за мешање за да го раширите и омекнете засенчувањето навнатре.

Чекор 16: Означете го и засенчете го вашиот снешко

Користете ја истата четка како претходно и бела боја, и нанесете посветла боја на левата половина од снешко, ова ја вклучува главата, средината и долниот дел од телото. Продолжете да користите комбинација од жолта и портокалова боја и додајте ги нагласувањата и засенчувањето во главното тело. Со четка за мешање, почнете да ги омекнувате и да ги ширите палтата во боја.

Завршете го чекорот користејќи мека четка и црна боја и зајакнете го засенчувањето околу цртите на лицето, помеѓу шалот и раздвојувањето линии помеѓу овалните форми натело.

Чекор 17: Омекнете ги облогите во боја

Употребете уште еднаш мала четка за мешање за да ги омекнете и измешате боите во заоблено движење во долниот, средината и горниот дел од телото на снешкото.

Чекор 18: Засенчете и истакнете ја шамијата

Префрлете се на парична казна , остра четка и црна боја и проследете ги вертикалните линии на шевовите на шалот. Следете го ова со користење на мала, мека четка и бела боја и додајте меки точки во секој спој. Повторете со употреба на црна боја за да додадете меко засенчување на шалот.

Исто така види: Импресионизам - Што да знаете за импресионистичкото движење

Чекор 19: Продолжете со засенчување и означете го вашиот снежен човек

Додадете фини линии во вертикалниот спој линии на шапката, користејќи тенка четка и тиркизна боја. Префрлете се на мала, мека четка и црна боја и додајте меко засенчување по линиите на шевовите на горниот дел од шапката.

Чекор 20: Пополнете ја шапката на снешко

Изберете тенка четка и комбинација од сина, црна и тиркизна боја и додајте фини потези на четката што водат кон надвор од центарот на овалот. Завршете го чекорот користејќи бела боја за да додадете фини ленти за нагласување во овалот.

Исто така види: Trompe l'Oeil - Техники на сликање Trompe l'Oeil со примери

Чекор 21: Подобрете ги деталите на вашата скица снешко

Започнете со користење на мека четка и црна боја за да додадете меко засенчување на очите и копчињата. Првиот слој во боја сè уште треба да биде видлив. Продолжете со користење на жолта боја за да додадете светли нагласувања на носот. Прекинувачна тенка четка и портокалова боја и додајте меко засенчување во дамките на образите на секоја страна од лицето.

Завршете го чекорот користејќи тенка четка и црна боја и додадете засенчување по должината на рабовите на секоја рака. Повторете со користење на бела боја за фини суптилни точки на истакнување.

Чекор 22: Додајте подземна сенка

Со мала, мека четка и сива боја, нежно обојте ја снежната грамада под снешкото. Повторете со употреба на црна боја за да додадете мека сенка на вашиот снешко.

Чекор 23: Додајте снег што паѓа

За да додадете магичен допир на вашиот снешко , почнете да додавате снег што паѓа околу снешкото! За да го направите ова, изберете тенка четка и комбинација од бела и сива боја и додадете фини точки што го претставуваат снегот што паѓа.

Чекор 24: Финализирајте го вашиот едноставен цртеж на снешко

Вие сте еден чекор поблиску до завршување на нашиот туторијал за тоа како да нацртате снешко! Финализирајте го цртежот со бришење на грубите контури што се уште се видливи. Ако ова не е можно, изберете фина, остра четка и соодветните бои за да ги следите тие груби контури и да постигнете реална скица на снешко!

Честитки што го завршивте вашиот снешко цртање! Направивте фантастична работа оживувајќи го вашиот ладен пријател на страницата. Сега, кога сте ги совладале основите, не плашете се да експериментирате и да ги насочите вашите сопствени работи. Обидете се да создадете снешкосемејство, давајќи му на вашиот снешко уникатен додаток, или дури и додавање на некоја сценографија во позадина на вашиот цртеж. Запомнете, практиката прави совршена, затоа продолжете да ги усовршувате своите вештини и да се предизвикувате себеси со нови проекти за цртање. Кој знае, можеби само ќе станете експерт за цртање снешко!

Често поставувани прашања

Кои се некои различни начини за украсување снешко?

Има многу креативни начини за украсување на цртеж на снешко! Некои вообичаени додатоци вклучуваат шал, капа, белезници и копчиња направени од јаглен. Можете исто така да го нацртате вашиот снешко кој држи предмети како метла или нос од морков. За да додадете боја, можете да користите обоени моливи или маркери за да нацртате шема на шалот или шапката на вашиот снешко. Овој упатство за цртање ви овозможува да бидете креативни што е можно повеќе, затоа ослободете ја вашата креативна страна и добијте цртање!

Кои се некои совети за цртање снешко со реален изглед?

За да го направите вашиот цртеж снешко да изгледа пореалистично, обрнете внимание на засенчувањето и текстурата. Користете лесен допир кога го засенчувате телото на снешкото за да создадете мек, мек изглед. Можете исто така да додадете текстура на телото на снешко со цртање мали, неправилни форми за да ги претставите снежните кристали. Друг совет е да додадете сенки на телото на снешкото и на земјата околу него за да изгледа како снешкото да е таму. Дополнително, обрнете внимание на пропорциите на телото на снешкото, внимавајќи тоаглавата, средниот дел и долниот дел се во правилна пропорција.

John Williams

Џон Вилијамс е искусен уметник, писател и уметнички едукатор. Тој ја стекна својата диплома за ликовни уметности на Институтот Прат во Њујорк, а подоцна ја продолжи својата магистерска диплома за ликовни уметности на Универзитетот Јеил. Повеќе од една деценија, тој предава уметност на ученици од сите возрасти во различни образовни услови. Вилијамс ги изложуваше своите уметнички дела во галерии низ Соединетите држави и доби неколку награди и грантови за неговата креативна работа. Покрај неговите уметнички определби, Вилијамс пишува и за теми поврзани со уметноста и предава работилници за историја и теорија на уметноста. Тој е страстен да ги охрабрува другите да се изразат преку уметност и верува дека секој има капацитет за креативност.